Lugn och ro

Så var julen över denna gång. Vi har haft fullt hus, mycket trevligt. Vi har haft grannlandsbesök, Dannes bror med familj har gästat oss i 2 dagar och förgyllt vår vardag! Irma och Lars har haft skoj och lekt och busat, kört varandra i lära-gå-vagnen mm :) Men nu tar vi lite lugnt i några dagar. Och laddar om inför ett nytt år.

Danne har nu gått på pappaledigt och jag börjar ladda inför att starta jobba den 9 jan! Känns helt overkligt, var ju nyss hon kom! Jösses!

(att ladda upp bilder fungerar icke så jag får fixa det senare)


God jul och gott nytt år



Önskar Vi

 


Apelsin

Igår var det premiärsmak åp apelsin. Nu när hon börjar bli stor, hela 10 månader!, är det på tiden att smaklökarna får börja jobba. Att vara liten innebär ju en hel förbud i matväg, och annat också för den delen...men just i matvägen. För varje måltid vi äter så blir Irma mer och mer intresserad av vad vi äter och vill mer än gärna smaka, och det får hon.

Och med alla nya smaker kommer också några grimaser, goa härliga grimaser om vad hon tycker :)






Julgran

Helt förvånatsvärt får julgranen hemma stå i fred, visst är några julgranskulor intressanta men absolut inte "måste rycka ner dem"-intressanta. Hon gillar att titta på granen och känna lite extra på barren. Än har inget barr fastnat i fingret och ingen kula har gått sönder.


Ett liv utan nät

En dålig update på bloggen beror på att vi inte har någon uppkoppling alls hemma, mer än Dannes mobil där blogg-appen inte riktigt fungerar. Så nu på jobbet passar jag på att dröser in inlägg :)

Förra helgen var det bus med kusiner hej vilt hemma. Först kom stora kusin T och busade med Irma och senare på kvällen dök upp lilla kusin Valle upp och busade. Förutom att busa var dag gör lilla godingen massor av framsteg, hon prövar mer och emr att stå själv men är itne riktigt säker på det, men går mer än gärna med sin lära-gå-vagn och längs möblerna. Pratar för fullt gör hon och vi tränar varje da, även på detta, att säga mamma och inte bara babba. Sköna unge!

image description




När man får äta själv

Att äta själv, med handen eller skeden, är en såndär lite extra skojig grej vid lunchdags och det sätter även sina spår. Idag var det köttfärssås både högt och lågt ;)

 


I detta nu...

har vi en dotter som helt enkelt inte vill somna. Hon somnade vid läggdags kl.19 och sov sådär 1 timme och vaknade sen till  för att sedan göra så två-tre gånger... nu verkar hon ha gett upp sovandet och ligger istället och läser en bok och är helnöjd! Vad hände med 5-min-metoden som funkade så bra, fungerar den bara i 1vecka tro.. :) Lilla godingen!




5min-metoden

Förra måndagen började vi med 5min-metoden, under den veckan fick vi avbryta metoden då det var allt för rörigt hemma och med två stressade föräldrar blev dte ingen bra kombination. Men i måndags tog vi nya tag och nu har det gått 5dar, och redan märker man en skillnad. Skruttan gråter inte alls lika länga eller mycket utan somnar ganska snabbt, så metoden fortsätter...och kommer nog så göra :)
En så ganska nyfödd underbar skrutta

Syskon-kusinkväll

Ikväll är det bara jag och min bror och Irma och Valle som har fredagshäng. Medan våra bättre hälfter är på varsitt julbord så hänger vi i soffan och ser på Idol..barnen de har somnat! Men innan det var kvällen vankades det lite bus, som vanligt.

aj aj aj

Det finns många farliga saker här hemma och nu när vi hänger i ett hus finns det många farliga saker, bla en trapp som hon älskar att klättra i, då överbevakad! Men imorse var hon obevakad och för andra gången trillade vår goding ner från vår säng. På morgonen innan Danne åker till jobbet lyfter vi över henne till oss, och kuddar läggs på hög på andra sidan sängen för att hon inte ska trilla ner... Imorse kröp hon iväg och hade nog sikte på lampan i fönstret och ramlade oturligt ner, MEN som tur var låg det där en stor kudde så fallet blev inte så hårt, det blev lite gråt som snabbt gick över.

Efter en annorlunda uppvaknande idag fortsätter vi vår dag med lite lek på öppna förskolan och sen i eftermiddag väntas det snickeri, för än är vi inte klara, men oj så nära :)


Tejpad

Så har vi tejpat Irmas första bok. Det är nog hennes favoritbok för som hon tittar i den och trycker på knappen för att den ska spela en melodi. Men efter några bläddringar och tapp har den nu gjort sitt, men tur var hade vi lite silvertejp och kunde snabbt laga den!


Ett steg närmare

Det börjar nu likna ett kök! Och nästa vecka kommer kaklet upp också, blir så snyggt! :)


RSS 2.0