Citrus

Imorse, vid 05.30 slog det mig att jag har nu ett stort behov av citrus, då jag var tvungen att gå upp och dricka juice. Tror närmare bestämt att jag får kalla detta för cravings! All citrusfrukt och juice är enormt lockande och gott just nu. Även andra exotiska frukter är varmt välkomna :) Så just nu ska jag frossa i frukt och juice!



Vid pennan / T


Fynd

Nu börjar leksakslådan, och hyllan, fyllas på. Vi har bland annat fyndat idag på ÖB en brio-låda, en sorterings box, som egentligen inte passar till en bebis, men lillen växer ju snart upp! Annars har vi haft en ganska lugn dag med kreativitet här hemma i form av tavelmålning. Annars har både jag och lillen legat på latsidan idag och inte gjort mycket väsen av oss, det verkar som lillen gillar att jag har semester!

 



Vid pennan / T

Längtan

Sitter i soffan och har en otrolig längtan efter vår älskade. Det rörs sig mycket i magen nu och vid varje rörelse kommer vi ett steg närmare med att lära känna lillen. Vi har ett tydligt rörelsemönster vilket är underbart! Förutom all rörelse som försigår har vi här hemma börjat förbereda oss med div. informationer och saker, vilket kan tyckas vara tidigt men ändå inte, bland annat läsning om smärtlindring inför förlossning, tittat ut en bilbarnstol och inköp av mjukisar! Allt detta gör att längtan blir bara större. Förhoppningsvis går tiden både fort och sakta fram till BF, sakta så jag hinner njuta av att vara gravid och fort så vi snart får snosa på vår älskade.


(v.34)

Vid pennan / T


Barnkammaren

Vi har nu äntligen fått ordning i Lillens rum. Sängen är ihop monterad, tavlor sitter uppe och garderoben börjar fyllas på med kläder! Det som ska fyllas på är leksakslådan, vilket inte kommer bli några problem :)







Vid pennan / T

Hard work

Så var sista dagen för detta år på jobbet gjord. Jag avslutade den i torsdag och ska nu ha semester ända fram till 3 jan! Känns helt underbart. Sen är det bara 25 arbetsdagar kvar tills jag blir långledig! :)



Vid pennan / T


God fortsättning

Vi här hemma vill önska alla en god fortsättning! Vi har firat jul med mat och klappar i dubbel bemärkelse. Så nu har vi kompletterat barnrummet med ytterligare lite barnsaker :)



Eftersom vi är en tränande familj så ska vårt lilla hjärta självklart följa trenden.. nej skämt å sido, ett babygym är en perfekt lekplats :) (vill jag tro) Vi fick inte två, utan ett tillhör min bror.



Annars har jag tur att jag eller Daniel kan bära med oss hjärtat överallt



 och kanske till och med läsa en bok!



Vid pennan / T




Lilla hjärtat

Lillens hjärta tickar på och Lillen växer perfekt enligt BM. Det är skönt att höra! Idag hann vi till och med spela in Lillens hjärta så nu är det förevigat på både mobil och dator! Det är mysigt när vi nu kan lyssna på det när som. BM kände även efter hur Lillens låg och tyckte att huvudet var nedåt men en mer bestämd uppfattning gör vi inte förens i v. 35. först välkomnar vi varmt v.33!





Vid pennan / T


Svullet

Vad jag har förstått av olika artiklar och forum och allt så hör det till att man blir lite svullen, i både fötter och fingrar. Jag börjar sakta men säkert märka att klockor stramar åt och att min förlovningsring sitter lite tajtare! Jag har ett tjusigt märke efter ringen om jag tar av mig den.. Med skor är det än inga problem, kanske kan bero på att jag springer runt i stora varma skor och inte små tajta!



Vid pennan / T


Pyrets rörelse

Gjorde ett försök med att fånga Lillens rörelse igår, det var inte lätt men lyckades iaf få med någon kick och kanske en vridning eller vändning :) Man får kika extra noga kring naveln!



Rörelse 2







Kön

Det finns många teorier och myter om mammans utseende och tillstånd som berättar om vilket kön ens bebis har. Det handlar om hur magen ser ut, hur man mår, hur mycket i vikt man har ökat och så vidare... Vi tror inte ett dugg på dessa teorier och myter utan jag går till 98% på det som BM sa på vårt UL.

Så detta är till alla Er som är nyfikna på vad det kan bli för kön, om ni tror på dessa teorier som sagt..


Hjärtljuden
[  ] Under 140 slag/minut = Pojke
[X] Över 140 slag/minut = Flicka 

Lugn/Vild bebis
[X]Lugn bebis = Flicka
[  ] Vild bebis = Pojke
vår bebis är till större delen av dagen lugn och även på natten. Jag får sova och behöver inte gå upp för att besöka toan eller kylskåpet. Men när det väl är rörelser så är det rörelser från höger till vänster :)

Halsbränna
[  ] Mycket halsbränna = Flicka
[X] Lite halsbränna = Pojke


Illamående
[  ] Mycket illamående = Flicka
[X] Inget alls= Pojke

Hög/låg mage
[X] Låg mage = Flicka
[  ] Hög mage = Pojke
Vi anser att magen är låg iaf, jag kan fortfarande andas och mina revben sitter där de ska.

 Toppig/bred mage
[X] Bred mage = Flicka
[  ] Toppig mage = Pojke
Hur mycket toppig och hur bred ska den vara för att få kallas så eg?! Men min mage är nog mer bred än toppig..

Mammans hårväxt
[X] Samma hårväxt = Flicka
[  ] Mer hårväxt = Pojke
Ja, inte växer det mer iaf...

Hickande bebis
[  ] Mkt hicka = Flicka
[X] Lite hicka = Pojke
Har bara konstaterat att det varit hicka 1 gång, då av BM, så det kan ha varit mkt innan det och det kan lika gärna ha varit lite av de innan också... 

Pigmentsrand
[X] Kort rand/ingen rand/svag rand = Flicka
[  ] Lång rand = Pojke

Mammas skönhet
[  ] Minskad skönhet = Flicka
[X] Bibehållen skönhet = Pojke
klart jag behåller min skönhet, med mina knep ;)



Blödande tandkött

[  ] Mycket blödande tandkött = Flicka
[X] Lite/inget blödande tandkött = Pojke

Mammans sug/cravings
[X] Surt, frukt, grönsaker = Flicka
[  ] Choklad, salt, laktits = Pojke
Kan inte räkna med choklad, har alltid varit sugen på choklad och salt. Men nu är det faktiskt lite mindre sug efter det..

Utputande navel
[  ] Tidigt i graviditeten = Flicka
[X] Sent i graviditeten/inte alls = Pojke
Vad är mellanläget?! Men tror nog att det kom sent...eller var det tidigt..

Urinvägsinfektioner
[  ] Många UVI, ofta = Flicka
[X] Inga = Pojke

 Viktuppgången
[  ] Mkt viktuppgång i början = Flicka
[X] Lite viktuppgång i början = Pojke
Har förträngt början, men eftersom slutet inte har vart än, utan är inne på slutspurten så är det svårt att jmf. Men vill påstå att min vikt kom någon gång i mitten och har nu stannat..


Resultat:
Flicka: 7/15
pojke: 8/15
Resultatet kan vara + - 0 då den om hicka är lite osäker..


Min graviditet har hittills varit smärtfri, i den bemärkelsen att jag har inte mått illa utan var väldigt trött i början bara, har inga speciella cravings, har inte ökat speciellt mycket i vikt, har dock blivit lite mer glömsk och förvirrad :) Men för övrigt går det väldigt bra! jag har lugna nätter vilket jag är tacksam för, så nu hoppas vi på att detta kan hålla i sig efter förlossningen också :)

Vid pennan / T


Mammaledighet

Igår gick jag på mammaledighet från ett utav mina 2 jobb! Det känns riktigt bra att kunna vara ledig varje helg nu fram till maj/juni. Som jag säkert nämnt tidigare så blir det allt mer påtagligt och verkligt att jag ska snart bli mamma. Ett steg i den riktningen är ju faktiskt att gå på mammaledighet. Nu har jag bara 33 arbetsdagar kvar på mitt ordinarie jobb tills jag får gå på mammaledighet på 100% i nästan ett helt år. Jag hoppas på att jag ska fortsätta må bra och kunna orka jobba som vanligt till det är dags för förlossning..



Vid pennan / T

Föräldrar

Idag var första gången på föräldrautbildningen! Jag var mest nyfiken på vilka som skulle vara med :) Det verkar iaf som det är bara en massa trevliga blivande föräldrar med! Så nu har vi bara 3 omgångar kvar sen ska vi räknas som utbildade..eller?! :)

Vi hade lite diskussion om förlossning, förberedelser och BB-vistelsen... Nu känns det verkligen som man är påväg mot att bli en förälder. Men oj, så roligt det ska bli, längtar enormt!



Vid pennan / T

Spöken och läskiga figurer

Spöken och läskiga figurer är något som kan förekomma hos små liv. Därför tänkte jag att vi skulle ha en nattlampa inne hos lillen. Det finns många varianter av lampor men jag har fastnat för just denna elefant från Zzzoolight, supermysig...För lillen är ju värd all hjälp mot spöken och läskiga figurer :)



(Bild: mobelvarlden.se)

Vid pennan / T


Leksaker och mjukisar

Jag har varit i farten med min pensel och färgburk. Denna gång blev det två lådor till barnrummet :) så nu kan vi börja köpa div.saker för att fylla lådorna med! Sen kanske en å annan klapp innehåller en leksak...



Vid pennan / T


Magen v.30....31

Någonstans mellan v.30 och 31 har vi landat idag :) Magen och lillen växer på i ryslig takt framåt och det känns underbart! Det sparkar och gosas där inne! Snart snart snart är vår älskade här! Äntligen! Nackdelen med att magen växer är att jag börjar få allt färre sittpositioner, men vad gör de!?

 



Vid pennan / T


Julstämning

I helgen begav jag mig till Uddevalla för att umgås med Nina! Mycket trevligt! fick även prova på att sova en kort stund i en säng med en 8-månaders bebis, vilket jag klarade galant, helt utan att rulla på/över henne! :) Daniel påminde mig dock att jag inte kan rulla så mycket då min mage är ivägen!

Men när man åker till kustsidan så förväntar man sig inte så mycket snö, iaf inte mer än vad vi här hemma har... men oj så mycket snö de hade, och fick! Julstämningen var på topp i söndags när vi strosade runt på stan för att fira första advent!

   

Vid pennan / T

3 dagar och 3 sjukdomar

1. I måndags slog den härliga vinterkräksjukan till här hemma! Otur nog var det jag som fick ta den smällen och blev liggnas! Inte speciellt kul när man har en bebis i magen som började protestera vilt.. men är dock nöjd nu, när det värsta är över! För första gången fick jag lite smått panik över förlossningen då jag hade smärtor i både rygg och mage efter en härlig måndasgtur! Men men den smärtan som komma skall är ju av något bra iaf! :)



2. För att bli kvitt kräksjukan vilade jag hela dan på soffan igår, självklart på min högra sida, vilket resulterade i att min axel hamnade lite snett och har värkt konstant. Dock tror inte sjukpersonalen att den är ur led *tur* utan bara att det blivit en överansträngning, så alvedon och värmedyna och massage fick hjälpa till!



3. Så för att avsluta det hela har jag nu också dragit på mig halsont och lite smått hosta... men ska inte klaga! Det värsta är ju faktiskt över! Känns som detta blir en bra vecka!

Vid pennan / T


RSS 2.0