Förvaring

På jakt efter en snygg förvaring till några glasflaskor i köket surfade jag på denna snygga korg hos Louise Interiör. Det finns himla mycket fint där. Så nu är det bara att vänta på leverans och hoppas på att det blir bra!
 
Bild: lånad från Louise Interiör

Sportlov!

Första lovdagen är snart gjord. Lovet startade kanon. Ett härligt vårväder, som jag väljer att kalla det :) förgyllde dagen. Strålande sol hela dagen. Jag kickade igång denna måndag med morgonträning på gymmet, åh det är nog det bästa, att få träna på morgonen! Uppfräschning av bröstmusklerna stod på schemat! :) Efter lunch åkte jag och Irma tillsammans med Linda in till m-skogen för att hälsa på djuren och gunga. Irma har tjatat om gungor så länge nu så det var tur att de satt uppe :) Vi hann även med att käka mellis hos mormor innan det var dags att åka hem.

Så ja, vi har haft en skön start på lovet!!


Lördagskväll

Go kväll!
Ikväll tog tålamodet vid läggningen slut, Danne fick ta över och jag fick landa i soffan med en cola och sips som vår lilla goding säger. Ja ibland är det lika bra att det blir skiftbyte så inte det onda ansiktet kommer fram.

Imorse var det äntligen min tur att beträda den röda fyrkanten på Friskis och köra fam.jympan. Alltid lika kul. Idag fick jag en kram och en teckning från 2 av mina småmotionärer, slå det ni ;) Irma fick snällt stanna hemma och vila men fick en tur till leksaksaffären! Nu på kvällen blev det lite bus med bästa kusin Valle.

Nu blir det sällskapsspel!


Vabruari!

"Vi slipper nog att vabba denna månaden" sa jag för bara några dar sen med tanke på att vi går på sportlov på måndag och Danne extra ledig nu på fredag. Men tji fick jag. En hosta kom på besök till Irma igår och gjorde sig påmind hela natten men pigg som hon var imorse var det iväg till dagis iaf. Strax efter 14 kom samtalet att hon inte orkade mer. Men en tapper Irma tog sig iaf runt Herrgårds-loppet i pulka i fm men sen var det inte mycket ork kvar.

Så nu sitter hon och jag i soffan och tittar på Pippi! Och imorn lika så :) Så någon vanlig februari blev det icke, vi slöt samman till Vabruari vi med!


Att vara med från början!

Sitter bänkad framför mello ikväll efter att ha stoppat i mig x antal kalorier idag. Usch känner mig dubbelt så gravid som jag är! Och på tal om att vara gravid så har vi varit med redan från början med den här graviditeten.

Graviditeten med Irma visade sig först när jag var i v7 och var inte planerad än. Denna graviditet med pyret har jag varit med från start, redan i V4 började jag ana och kunde inte hålla mig från att kolla. Ett svag plus på stickan bekräftade mina misstankar ändå! Så att liksom vara med redan från start har verkligen varit spännande, och lite jobbigt då man letar efter samma tecken som man hade med Irma.. men har inga. I v 7 var vi inne på ett akut ultraljud och fick för allra första gången se det lilla 7mm långa pyret! En otrolig härlig känsla!

Idag är vi i v 16 och som min älskade man sa, men Therese du har snart gjort hälften!! :) häftigt!


Världens bästa!

Idag är det ingen vanlig dag, för set är Irma och Dannes födelsedag hurra hurra hurra hurra! Vi har även firat min bästa mamma! Som fyllde år igår! Mina två världens bästa fyller år! För 2 år sen kom hon, vår ängel och skrutta. Danne fick briljera med sina 33! Vi har firat denna dag med glass på förskolan och sen en italiensk middag med en katastrofal misslyckad tårta, men ändå helt ok i smaken!

Förutom att ha firat mina bästa har jag idag vart ute och åkt skridskor och lite har jag underskattat denna sport. Det är kul att åka, så nu är jag himla sugen på att köpa egna och även ett par till Irma!

Kvällen avslutar jag och Danne i lugn och ro i soffan med ett av mina ben i högläge.. en skum smärta försöker botas.


Citronvatten

Ibland flyger dagar förbi tycker jag, onsdagens jobb + kvällsmöte är avklarad! Kom hem i hyfsad tid och hann käka middag med familjen och busa med Irma och till och med städa en våning! Toppen tycker jag.

Nu är det soffhäng, med min nya favorit dryck, citronvatten, framför mästerkockarna (och jag blir lika hungrig varje gång) och senare äntligen dags för Greys. Ja det är tur att serierna finns så man kan få drömma sig bort för en stund!

Å btw efter flera dagars jakt på prov lyckades vi äntligen ikväll! Men inte helt utan kämpande! :)

( bjuder på en bild av mamma å pappa enligt godingen)


Utmanad

Blev utmanad av Teresia
 
Tre namn du går under:
1. Therese
2. Tess (nytt!)
3. bruden (av mannen ;)
 
Tre saker som skrämmer dig:
1. Att förlora en närstående
2. Spindlar
3.  Att få cancer
 
Tre saker som är typiskt dig:
1. Glad
2. Förlägger nycklar och plånbok 
3. Envis
 
Tre av dina favoritartister:
1. The Lumineers 
2. Scotty McCreery 
3. Sanna Nielsen 
(Iaf några låtar :)
 
Tre sanningar:
1. Kan lätt lyssna på country.
2. Går i väntas tider av nr.2
3. Vill ha ordning och reda, överallt!
 
Tre av dina hobbys:
1. Umgås med familj o vänner
2. Träning
3. Pyssla
 
Tre saker du verkligen verkligen vill ha:
1. Ny bil
2. Högre lön! 
3. Ett friskt liv :)
 
Tre människor som du utmanar:
Madde, Malin H, Mia
(sedär, alla på M också :)

Kissprov!

Go kväll!
För er som missat, så var det måndagskväll igen :) Idag på jobbet hade jag tur att kära kollegan M jobbade och fixade lite energi! Perfekt. Nu har jag landat i soffan efter en dags jobb, promenad och jakt på kissprov. Lättare sagt än gjort! För att göra historien kort, hur får man en 2-åring att lämna kissprov?! Och hur hinner man med...

Förutom kissprov jagar jag även rörelser i magen, det sägs att man ska kunna känna lite fladder nu. Tror dock att jag kände ngt förra veckan men, ah det är svårt! Jag får la vänta lite till :)


Förnamn

Så var vi återigen i en diskussion, rolig visserligen, om namn till lilla pyret här hemma, främst tjejnamn. Det gäller liksom att börja i tid, jag menar det tog bara 3 månader att komma fram till Irma :) visserligen hade vi då bara 2 namn att välja på. Men denna gång kanske vi ska välja strategi att bestämma oss för ett...

Namn som är på tal är;
Tjej: Saga, Malva, Gry, Lisa
Kille: Malte

Jag röstar för Malva! Dannes förklaring till att inte ha det namnet; då måste man säga det är Alva fast med ett M :)

Ja, det är ju tur att vi har sisådär 180 dagar kvar att bestämma :) jag tar detta med ro!


Lördagshäng!

Idag har det vart ganska tyst här hemma, i alla fall på mannen. En förkylning har satt stopp för snacket, lite segt och tråkigt. Några pussar blir det ju inte heller så det har nästan känts som om han är sur :)

Jag drog mig iväg imorse in till stan och fyndade lite nya plagg till magen, för de tre nya mamma-jeansen som kom med hem igår var liksom inte tillräckligt ;) Hela fm försvann i div affärer. Jag och Irma hann visserligen med lite lek ute i snön med grannen Liam innan det blev mörkt.

Nu är det soffhäng och jag anar lite halsont...


Andra!

Nu är det ingen hemlighet längre, magen avslöjar allt. Julgodiset vill inte försvinna :) nä, Skönt att slippa den oro då magens storlek beror på att vi i augusti får träffa Irmas lillebror/lillasyster! Pyret växer och sägs nu vara mellan 100-114mm långt och gör att garderoben redan måste förnyas. ;)



Morfar!

I måndags var vi ner till min morfar som fyllde år. Världens bästa morfar och mormor :) Vi firade med tårta och sång! Irma tyckte det var lajbans och visade upp hela jympapasset!


RSS 2.0