Utsliten





Jag sliter hårt på vår soffa just nu, även soffan på jobbet får stå ut ned några sittningar från mig! Eftersom jag fortfarande hänger i på jobbet slår min trötthet till när jag kommer hem, så soffan är otrolig skön att landa i då. För att fördriva min kvällstid med lite mer kvalité och inte bara med sömn plöjer jag genom VÄNNER-serien. (Självklart umgås jag även med min underbara man i livet) Visserligen är jag snart färdig med VÄNNER vilket jag nu i efterhand ångrar lite...jag må komma behöva något bra att titta på om 1v när jag ska ligga hemma och vila! Men det är väl inte värre än att jag får ta tag i andra saker och se andra serier om så behövs..

Bebismage vs tjockismage

Idag på jobbet fick en i personalkåren nys om min mage. Är det en bebis där inne?! Ja, hon ska ju ha om 2v typ, svarade en annan! Detta gjorde mig lite full i skratt då jag tycker att jag har en ganska uppenbar gravidmage och inte en tjockismage. (Kommentaren kanske inte heller var menad så som den kom ut men det lät väldigt roligt.) Visserligen ses inte vi varje dag men vi har iaf mötts i korridoren x-antal gånger... och även stått bredvid varandra och bytt några ord med varandra vid några tillfällen. Men å andra sidan kanske inte alla spanar på ens mage :) den må vara "liten" men inte så liten att man missar den!


Svullnad



Jag saknar att bära min förlovningsring, men för tillfället får jag bara på den på halva fingret så den får tryggt ligga hemma!


Vilostund

bild0205 (MMS)

Efter några timmars jobb behövs det en paus. Har precis satt mig i soffan på jobbet för att titta lite på Morden i Midsomer. Eftersom jag somnade i takt med avsnittet igår får jag göra ett nytt försök nu att se det jag missade :)


Hicka mellan benen...


(Källa: vardguiden.se)



Vi har nu gått in i v.38 och Lillen tar allt mer plats i magen. Det känns som den ska komma ut genom naveln vissa gånger. Den sträcker och flyttar på sig allt mer och den ligger definitivt inte som på bilden, oh nej, här är det ett ben åt ena hållet och ett ben åt andra. Förutom ben, rumpa och armar hit och dit har vi en hickande bebis och eftersom Lillen nu är fixerad och sjunker längre ner innebär detta också hicka mellan benen, som vår BM uttryckte de :)

Statusen på mig är nu den samma som det var i början av graviditeten, väldigt trött vilket innebär att jag tar kväll ganska tidigt. Jag hänger fortfarande i på jobbet och har nu startat nedräkningen, bara 9 arbetsdagar kvar! Det är tur att jag har ett gäng på jobbet som ger mig energi och lust till att jobba in i det sista! Annars går jag mest och väntar på att få lite mer sammandragningar, än så länge är de väldigt korta och kommer inte jätte ofta vilket iof är skönt men man vill ju samtidigt ha lite tecken på att det börjar dra ihop sig. 

 

 


Härliga lördag

 

Ännu mer kläder till Lillen ;)

Härliga lördag!! Det är helt underbart att vara ledig på helgerna och kunna göra precis vad man vill, imorse bjöds det på amerikanska pannkakor, smoothie och hembakat bröd. Jag har även hunnit med att spendera både tid och pengar på stan. Det börjar närma sig födelsedag för herrn i huset så jag var ner och fixade dem :) Eftersom hans födelsedag bara är 5 dagar efter BF finns det även en risk för att han får en väldigt underbar speciell present! Vi hoppas dock på att Lillen ska få en egen dag... :) 

Nu ska jag snart vandra, mer eller mindre gunga, iväg på en promenad för att möta upp herrn! Sen blir det soffhäng med film!


Uppskattning

Stod en bukett blommor på bordet idag när jag kom hem! Tack underbara älskling!


Fixerad

Idag var det BM-besök igen och även denna gång fick jag och Lillen helt klart godkänd :) Lillen växer som den ska och även jag!  Hjärtat tickar på i sin takt och nu är faktiskt Lillen fixerad. Så nu sitter den där den sitter, vilket nästan känns av då det rör sig betydligt mycket mindre + att det har känt som om någon har skruvat Lillen längre ner de senaste dagarna. Men annars mår vi bra, alla tre! Jag hänger i på jobbet än och har nu bara 10 dagar kvar tills det blir vila inför dagen D.



Jag och Daniel längtar nu otroligt mycket efter att få hålla vår älskade.



När det gäller bostad blir vi kvar här i vår lägenhet en stund till, budgivningen på huset blev på tok för dyr så vi hoppade av. Det är trist men å andra sidan Mister man en står det tusen åter.... :)


En bulle i ugnen :)

En underbar helg börjar gå mot sitt slut och konstigt nog längtar jag till att det ska bli måndag så ännu en vecka kan gå! Igår, i brist på annat, tog vi oss en tripp till Mariebergs Köpcentrum i Örebro och shoppade lite. Idag hänger jag vid spisen och bakar, ironiskt nog, bullar ;) medan Daniel får lite barndos genom att jobba på Disney On Ice.

 

I fredags gick vi in i v. 37 vilket innebär att Lillen är redo för att komma ut om det vore så! Men jag tror vi håller i ett tag till! Det är väldigt stillsamt i magen just nu då Lillen inte har lust att göra mycket väsen av sig förutom att byta sida och ställning. I och med att Lillen är ganska tung nu är det svårt och dumt att sova på rygg, så just nu får vi bädda upp en mindre mur av kuddar så jag inte kan sova på rygg!  Men återigen, det kommer ju något gott utav de...


v.37


Problem med att vara höggravid...

Idag när jag slutade jobbet fick jag till min förvåning en jobbig uppgift! Alla rutor på bilen var täckta av is, mycket hård is! Tur i oturen hade jag vår lilla bil men att jag dessutom är höggravid gjorde inte saken bättre, då min mage konstant var i vägen. Jag fick iaf bort det nödvändigaste och kunde börja köra hemåt. Dock upptäcker jag på motorvägen att ena backspegeln är vänd utåt... först tänkte jag att det var någon som kört på den men kom på tillslut att det var ju min mage som hade fixat till det när jag skrapade rutan! :)



Nu tänker jag och Lillen, som killar mig i magen, ta helgen och mysa med vår favorit!

Hus och föräldragrupp

Vi har nu varit på sista föräldraträffen och det sista vi gjorde var att gå igenom förlossningens olika delar. Jag tror att vi alla lämnade gruppen lite nerviga och spända inför vad som skall komma ske men med glädje förståss! Nu har vi ett uppehåll och kommer inte ses förens alla bebisar är ute! Ska bli skoj!

För övrigt har vi varit på husvisning och ska nu ta en funderare på om huset är något för oss?! Även om kommunen är ett ställe för oss... Det är många frågor som poppar upp när det gäller husköp. Men det återstår att se, resultatet kommer förmodligen nästa vecka!


Shopping och mage

Att råda bot på sitt shoppingproblem är att vara gravid! Det är förvisso inte långt kvar tills magen försvinner men samtidigt vet jag inte hur min  kropp blir efteråt.. förhoppninsgvis som den var innan :) Med alla vår/sommar-kataloger som ramlar ner i brevlådan blir jag såå sugen på att beställa lite kläder! Passar de inte har jag iaf ett mål, att få dem att passa!



När det bara gäller magen så är allt som vanligt, Lillen hickar på och varje gång det är hicka tycker jag synd om lillen, det rycker till i hela magen. Igår var vi på visning av förlossningsavd och fick lite info om hur det går till, vilket gjorde att jag satt och tänkte shit, snart är vi där! Det känns så overkligt men ändå så verkligt och nära. Lillen gör sig allt mer påmind genom att bli tyngre, men ändå härligt, vilket gör att mina fogar inte riktigt hänger med. Fogarna gör nu ont på riktigt men med försiktighet så går det mesta att göra!


v. 36


Förevigad

Så har vi nu förevigat magen och Lillens boende lite till förutom med bara kort, vi har nämligen gipsat magen! Jag var till en början väldigt nervös över att gipset inte skulle lossna från kroppen men med all vaselin som jag hade på så gick det jätte bra! Det slutade med att jag fick stå och hålla i magen så Daniel kunde gipsa på lite fler längder så den inte skulle vara allt för tunn. Nu står den på golvet och ska finjusteras, sen ska den hängas upp på väggen!



För övrigt har helgen tickat på i vanlig takt och längtan efter Lillen blir bara större! Nu är det bara 1 månad kvar till BF, vilket känns helt otroligt! Till veckan har vi fullt schema med husvisning, visning av förlossningsavd och sista föräldragruppsträff, iaf tills alla bebisar är ute! :)

Skit.. bra

Att handla mat brukar inte vara så komplicerat, om man bara ska ha mat... idag blev det lite mer komplicerat än vanligt då vi skulle köpa blöjor (förberedelser)! Vi hamnade vid hyllan där alla blöjor fanns och vi kunde båda snabbt konstatera att vi inte visste vad vi skulle ha mer än en förpackning för newborn...



Att sen välja märke var heller inte lätt då passformen var olika, men det var ju bara att hugga ett paket som såg bra ut :) Vi lyckades även få med oss hem några tvättlappar och våtservetter. Vi hann även med en sväng till köpbarnvagn för att införskaffa en skötbädd , blöjhinken var redan köpt, så nu är vi helt redo för att ta lite skit ;)

 





3 till 7v och ruckbar

Imorse hade vi BM-tid och som vanligt kontroll av hjärtat på Lillen. Hjärtat tickade på, dock i lugnare tack än vad det har gjort men inget ovanligt enligt BM. BM kollade även positionen av Lillen och konstaterade att Lillen är ruckbar men ej fixerad och har börjat sakta sjunka nedåt, så stadiet rörlig har vi nu lämnat. Nu väntar vi bara på att Lillen ska fixera sig, men som egentligen inte är ett måste. BM gav oss även "domen" att det nu är allt mellan 3 till 7 veckor kvar tills Lillen kommer, vilket gav ett pirr i magen!

Jag har även lämnat in min ledighetsansökan idag vilket kändes lite konstigt samtidigt som det kändes roligt och skönt. För att inte ta allt för snabba beslut såhär i förväg ansökte jag om ledighet bara fram till sista aug, men med stor sannolikhet att jag fortsätter ledigheten under hösten :)




Trött och ont

Det blir allt tydligare att jag går mot slutet av graviditeten, jag är nästan lika trött som jag var i början och känner mig tyngre för var dag som går. Att bli tyngre frestar på kroppen, hos mig i form av foglossning, vilket innebär att jag inte orkar gå i min vanlig takt, att gå sakta är inte min grej!, eller träna som jag brukar. Att inte få träna som man brukar är svårt att inse, men ett måste då jag förstår att min kropp behöver vila. MEN i allt detta "elände" finns det något gott, jag får chansen att verkligen vila ut och som belöningen får vi vår älskade... och egentligen är ju detta inget spec mot hur och vad vissa kan ha.




Hemleverans

Idag fick vi äntligen hem vagnen :) Jag hämtade den efter jobbet och fick in den i bilen helt själv och provkörde den sen från parkeringen till lägenheten, den fick klart godkänd i denna snömodd! Skötväskan är också inhandlad så nu är vi till 90% klara. Daniel har fått i uppdrag att hyra bilstolen lite längre fram...





Vid pennan / T


Tävling

För att göra de här sista veckorna lite mer spännande, införs en "tävling" :) Det är lite som på jul när man kan gissa vikten på grisen.. fast här handlar det om födelsedatum, vikt och längd på vår älskade. Skriv din gissning i kommentar så skriver jag in dig! P.S BF är 9 februari 



Tävlande
Therese: 4 feb, 3500g, 52cm
Daniel: 7 feb, 3300g, 49cm
Nina: 10 feb, 3240g, 49cm
Therese: 12 feb, 3400g, 51cm
Nancy: 16 feb, 3096g, 50cm
Patrik: 8 feb, 3333g , 48cm
Karin: 13 feb, 3050g, 49cm
Isabell: 14 feb, 3560g, 49cm
Annelie: 16 feb, 3200g, 50cm
Elisa: 14 feb, 3120g, 47cm
Carola: 16 feb, 3690g, 51cm
Mia: 19 feb 3520g, 51cm
Jenny E: 7 feb, 3350g, 50 cm
Madde: 15 feb, 3712g, 53cm
Sofia: 6 feb, 3860g, 52cm
Maggan: X, 3350g, 50cm
Pelle: 21 feb, 4100g, 54cm
AnnaMalin: 11 feb, 3450g, 52cm
Paula: 17 feb, 3650g, 51cm
Josefin: 14 feb, 3400g, 54cm
Jenny L: 16 feb, 3410, 51 cm

Tjocka magen

Såhär mot slutet av graviditeten sägs det att man kan öka i både vikt och omfång, därför tog jag måttbandet och mätte runt magen idag. När jag väl mätte kom jag på att detta skulle jag ha gjort redan från början och följt varje månad, men får väl göra det nu såhär de sista veckorna för att se hur mycket större jag, eller rättare sagt lillen, blir ;)

En annan vinkel av lillen.



Vid pennan / T


Försäkringskassan vs köpbarnvagn

Att få tag på försäkringskassan är inte lätt, men ett måste i dessa dagar när man väntar Lillen. Försökte förra veckan men fick inte ens hamna i telefonkö. Idag lyfte jag luren och slog numret, som låg kvar i mobilen, och möts av en röst att det är driftfel och jag ska försöka senare... sekunderna efter knappar jag in nwt.se och ser första rubriken Kaos på Försäkringskassan efter systemhaveri. Blev lite full i skratt då jag lika gärna kunde ha läst på nwt att det inte gick att ringa i stället för att leta genom samtalslistan efter tlf-nr och sen ringa. Jaja, bara de har löst problemet tills februari :)



Jag fick iaf ett positivt besked idag.. Imorgon står vår vagn redo att hämtas! Blev super glad, dock gör det inte längtan lättare men snart så är längtan över :)



Vid pennan / T

 

 

 


Vanlig vardag

Äntligen är min vanliga vardag tillbaka, jag är tillbaka på jobbet och har det så bra! Man får såhär på lov mycket gjort på jobbet som man annars inte hinner riktigt med, så nu ska här skrivas jeopardy-frågor! Förutom jobb så erbjuder denna vecka 3:e föräldraträffen och ett BM besök. Så nu ska BM bestämma om lillen har vänt sig nedåt helt och om lillen är fixerad...hoppas!



För övrigt.. jag har nu bara 24 arbetsdagar kvar tills jag går hem :)

Vid pennan / T

Bästa vän

Det är så sant som det är sagt, en hund är ens bästa vän. För att jag och Daniel inte skulle få allt för långtråkigt ute på isen kom en av mina älskade hundar ut och gjorde oss sällskap, dock i sin egen hopp om att bara få leka i snön och inte titta på... Tur var hann vi med både lek och fiske :)



Daisy passade även på att visa oss lite hoppkonster samtidigt som hon skulle fånga snö...





Min andra bästa vän, Baloo, passade på att vila upp sig inne i stugan och jag tror han njöt av att få lite ensamtid...



Vid pennan / T


Härliga lördag

Den första lördagen på det nya året har varit kanon! Vi sov ut och hade en lugn och skön morgon. För att inte slappa till det allt för mycket tog vi oss en tur ut till stugan och passade på att köra lite fyrhjuling och fiska! Vi har även hunnit med bio i 3D denna lördag och tänker nu avsluta denna dag med soffhäng!

För att ta sig ut till stugan måste man nu köra över isen, vilket ger en kuslig känsla! Men det gick bra, både dit och hem :)



När vi sen skulle ut och fiska fick Daniel stanna för att borra hål och mäta isen så jag kunde hålla mig lugn och vara så gott som "säker" på att inte isen skulle spricka... även här höll den :)



Tillslut hittade vi ett ställe att stanna på, och lyckades få upp 1 aborre iaf, min fisk släppte...





Kvällen till ära, 3D-glasögonen :)



Vid pennan / T

2011

God morgon 2011. Vi har nu kickat, eller rättare sagt, hickat igång 2011. Vi firade in det nya spännande året hos goda vänner med en mycket god trerätters middag! Lillen klarade av kvällen, som vanligt, mycket bra, dock startade lillen 2011 med hicka :) Det vart nog lite för mycket bubbel, bubbel i form av ramlösa och portello. Vi är iaf redo för att möta Lillen och längtar så!  För oss har ett mycket spännande år startat...

 

Så vi vill önksa Er alla ett gott 2011!



Vid pennan / T

RSS 2.0