Goding


Skruttan tjuvläser pappas mail ;)


En bestämd liten dam! Uh va go hon är!


Utvilad



Idag tog hela familjen en runda på stan. Det var upp och ner för rulltrappor och det gick ju bra! Ingen bebis trillade ur och ingen punka på däcken! Så nu kan vi detta! Vagnen var suverän att ha med inne i affärerna, den svängde precis så som vi ville! Just nu har vi en sliten liten skrutta här hemma så vi passar på att vila upp oss i soffan inför BVC imorn!

Napp

Napp är en bra uppfinning! Lilla skruttan gillar att ha nappen och tutta på och då självklart ska hon få det. Nu har hon till och med lärt sig att hålla i den själv, eller se till att den inte åker ut ;)


Helg och namnanmälan


När man har en liten ängel hos sig dygnet runt är det svårt att slita sig för att göra lite nytta på nätet! Vi har haft en mycket skön och lugn helg med mycket besök! Jag och lill skruttan har fått prova på att vara själva då Daniel har jobbat en sväng. Vi klarade oss utmärkt! Men tur är har jag honom hemma i en hel vecka till!



Natten till idag slog hon på stort och sov hela natten själv i sin vagn, dock tryggt bredvid sängen! Nu hoppas vi på att det blir en likadan natt inatt och att detta är ett steg i den riktningen vi vill :)



Gällande namn har vi fortfarande inte klubbat igenom namnet. Det lutar åt Liv, för vi har inte kommit på något annat, förutom Irma som vi haft sen tidigare, men annars är det Liv som kommer på tal. Skruttan fick visserligen sitt person-nr i fredags + en anmälan om namn, så nu har vi lite press på oss! Tur att vi har 3månader på oss ;)

Träning







Idag började vi dagen med lite träning, först lite styrka för nacke och armar och sen lite koncentrationsövning i form av att fokusera blicken! Hon ser ut att tycka att gossedjuren i babysittern är intressanta. Mellan träningsvarven tar vi även en lång vila! Det är kul att se hur det går framåt, visserligen inte överdrivet fort men det händer saker för var dag som går. Hon kämpar på vår lilla skrutt!

8 dagar

Igår var det 1 vecka sen vår lilla skrutta föddes, det är fortfarande helt ofattbart att hon äntligen är hos oss. Fram till nu har hon fått äran att sova mellan oss i sängen, men ikväll blir det premiär i sin egen säng! vi håller våra tummar för att detta ska gå vägen... hon har nämligen blivit lite bortskämd med att somna på bröstet eller i knät :)



Favoritsovställningen


Varmt och tryggt


Soligt


Nu när det är så kallt men ändå soligt ute passar vi på att njuta i solen på bästa möjliga sätt ändå...


Mössa



Det är inte lätt att vara liten ibland :) Speciellt inte nu när det är kallt ute och det krävs en mössa! Men det är tur att huvudet växer. För enligt kontrollen på BVC idag hade lill skruttan både ökat i vikt och fått ett litet större huvudmått! Annars tyckte läkaren att hon såg väldigt nöjd och belåten ut! :)


Tack

Tack för alla grattishälsningar och lyckönskningar! :) Det värmer att få sådana fina komplimanger till vår älskade dotter! :)

Vinterpromenad

Att ha en nyfödd hemma nu innebär att vi stannar hellre inne än ute, detta för att skona vår dotter från all kyla! Dock passade vi på igår och tog en mycket kort sväng med vagnen. Älsklingen sov igenom hela promenaden och var så nöjd, inte heller vart hon kall! :) Men för att kunna gå ut lite oftare tänker vi införskaffa en fäll som kan ligga i vagnen och hålla kylan ännu mer borta! Dagar med bar himmel och sol får man bara inte gå miste om, framför allt nu när vi är "lediga" och har all tid i världen!


Hemma i väntan på att få komma ut..


med en säker förare sov älsklingen gott..


och hon var ordentligt nedpackad och skyddad mot vind och kyla!

Blombud



Igår fick vi ett spännande samtal från NyaDrakes blommor! De hade ett blombud till oss! Oj vad nyfikna vi blev. Sagt och gjort så dök blombudet upp på eftermiddagen med TVÅ blompaket! :) De fina blommorna var från mina goa kollgeor på F&S, TACK!, samt från Daniels två chefer, TACK!

Annars har blommor från släkt och vänner rullat in till vår älskling och pryder nu vårt köksbord! Det doftar härligt!

Äntligen!

bild0281 (MMS)

Äntligen! Att tugga tuggumi under graviditeten var ingen hit. Max i 3sek sen var det illa nog. Nu är smaklökarna i sitt rätta skick, och det blir lite längre än 3sek tugg, underbart! :)


Mat- och sovklocka

 

Mat- och sovklocka är något som vi går efterhär hemma nu. Nu styrs inte dagarna av arbetstider, inga sånna arbetstider iaf, utan nu styrs de efter hur vår dotters mat- och sovklocka är. Vi passar på och myser allt vi kan här hemma vilket innebär att vi sover med henne på bröstet, sover bredvid henne i sängen eller ligger och tittar på henne när hon sover. Än så länge fungerar vår vardag riktigt bra, hon säger till, för det mesta, när hon vill ha mat eller vill bli bytt på, annars sover hon sig igenom dagarna och nätterna utan att göra större väsen av sig. Så vi är för tillfället väldigt tacksamma. (Räknar med livligare nätter fram på dock) :)





Att somna med sin dotter på bröstet är det bästa som finns!


1 dag



 Igår imorse dök hon som sagt upp, vår ängel. Det var en tjej på hela 50cm och 3180g som tittade ut. Själva förlösningen gick bra men dock var det många timmar innan som var kämpiga! Men vi tog oss igenom dem också. Tack vare min underbara älskling! Jag hade aldrig klarat av att gå igenom detta utan honom! Självklart hade jag även bra stöd från en lugn och trygg personal på förlossningen. Tack!

 Vi har fortfarande inte klubbat något namn men närmare oss iaf ett beslut :) Vi är nu i full gång med att skapa rutin kring mat och sova här hemma. Än så länge går vi lite mer i skift, eller a, Daniel och gumman sover faktiskt ikapp med varandra medan jag går på någon extra överskotssenergi! Jag är bara sådär helt upprymd av allt, jag snosar och gosar och kan på ett sätt inte fatta att det är sant! Det är så mysigt!

Nu ska jag fortsätta att fixa till här hemma och sen passa på att snosa lite till på underbara lillen.

Ängel



Imorse 08.49 kom vår ängel äntligen till världen. Hon är så söt och hur go som helst. Vi är så lyckliga! Nu ska vi bara välja mellan namnen Liv och Irma..än så länge heter hon gumman, älskling och 073 ;)

Grattis och alla hjärtans dag



Idag är det ingen vanlig dag nej för det är mammas födelsedag! Hurra hurra... Ikväll blir det kalas med stora familjen! Grattis mamma!



Imorgon laddar vi om för älsklingens födelsedag! Så idag blir det ingen speciell alla hjärtans-dag-mys! Vi har alla hjärtansdag varje dag ändå :) Det blir helt enkelt bara mys!

Kusin vitamin


Har man behov av citrus så har man!

Eftersom det inte bara är jag som dricker juice här hemma får vi ta till lite extra när vi handlar, för att dricka upp en gravid kvinnas juice är inte bra! Det gäller även att kompensera juicen med lite mer fast form av vitamin.

Söndag = vilodag?!



Imorgon börjar en spännande ny vecka! Vi startar den med att fira mamma som fyller år och passar även på att fira Daniel, som har födelsedag på tisdag. Eftersom det fortfarande är lugnt med värkar så är vi en dag närmare en förlossning på hjärtats födelsedag. Förutom kalas i mängder har vi en BM-tid och ska om Lillen inte kommit bokat in en ny tid för UL. Vi hoppas, återigen, på mer action och att storken hittar rätt denna vecka!



Damm... är något som vår vagn drar till sig just nu. Eftersom Lillen fortfarande hänger kvar i magen står vår vagn orörd, och om något är orört innebär det i praktiken att den blir en dammsamlare. Men som tur är har vi inte så dammigt i lägenheten att vagnen blir katastrof och så länge den inte börjar dra på sig spindelnät är jag nöjd! ;) konstigt nog går jag bara och väntar på lite smärta...


Bergsklättring



Vi har passat på att bestiga Bryngfjorden idag. För att nå toppen vi fick lov att pulsa i snön i lätt uppförsbacke och möttes sedan av en underbar vy. Det gäller att passa på att göra små utflykter innan Lillen är här :)


Lördagmorgon




Så var 5 dagar av mina 8 dagarssemester gjorda! Veckan har varit lång och konstig. Det känns som jag ska börja jobba på måndag igen men har insett att jag har sisådär 50v kvar...känns helt OK! Idag är det även 3:e dagen efter BF vilket inte alls är lång tid men nu börjar det tära på mitt tålamod. Att vara gravid är jätte mysigt men efter 9 månader så börjar det bli lite segt, längtan blir bara större och större...vi är ju nyfikna på vem det är?! Men jag får tänka på det som en kollega sa till mig "Tänk att när du ska gå ut så klär du på dig och är ute efter några sek, snart tar det lite längre tid att bara gå ut" ;) Det gäller att se det positiva i det hela!

Idag får det bli en sväng ut på "fjället" och lapa lite solenergi!


MVC



Ett spontanbesök hos BM har nu gjorts för att kolla Lillens och mina värden. Bm hade lite svårt att känna Lillens huvud men efter ett tag kunde hon konstatera att det ligger väldigt långt bak och ner nu...och vad det nu ska innebära det får vi se! Hjärtat tickar på i sin "normala" takt hos Lillen iaf. Rekommendationen till mig var iaf, VILA, då mitt blodtryck var lite högre än vanligt. Typiskt...jag som tyckte mig hade hittat en fin form nu :) Men å andra sidan har jag mer vila än aktiviteter, en förmiddags-lur passar mig utmärkt!

För övrigt är jag grymt sugen på att åka ut och kika på Rally men känns lite väl riskabelt nu i dessa tider.. Vi får åka nästa år istället! Jag fick mig lite Rally-känsla påväg till MVC och hem iaf, då vägen är av sämsta lag. Det skakar fortfarande i huvudet på mig!

Dagen efter



Det är fortfarande soffhäng som gäller här hemma! Vi tycker dock inte att vi har gått över tiden då det är fullt normalt att föda efter v.40 så vi nöjer oss med att säga att det bara är dagen efter BF. Idag försökte vi dock locka fram Lillen genom att snosa lite på en bebis från f-grp, så nu får vi väl se om han lyckades skicka några signaler till Lillen. ;) Jag passade även på att städa hela lägenheten och tog sen en runda i den djupa nysnön tidigare idag.



Vi kan med lugn och ro konstatera att vi slipper trängas i bilkö då invigningen av Rallyt börjar gå mot sitt slut och jag känner ingenting... och med det tänker jag fortsätta smutta på min apelsinjuice!


Vila-tekniken



Idag har jag verkligen provat vila-tekniken! Det blev som jag misstänkte, tvärtom, jag tror min kropp lägger av när jag går i viloläge. Men man kanske inte ska avfärda något efter första gången, det bör nog prövas flera gånger om. Så idag har jag slitit på vår soffa, har fått flytta mig efter någon timme för att jämna ut sittgroparna i soffan.

Eftersom jag har spenderat den största delen i soffan idag slet jag med Daniel ut på en promenad och som Lillen började buffa sig nedåt. Det är tydligt att det är mer action hos Lillen när jag är i rörelse...så jag tror jag håller mig till de!

Dagen 0

Idag är det dagen 0. Enligt BM så är det idag som vi har beräknad nedkomst...eller om man vill...se det som bäst före datum. Dock måste man komma ihåg att Bäst före datum bara gäller öppnade förpackningar, och här är förpackningen fortfarande stängd! :) Nej skämt o sido BF-datumet är ju bara en riktlinje, Lillen dyker upp när den är redo :)

 
v. 40                       

Imorse när jag vaknade var det som att vakna på ens födelsedag, man har en massa glada känslor och fjärilar i magen av att det är en speciell dag. Visserligen är inte denna dag slut än men av någon konstig konstig anledning tänker man att man nu har gått i "mål" och allt utöver denna dag räknas som +. Det är just denna dag som man har haft nedräkning till fast man vet så väl att dagen 0 lika gärna kan komma om 5 dagar. Längtan börjar nu tära på en då man vet att vår älskade är redo och kan komma när som. Vi vill så gärna ha h*n här hos oss nu!

 Idag blir det till att försöka lapa lite sol :)

Promenad, vila och trappor



Än så länge går det här med att vara hemma bra! Speciellt idag, då solen har varit framme hela dagen. Jag passade även på idag att ta en frisk promenad med djuren. Annars har jag anammat detta med vila, vila med sällskap iaf :) Och för att verkligen vara på den säkra sidan har jag provat några trappor också! Lillen håller sig ganska lugn i magen och buffar inte på nedåt heller. Sen det här med att känna sammandragningar eller förvärkar, vilket för mig är otydligt vad som är vad, är inget som skapar obehag än. Den fortsatta molande mensvärk som kommer på kvällen eller på morgonen är det enda jag märker av. Nu sk ajag återgå till att hålla tv:n sällskap!

Måndag - check



Denna måndag börjar gå mot sitt slut. Daniels gissning om att Lillens ankomst skulle bli idag har nu lagts åt sidan då det bara återstår 6 timmar av detta dygn :) Min gissning försvann redan i lördags! Idag har jag iaf hunnit med lite små ärenden, en snabb promenad med djuren och lite kollegaträffar på F&S. Jag fick rådet, igen, vila idag av en BM, det kunde tydligen sätta fart på det hela. Dessvärre är detta ordet lite otydligt i min ordbok men jag ska se till att det blir mer tydligare!

Annars har jag hunnit med att göra ett riktigt fynd idag, ett par Converse-skor för under 500-lappen är beställda! Jo man tackar.


(Källa: Ellos.se)


Tack

Ett stort tack till Annika som har stickat Lillens filt. Den är helt underbar. Jag tror Lillen kommer bli väldigt nöjd med den, vi är det i alla fall. Just nu får den pryda vagnen i väntan :)




Träning eller vana


Pigg som en lärka...eller vad säger man. Första dagen på ledigheten och jag väljer faktiskt att gå upp, inte på grund utav förvärkar utan på grund utav att jag är klarvaken. Jag vet inte om jag ska ta det som om jag tränar inför tidiga mornar eller om jag gör det av vana, men jag gissar att jag gör det av vana :) då jag inte är speciellt sugen på att gå upp tidigt bara för att träna inför kommande dagar/nätter! Det bästa är att jag kan i lugn och ro äta frukost och mysa ner mig i soffan en stund!

Nedräkning



Imorgon börjar min semester, för ja, jag har faktiskt 8 dagar semester innan mina riktiga föräldradagar tar vid. Så nu får vi se om det blir någon Liten under semestern :) Imorgon börjar alltså mina "hemma-dagar" och jag har redan bokat upp hela dagen imorgon och tisdag för att inte tråka ut totalt. Vi har en ny tid bokad hos BM och vi hoppas innerligt att slippa denna tid.



Pimpling



Idag har vi spenderat några timmar ute i stugan. Vi passade på att gå ut på Vänern och pimpla, det är så härligt att sitta där ute när solen skiner. Förhoppningsvis var vi där nu för sista gången med bebisen i magen. Nästa gång hoppas vi på att Lillen har kommit till oss.


Att grilla korv bör man göra när man är ute pimplar...vilket vi också gjorde...tur var hade vi en grillvakt med oss ;)

Rallykörning


Har lekt ute i skogen idag :) Det är svårt att vara kameraman ute i terrängen!

VM-fest .vs. BF-fest


(Källa: destinationkarlstad.se)

Det kan hända att Rally Sweden får en ny deltagare i år, Team Daniel med kartläsaren Therese.


Nu kommande onsdag har vi BF och vad jag gissar kommer vi inte till att behöva åka till förlossningen innan, snarare efter BF... samtidigt denna vecka är det Rally i stan med start den 10:e och slut den 13:e. Rally i stan innebär att start + en specialsträcka är belagd ute hos oss... Detta innebär ett pådrag av trafiken vid vissa tidpunkter åt både centrum-hållet och Skåre-hållet, det skulle alltså inte förvåna mig om vi kommer behöva åka in till förlossningen när alla ska lämna Rallyt..Det blir en olidligt spänannde vecka :)

Det positiva i det hela är att vi har nära till Rallyt :)


Skönhetstimme



Med all ära och berömmelse till min sambo!

Ibland behöver man fixa till lite här och där, ikväll var det håret som fick sig en omgång. Man måste ju se bra ut innan Lillen kommer så det inte blir en chock ;)


Två bröst och en mage



Efter ett gott samtal med min kära vän Nina kom jag fram till att min överkropp har förändras i två olika stadier.. :) De första veckorna eller snarare månader hade jag en överkropp som löd, "två bröst och en mage". Lite närmare slutet nu förvandlades mer min min överkropp till "tre bröst, varav det i mitten var störst". Allt eftersom Lillen växte på växte även min mage uppåt, precis så som den ska göra. MEN nu är jag tillbaka på ruta ett igen och har återfått formen "två bröst och en mage" då Lillen sjunker längre och längre ned. Det är skönt att känna att lungorna får mer plats och att allt inte trycks ihop. Enligt BM imorse låg Lillen nu ännu längre ner och ännu mer bakåt. Och det känns nästan varje dag att Lillen skruvar och buffar sig nedåt. Lillen är nu varmt välkommen att förgylla vår vardag!

Torsdag 17,00

Då har jag kickat igång min sista jobb-torsdag på länge! Vi har hunnit med nu på morgonen ett BM-besök och Lillen kämpar på i magen och verkar må rätt gott, Lillen har nu sjunkit längre ner och nu verkligen fixerat sig. En ny tid om 2v är bokad men en liten gnutta hopp om att vi slipper det har jag...

Nu strax ska jag bege mig av för att avverka min denna gråa torsdag. Idag vankas det längdskidor för eleverna, mindre kul med tanke på det fina vädret! Men som en sann lärare säger, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder ;)



Projekt som pågår här hemma just nu är att färdigställa denna tavla, som sedan ska levereras till mamma o pappa :)


Tidig dag


Magen rund som en stor fotboll. v.39

Idag fick det bli en tidig dag från jobbet. Istället kommer jag hem till en lägenhet med bombnedslag av div saker! Så jag får helt enkelt ta tag i detta och städa upp. Med alla saker liggnas överallt får jag en känsla av hur det kommer se ut här hemma om några månader när vår lilla skrutt är tillräckligt stor för att sprida saker omkring sig ;)

Som plus i kanten bjuder jag på en bild utifrån en vinkel som jag aldrig har annars ;) (Ska nog börja byta vinkel eller perspektiv)




Fjärilar i magen



Igår fick jag nog den underbaraste känslan. En massa fjärilar i magen flög omkring och gjorde mig glad. Nu börjar det verkligen närma sig födsel av vårt lilla underverk! Det skruvar och har sig i magen och det känns som Lillen sjunker längre ner för var dag som går. På torsdag är det dags för BM-besök igen och mätning, blir spännande och se hur läget är då.

Jag gör nu de allra sista dagarna på jobbet. Så nu har jag fullt schå med att avsluta alla lektioner och lämna över jobbet till de andra. Lite sluta-jobba-ångest har jag, det känns tråkigt att lämna alla goa elever och kollegor mitt i terminen, men de har förberett mig på att jag snart kommer glömma den känslan! Vilket jag också tror! Men eftersom tiden verkar gå fort så är jag nog snart tillbaka på jobbet :) Men först blir det en lång härlig tid med min älskling och vårt underverk!

RSS 2.0