Morgonbus

Imorse hittade jag Irmabus såhär i sängen


Det gäller att passa på medan mamma ligger och sover :)

Det hela startade med en kompisträff

Ännu en dag börjar gå mot sitt slut. Imorse var det kompisträff för Irma. En lekstund med lunch hemma hos Emma och Adrian tillsammans med Alva, Lukas och Hilma...och oss mammor förståss! De små liven busade som vanligt och tog varandras leksaker, en å annan klapp på varandras huvuden kom också! Härligt.



Idag har vi även skrivit kontrakt med den köparen av vår lägenhet! Så nu känns det riktigt skönt att det är gjort! Efter det blev det en runda på stan för att inhandla lite höst/vinterkläder till Irma. Fick tag i det jag skulle förutom overallen från Lindex. Men den kommer imorn :) Att välja ytterkläder var inte lätt, men tillslut blev det en fleece overall från Åhlens och denna;



Lindex Shop Online - Regnoverall 
källa: Bild från Lindex Shop Online.
Att köpa en kombinerad sådanhär från PoP kändes inte som vår ekonomi!

Babysim

Igår var det premiär-dopp i badhuset och till en liten förvåning grät hon inte en enda gång! Det var många bebisar och föräldrar och många man kände, kul! Men att byta om med och på en liten bebis var inte det lättaste och bara dilemmet badtrosa eller badblöja?! Tillslut blev det en badblöja men nästa gång provar vi våra nya badtrosor :)

Eftersom det var första gången var vi inte i så länge, vi plaskade, hällde vatten över huvudet och flöt på mage och rygg. Att ligga på mage och sprattla med benen var skoj. Så nästa månd är det sim igen!



 

Min lilla hjälpreda

Imorse hade jag en liten hjälpreda här hemma. Medan jag dammsög checkade Irma av att allt fanns i städkorgen, en å annan funderare om vad det var för något kom nog också. Men det allra mest spännande är dammsugaren, den ger ifrån sig ett märkligt ljud och den blåser luft, Irma tycker den är väldigt spännande och går jag iväg med den så följer hon efter. Min lilla hjällpreda!

I eftermiddag är det babysim som står på schemt. Det blir vår första gång och det ska bli spännande. Vi har ju badtränat lite lite i sommar så vi får se hur skruttan tycker detta är. Duscha är iaf något som hon gillar! :)






Lära-gå-hjälm

Av vår snälla granne Annica fick vi låna en Lära-gå-hjälm. Perfekt att ha nu när Irma har börjat ta sig framåt på golvet helt själv och sätter sig upp. Nu kan mitt mamma-hjärta vara lugn då jag vet att hon inte slår i huvudet när hon ramlar eller går in i en kant. Irma tyckte dock i början att den var lite bökig att ha på sig så hon ville gärna slita av sig den men efter ett tag glömde hon bort den och den fick sitta kvar! Sen är hon bara för söt i den. Älskade unge!


Lägg märke till vad fint hon matchar hjälmen! :)

Grann-bus

Lite bus med kompis är aldrig fel. För en stund traskade vi över gatan och busade lite med grannen vilket resulterade i ett trött liten dotter som somnade bums efter maten. Att leka med någon annans leksaker är väldigt roligt och att komma hem till någon annan gör att jag inser att vi måste köpa mer leksaker! Irma tröttnar ganska lätt på sina leksaker som hon har nu så jag tror närmare bestämt att det får bli en tur till Ullared för att spana in div saker till lill fisen! Även tradera får bli en välbesökt webplats!



En fot

Härom kvällen var hela familjen ute på äventyr och stannade till på en kvällsfika hemma hos tant Jenny, som vi så fint kallar henne, och Rickard! Irma har nu på senare tid tyckt att män är lite läskiga och vissa lite mer. Irma tycker att Rickard är lite lite läskig men däremot tycker hon att det går alldeles utmärkt att leka med hans fot. Så tur är väl de, att han kan bidra med en fot ;) Men vi ska nog se till att hon kommer över de där med att tycka att han är läskig!



Visning 3 och promenader

Imorse var det ytterligare en visning av lägenheten. Kul! Jag och Irma blev förpassade ut på en promenad vilket inte gjorde något! De va skönt! På vår promenad blev det ett stopp hos de goa fina hästarna. Irma tyckte de såg mycket intressanta ut och ville gärna klappa dem, men nöjde sig med att titta på avstånd! Efter vår morgonpromenad blev det lite häng i soffan och vid lunch bar det iväg för nästa promenad. Denna gång med våra andra fyrbenta vänner, hundarna Baloo o Daisy. Ikväll ska irma va hos mormor o morfar för jag och Daniel ska nämligen ut och götta oss med ett restaurangbesök! :)


Irma lånar Hilmas tandborste! Här delar vi...

bild0465 (MMS)

Irma lånar Hilmas tandborste! Här delar vi både leksaker och saliv :) Ännu en träff med kompisarna är i farten. De busar och pratar, vilka godingar!


Visningsdag 2

I fm hade vi visning 2 av lägenheten och det kom 2 nya spekulanter! Kul! Jag och Irma höll oss borta, borta hos gammelmormor o morfar. Eftersom det var soligt, näst intill sommar ute hamnade jag och Irma ute på altan och fick en härlig stund i vilans tecken. Godingen slog igen sina blå och vilade gott bredvid mig under en filt!


Eget rum

Inatt ska Irma för första gången sova i sitt egna rum. jag och Daniel får helt enkelt klara oss utan vår skrutt i vårt rum. Det känns. Det är en trygghet att ha henne i sin säng bredvid mig men nån gång måste vi ju ta detta steg och ikväll passar det utmärkt då vi har en fm visning av lgh imorn och vill inte släpa sängen fram och tillbaka.

Det nya lapptäcke, gjort av mig! :) ligger som ett överkast i sängen också! Blev riktigt bra!






Framåt och uppåt

Här hemma tränas det för fullt på att försöka ta sig framåt. Krypstilen finns men inte själva tekniken, ena benet fastnar under kroppen och sen hjälper det inte direkt med att golvet är halt. Något som godingen däremot har lärt sig är att sätta sig upp, men med detta kommer också bulor, för det händer iblannd att hon ramlar bakåt. Men än så länge verkar det gå bra :)



Visning

Idag är det visning av lägenheten. Det känns både jobbigt, skoj, nervöst och konstigt. Några okända människor ska komma in i mitt hem och studera hur vi bor för att sen avgöra om de vill bo här.  Så nu hoppas vi på att detta går vägen!! :)

Bilstol



Irma fick idag sin nya bilstol inmonterad och hon verkar gilla den! Nu när hyrstolen från BB är borta känns bebis-stadiet i princip över :) Lite bebis är hon men hon är liksom mitt emellan bebis och barn tycker jag, men mer åt barnhållet! Jaja lilla skruttan är hon iaf!


Övertid

Ikväll går Irma på övertid, det var sovdags för länge sen nu, närmare ebstämt vid 20.30 och klockan är nu 23.30! Irma passade nämligen på att ta en liten tupplur sådär 1 timme innan sovdags och ville inte riktigt komma till ro och somna om efter det. Men men, att detta händer ibland är väl inte hela världen, vi var ju inte hemma heller.

Till råga på allt så har Irma kommit på att det är väldigt roligt att kika på oss genom spjälorna på sängen. Sen att sätta sig upp i sängen är också en hit. Det känns som nedre plan i spjälsängen inte är långt borta nu :) Godingen!

 



Trött

Att leka med andra barn tar hårt på en...


Mamma barn-dag

Nu när det är vardag igen så är det också lättare att träffa några ur föräldragruppen. Idag fick Irma besök av sina kompisar. Det var bus och skratt. Denna gång var de mer uppmärksamma på att det var någon annan i rummet. De va skoj att se hur både kivades och var goa :) Irma skrattade gott med och åt sina kompisar som hon gillar!






Auktionsfynd

Att gå på auktion var skoj. Jag har då aldrig träffat någon som är så snabb på att prata som den mannen som höll i auktionen, det gick så fort i början att vi hängde inte med att tänka. Men tillslut gick tempot ner lite. Det fanns ohyggligt mycket saker att buda på, och allt nytt! Vi siktade dock bara in oss på en sak, ett mini växthus som kan vara bra att ha när man ska odla div. saker, taget för enkla 120:-

Förutom det lilla auktionsfyndet fyndade jag även på second hand-butiken, ett fat och två små snappsglas för 25:-.








Vägglusen...

Strax efter mitt inlägg om att jag ska shoppa lite second hand möbler satte jag mig för att läsa tidnignen Amelia. Där finner jag en artikel som handlar vägglus...i slutet av artikeln står det;

...och den här sommaren ser ut att bli riktigt lusrik. Troligen på grund av att vi tar med oss löss från resor, och från second hand-möbler. (Ibland ska man inte läsa tidningar!)

Jag tar nu en extra funderare på mina planerade inköp!

På jakt

Idag är det second hand som gäller. Först ut är två butiker som bara säljer seconhand och ikväll är det min första auktion, ska bli skoj! Nu när vi har köpt hus har jag en massa idéer och saker som jag vill ha så därför är jag å jakt efter:

* En liten, helst billig, kökssoffa
* En brud/sjömanskista till Irma
* Vinglas, helst i kristall, i div olika former och mönster
* och lite annat smått och gott...

Det återstår att se om jag blir något rikare på saker och fattigare på pengar :)


2 små godingar

Igår fick vi kvällsbesök av mormor o morfar och kusin Valle m. familj. Irma kammade då hem fina nya kläder och en egen JULI-telefon ;) Så nu slipper hon använda min! Och än så länge så är det inge bråk om leksakerna mellan Irma o Valle, men den dagen lär ju komma! :) Idag är det fullt på schemat. Om en stund ska vi iväg till BVC för att en rutinkontroll sen är det shopping och auktion som gäller! Trevlig dag!




Idag får kusin Valle stå i rampljuset

6 mån

Tänk att lilla skruttan är nu 6 mån. Jag tycker att det var nyss som jag gick hem och väntade på att hon skulle komma. Efter den dagen hon föddes har tiden bara sprungit förbi. Samtidigt som det roligt är det lite ledsamt att det går så fort men självklart överväger det roliga. Ibland känns det som att man missar allt! Irma gör vår dag! Älskade älskade dotter!




Vardagsliv

Efter 8 härlig semesterveckor med Daniel är nu vardagslivet tillbaka. Alla andra går till jobbet, jag stannar däremot hemma och njuter av mitt liv tillsammans med vår underbara dotter! Trots vår lediga tid gick vi upp i tid och jag slängde ihop 2 limpor som nu står i ugnen och väntar på att bli färdiga, sen idag är starten på att få in rutiner gällande maten för Irma. MEN vi får inte glömma, det är den 15 aug vilket betyder, IRMA 6 MÅN!


Go morgon

Bland kobbar o skär

För att njuta lite extra såhär i slutet av Daniels semester passade vi på att åka runt bland kobbar å skär :) Först ut var mosters stuga där en fika väntades, där passade vi även på att låna med oss hem en flytväst till Irma. Senare i eftermiddag tog jag och Irma oss ut till mormor och morfar och årets första kräftor intogs. Irma tyckte att dessa konstiga röda saker såg väldigt spännande ut och ville mer än gärna hålla i en, hon fick nöja sig med sin nya barbapappa-bok :)

Ikväll fick även Irma sin första båttur (bortsett från båtbussen). En kort tur ute på Vänern för att ta oss hem. Jag tror hon gillade de och nu när vi har en flytväst kan vi prova båttur fler gånger!!



En lekstund med härliga grannen och en tur...

bild0443 (MMS)

En lekstund med härliga grannen och en tur till travbanan för att hälsa på hästar har förgyllt vår dag. Vi har även hunnit med en runda på stan med Isabell. En riktig mysig dag!


Kökets funktioner

Gåstolen har många fördelar. En fördel är att Irma kan ta sig en titt i kökslådorna. Idag passade Irma nämligen på att öpnna ena lådan. Andra fördelar med gåstolen är att hon kan sig runt och se sig om här hemma utan att vi bär runt henne! Perfekt!


Till salu

Så idag kom den äntligen ut, vår älskade lägenhet är nu till salu. Vi har efter många budgivningar om inte minst visningar har vi äntlig fått tag på ett hus!!! Känns jämt gör bra ;)
Så kom å köp vår lgh nu :D

Klicka här

Gåstol

Irma har fått sig en gåstol, så nu går det undan här hemma. Hon tycker det är jätte skoj att gå/åka omkring här hemma och prova och dra i saker, tex sladden till datorn. Även gå efter oss är skoj, speciellt om vi försvinner runt ett hörn! Så nu får vi verkligen börjar tänka på att inte ha saker i för låg höjd...det kan bli dyrt!





Stranden. Idag hänger vi på stranden, uppd...

bild0435 (MMS)

Stranden. Idag hänger vi på stranden, uppdrag: lära Irma bada fortsätter. Än så länge är det kämpigt att bada i det fria, badbaljan är nr 1 än så länge :)


RSS 2.0