Earth Hour

Ni glömmer väl inte att släcka?


Lördagsjobb

Go middag!

En fin solig men kall lördag som denna ägnar jag åt jobb. Har förstått att vissa delar av landet har drabbats av snö, än så länge verkar vi vara förskonade från detta! Skönt! Jag gör mina extra timmar på Friskis idag och jobbar med underbara kollegor. All denna inkomst som tillfaller mig blir också utgifter, igår efter jobbet tog vi en runda på stan och är det något som jag gillar så det fyndshopping.



En tröja från Stadium till mig och en solhatt till Irma blev fynden, för halva priserna!

Run to the hills!

Ännu en löprunda vid lunchtid gjordes idag. Vissa dagar är man inte gjord för att träna, men det ska väl även inom träning finnas dåliga dagar. Jag hade en sådan träningsdag idag, det gick segt och lusten var inte speciellt stor. Jag skäms över mitt resultat men nu kan det ju bara gå bättre!

För att hjälpa mig med tid och km använder jag mig utav RunKeeper! En jätte bra app som följer dig steg för steg!


I farten

Ett fotografi tagit av bästa Madde. Jag och Irma i farten, som alltid! Irma brukar visserligen hänga på höften med lite mer värdighet ;) I farten är vi nu också men fastspända i bilen, en taco-let's dance kväll väntar hos brorsan!

Ha en bra fredagskväll!


Kändisskap

Vissa blir, mer eller mindre, kända på sina bloggar andra genom tv/film och vissa gör karriär som författare. Vi verkar dock göra karriär på byten! När vi var i full färd med renoveringen av huset och nu med inredning så blev och blir det en del återköp. Detta har resulterat i att både Stuvbutiken och Ikea har reagerat!

Stuvbutiken - Jag kände knappt igen dig utan dottern på armen!

Ikea - Men (till Irma) dig känner jag igen, du är alltid så glad!

Det värsta i detta är att Irma verkar få ta smällen :) Och imorn väntas återigen ett återköp på vårt andra hem Ikea! Väl mött! ;)


Joggingtur!

Idag, i detta nu, är det start på något nytt. Vissa cyklar eller springer till och från jobbet, jag kör min joggingtur nu på min rast. På min 30min rast hinner jag med 10min jogg och 10min backe! Ska försöka orka med detta varje rast! :) Gäller att passa på!


En stunds energipåfyllning!

Jag kör här nu hemma ett mini-pass, hopprep, rockring, och lite styrka! Allt för att få lite extra energi till kvällens soffhäng, med både Greys och matprogram. För ni missar väl inte finalen av Sveriges mästerkock?!


Kvällsmys

Det är sommartid och den längre ljusa tiden på kvällen ställer till det...Irma är påverkad av den nya tiden och var inte alls trött vid 19-tiden som hon brukade, så vi tog en timme till. Innan det var läggdags satt vi och myste i soffan en lång stund, och givmild som vår goding är fick jag både mina tänder borstade och snosa på snuttisen Hoppsan! Som vi älskar vår lilla skrutt!


Photobox

Vi har haft en mycket härlig söndag, har hunnit med både det ena och det andra, utan stress eller måsten! Skönt. Mellanmål i solen var ett faktum och det var superhärligt. Tror nästan att det smakar bättre ute i solen. Som avslut på denna söndag och helg åkte vi ut till fam. Olsson/Andersson för grillning och fotografering!

Trevlig kväll!

image description image description image description  
Stunder från dagen

Lördag

Tentan är klar, det kändes bra trots några glas vin igår ikväll och sen kväll ;) så nu är det bara väntan kvar. Vi har tagit oss in till stan för att shoppa lite presenter och försöka få tag på solglasögon till Irma, just nu använder hon flitigt mina :) Men innan stan, blir det lunch på Oliven.

Ha en skön lördag!


Go morgon världen

Ville bara kika in för att säga go morgon. Irma verkar numera vakna i takt med att solen går upp...si sådär runt 06. Inte super kul men å andra sidan så älskar jag att vakna till solljus och fågelkvitter OCH framför allt av att Irma ligger och pratar.

Ha en skön dag! Det är fredag trots allt ;)


Imse vimse spindel



 



Imse vimse spindel är Irmas absolut favorit sång, hon har nu lärt sig alla rörelser, sätta ihop fingrarna, veva med armarna och sträcka upp dem i luften, och gör dem mer än gärna, sjunger även med lite här och där. Är hon minsta lilla dålig humör kan man lätt muntra upp henne med denna sång, då kommer det smygandes ett leende. Det är roligt att se hur de dag för dag lär sig nya saker.

Och det är itne bara Irma som lär sig, jag har precis slagit ihop mina studiepapper och har lärt mig en massa om flerspråkighet och dess innebörd. Fråga på om ni vill veta något ;) Nu tar jag kvällen och laddar för 3-familjefest här hemma imorn!

Sov gott

Just nu

Perfekt solläge, två husväggar som hindrar vinden att svepa in kalla vindar. Istället en plats för att lapa sol och känna ny energi till både kropp och själ, det är min lägesrapport från jobbet.

Ut och njut är ett tips från mig!




 


För stunden

Sitter på jobbet, väntar på att kvällsmötet ska dra igång. Startade dagen med en glad Irma som hittade och gav sig själv en medalj, goding! Det har vart en underbar dag med både sol och frisk luft, hann även med att göra något som man som bara barn gör, gunga! Jobbet ger mycket skoj!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1149023/images/2012/pic_194906929.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1149023/images/2012/pic_194906929.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1149023/images/2012/pic_194907454.jpg" class="image">


Kista

Jag har nu länge varit på jakt efter kista, som ska vara till Irmas rum för att förvara leksaker. Efter att ha förlorat en auktion på nätet gör jag nu 2 nya försök.. Jag kan bara inte bestämma mig för vilken!?


Ett kvällsdopp

Go kväll
Jag skrev tidigare idag att jag skulle inte få träffa mina två underbara här hemma ikväll då jag skulle jobba över, saknade tog över och jag åkte hem i tid och han framför allt träffa mitt lilla hjärta. Det blev ett kvällsdopp för fröken Irma, lite motsträvig till en början men det släppte ganska snart hon var nere i karet och hittade en massa leksaker! Efter badet blev det lite bus och mys i morgonrocken!

Innan jag nu tar natten ska jag kolla ikapp mitt favorit program, Halv åtta hos mig! Tur att det finns play kanaler. Sov gott


Egentid och Eiffeltornet!

Har en stund egentid på jobbet, lunch och lite vila innan det är dags för att vara behjälplig ute om en kort stund. Idag behövs det vila, det är en lång dag då jag efter jobbet ska direkt upp till universitetet för studier, förberedande inför helgens tenta. Irma och Danne får klara sig utan mig idag, frågan är bara om jag klarar mig utan dem så länge...


https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1149023/images/2012/pic_194730492.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1149023/images/2012/pic_194730537.jpg" class="image">


Lastpall och skinn

En hylla behöver inte vara en perfekt sågad vitmålad planka från mio, EM, Ikea mm. Den behöver inte vara slät och finmålad och inneha perfekta kanter med detaljer hos oss... När jag på jobbet en helg satt googlade lite efter idéer om lastpallar som soffbord dök en bild upp på en lastpall som en hylla, idén föll mig i smaken så jag vågade. Nu sitter vår, lite visserligen omgjord, lastpall uppe väggen och fyller en perfekt funktion! Inte alls svårt och inte alls dyrt :)

 

I vår entréhall har vi ett tillsynes fult element, vi har sen vi flyttat in sagt att vi skulle skaffa ett elementskydd men inte riktigt fått det gjort då de kostar himlans mycket. Men så häromdan fick jag ett meddelande från min kära mor att hon och pappa hade en sak till mig, en sak som de hade gjort. Saken var ett elementskydd, ett perfekt elementskydd till vår hall. Det blev superbra! Tusen tack mamma och pappa! 


Plugg i dubbel bemärkelse

En fixar-söndag börjar gå mot sitt slut. Tidigare under dan har vi snickrat och fixat här hemma med bland annat att hänga upp tv:n på väggen, Irma har hjälp mig att sätta ihop möbler och Danne och pappa har nyss avslutat jobbet med att ordna i tvättstugan. Irma fick en liten lekstund med Adrian i fm och en nu med mormor, underbart!

Jag har precis plockat fram mina block och börjat printa ner tentan inom tvåspråkighet! En vecka kvar sen gäller det att minnet är fullt av teorier och begrepp. Det är ett spännande ämne.

Ha en skön kväll!






Nymodernigheter

Sådär, jag har ny lämnat tiden med hederlig knapptelefon och övergått till en smartphone, en iPhone :) Känner mig sådär väldigt modern helt plötsligt! Härligt :)


Grillat

Efter en vecka med massa vårtecken gick vi ikväll över till våra vänner Pettersson/Arvidsson för lite häng och grillat! Att äta första tallriken grillat är alltid godast, mot slutet av sommaren när man har grillat till både frukost, lunch och middag börjar smaken av grillat avta!

Men för att förbereda smaklökarna inför sommaren blev det ikväll, å inte bara en utan tre sorters grillat. Lite kyckling, fläsk och kryddkorv bjöds det på! Det smakade perfekt, så med det i magen lägger jag mig för att ladda inför morgondagens projekt, huset!

Sov gott vänner


Quality time

Go kväll

Efter jobbet idag hade jag planerat in ett besök på tygfabriken för att inhandla lite nytt till hemmet. Denna plan sprack ganska snart jag kom utanför jobbets väggar, väl ute möttes jag av sol och insåg att nej, jag åker hem och umgås och framför allt leker med lilla godingen. Eftersom jag även hade jobbat över var det inget svårt val, och det blev genast mer bråttom hem :)

Eftersom solen var framme passade vi på att gå till lekparken och gunga och åka rutschkana. Träffa några grannbarn hann vi också göra, och att umgås med andra barn är det bästa Irma vet! Härlig eftermiddag med mina två älskade.


En prinsessas sovrum

Att vara en söt liten prinsessa som vår goding är förtjänar man ett fint och roligt rum. Just nu är det inget fint och roligt rum, utan ett mer ordnat kaos. Det är böcker här och där, det är leksaker högt och lågt och framför allt, väggarna gapar tomhet! Det finns tavlor att sätta upp men hur och vart!? Det tar liksom stopp i inredningshjärnan när jag ska ta tag i detta rum. Känns mindre bra.

 


Vi har helt enkelt kört fast i möblering och dekoration. Så nu vänder vi oss till Er! Kom gärna med tips på vart man kan hitta inspiration på barnrum..


Lekparken

När det fina vårvädret visar sig vill man bara ut ut ut och njuta, så Danne och Irma passade på att ta sig en tur till lekparken runt hörnet här hemma. Efter att ha suttit inne hela dagen igår är det nog skönt för lilla skruttan att få leka av sig lite, käka lite sand å så. Jag väljer att sitta inne då jag har skaffat mig en förkylning, hann dock vara ute 1h med jobbet på fm idag , nu hoppas jag att dessa baciller håller magsjukan borta!

 

 


Vårkänslor

Igår var det vårkänslor i luften igen, därför åkte skinnjackan på både hos mig och hos Irma.

 


Ap TV och djungelboken

God morgon världen.



Här hemma är det god morgon för halva gänget. Som misstänkt dök magsjukan upp hos en utav oss vuxna, så någon tripp till Sunne för VillaFamilj-mässan blir det inte. Istället blir det en heldag hemma. Jag och Irma har redan hunnit varit uppe i några timmar, Irma tyckte att det var dags att gå upp sådär strax efter 06, men vi har haft det mysigt ändå med lite ApTV och djungelboken.

För att inte bli allt för instängda här hemma ska jag och Irma försöka oss på en tur till Karlstad Auktionsverk som visar auktionsprylar idag. Vi hoppas på att hitta några fynd, som en kista!



En klassiker

De är många, de är högljudda, de är snygga och de sjunger bra.. jag pratar självklart om finalen i melodifestivalen! Här hemma läggs rösterna främst på Loreen, Miskovsky och TopCats, men det finns många till som är bra, det är ett bra startfält med andra ord.

Vår glada goa energirika Irma har visat sig idag trots lite magbesvär. Lilla hjärtat! En promenad och lite soffhäng imorse och farmor-besök i eftermiddags orkade hon med. Imorgon är planen att åka till Sunne på VillaFamilj mässan.

Trevlig kväll!


Spanar in

Spanar in är min nya kategori som kommer, förhoppningsvis, att läggas upp 1 gång i veckan där jag lägger upp vad som är på spanar listan just nu.

 
(Bild: H&M )

Denna veckas Spanar in är korgar, i flätade/tyg material, små som ska passa som krukor. 2 korgar som jag funderar på är dessa från H&M Home men gillar även de som finns hemma hos Härligthemma.


Sjukstuga



Irma har sedan hon föddes inte vart sjuk mer än snorig och allmänt förkyld, fram tills nu. I början av februari kom den berömda 3-dagars febern och igår natt kom magsjukan. Trots lite kräk håller hon både humöret och energin uppe. Tur de! Sen imorse har hon varit kräkfri, skönt, och vi hoppas det håller i sig. Så nu tar vi helgen och bara kurerar. Det blir banan, Verum hälsofil, Proviva och lite ris för oss alla. Jag och Danne är inte sugna på att få detta virus. 

Trevlig helg :)

Rockring

Här hemma är det rock som gäller nu, detta blir en allt mer vanlig syn...


En tur i lilla salen

För 2 helger sen var jag och Irma iväg till mitt jobb och träningsställe Friskis. Där mötte vi upp Linda och Malin och Liv. Meningen var att vi vuxna skulle träna samtidigt som de små godingarna hade skoj, det blev inte så seriös träning som vi hade tänkt men vi hade himla roligt iaf. Medan vi låg på golvet och tränade både rumpa och lår och mage passade småtjejerna på att bus lite extra med oss, en och annan gosstund hann vi med också.

Jag låter bilderna få tala själva :)

 

   

 

Älskade goa Baloo

Ännu en stor sorg har kommit att nå mig och min familj. Idag lämnade vår älskade hund Baloo jorden. Han levde med oss i 13år och lämnade nu oss efter en tid som sjuk. för 13år sen styrde vi bilen mot malung och hämtade hem denna busiga lilla valp som växte upp och blev en ritkig gosig björn.

Vi kommer alltid att sakna dig och Daisy. Älskade hundar.



Block crayon

Härliga soliga måndag är här, en bättre start på veckan kan man inte få. Efter timmarna på jobbet åkte jag till Barnens hus och köpte med en present hem till Irma, block crayons, kritor som är lätta att hålla för de allra minsta. Irma har visserligen inte riktigt hajat rita grejen men det dröjer väl inte länge.

Men det är inte bara Irmabus som ska få sig ett paket idag, nästa shoppingrunda väntar, en cykel till mig ska inhandlas :) Välkommen härliga vår!


En nära känsla

Ibland händer det saker i ens liv som gör att man börjar tänka efter lite mer, lever i nuet och tar inte allt för givet. En sån händelse har kommit att nå mina känslor. Så jag väljer ikväll att ha min allra käraste ögonsten nära mig, visst att hon far runt i sängen och man vaknar med en fot i ansiktet ibland men vad gör det när känslan av närhet som fanns där när hon var nyfödd kommer fram. Det är underbart!

Gonatt säger vi. Nu laddas det om för en ny vecka på jobbet efter sportlovet!


Uppfräschning

Såhär på vårkanten smög sig känslan av uppfräschning på. Jag brukar inte använda en massa krämer för div problemområden men nu ändras det, det jag dock alltid har använt är en dagkräm för att återfukta och ge sminket ett bättre underlag. Eftersom jag är nöjd med just den krämen slog jag nu till på en nattkräm och en ögonkräm! Jag ahr dock inte bestämt mig för vilket resultat jag vill uppnå än men varför inte skämma bort sitt ansikte lite extra när det får stå ut med så mycket. För att göra det uppfräschningen lite extra rolig är jag med och tävlar om ett kit från LOREAL LUMI MAGIQUE på fridabloggar.

Det är inte bara huden som får sig en omgång, i 8v ska jag spana efter resultat på både mina tänder och ögonfransar. Tänderna ska putsas vita och ögonfransarna får serum för att återfukta och bygga upp på nytt. Så om 8v hoppas jag på ett resultat... :)

  
(Med rätt kamera och ljus får man en rättvis bild, men igår fanns bara kamera-Iphone tillgänglig så därav lite halv taskig kvalité)

RSS 2.0