Vi är på väg!

Vi sitter i bilen och är på väg till Falköping för årets bröllop. Idag är det Emma och Markus som slår sina hjärtan ihop.
 
(förresten, någon som vet hur man gör för att få appen att fungera? Kan ej logga in! )

4 underbara ting på sommaren


Jag och Irma förra helgen under en paus från husmålningen!

Det finns många saker som gör att man får den där härliga sommarkänslan. Förutom sol och värme finns det XX saker som gör att jag känner att nu är det sommar på riktigt:

  • Allsång, att ha på i bakgrunden eller titta på
  • Morden i Midsomer! Underbara serie
  • Friidrott! Sproten är bäst på sommaren helt enkelt
  • Sommar med Ernst. Idésprutan själv!

När allt detta drar igång kan jag inget annat än att få sommarfeelings! Självklart är ju de givna sakerna som grilla, bada och umgås medräknade men de är som sagt självskrivna :)

Så till Er, GLAD SOMMAR!

 


I himmelriket..

Go kväll på Er!
Sitter i soffan och väntar på att en sen middag ska bli klar och till efterrätt väntas egenplockade jordisar! Efter jobbet åkte vi ner till Ängebäck och hoppades på att det skulle finnas några jordisar. Irma som bara ÄLSKAR  jordgubbar var i himmelriket, att få gå runt bland en massa jordgubbar och äta så många man vill! Lycka!

Så nu får vi fulla frysen och Irma kan frossa jordgubbar i några veckor!

 


Midsommar!

Vi hade en fantastik fin midsommar igår, solen var framme hela dagen och värmde skönt! Vi startade vårt firande tillsammans med Irmas goa vän Adrian med familj på Alsters Herrgård med lunch och dans kring stången! Barnen hann även med lite bus! Senare på eftermiddagen hängde vi hemma hos Adrian där barnen både badade och lekte! Vi hade en underbar dag! Det var inte bara barnen som lekte, för är det midsommar ska det minsann lekas hos vuxna också! Först ut var kubb och leken avslutades med krocket!

Å bara för att det är midsommar helg ligger vi inte på latsidan! Imorse drog projekt husmålning igång! Imorn avslutas det förhoppningsvis :))

Ha en skön söndag!


Kan själv!

Igår när vi gjorde ett snabbesök hos kusin vitamin Valle blev vi så impade av hans skicklighet att drick ur ett vanligt glas, så vi var självklart tvugna att testa detta! Irma klarade det lika bra! Så nu får vi nog fortsätta med vanligt glas! Tiden går så otroligt fort, det är knappt så jag fattar att hon är så stor att hon kan sådana här saker själv, lär man sig inte de här sakerna mycket senare?! Det rä galet, galet skoj att få vara delaktig och se alla utvecklingar!


En smygtitt...

Härom kvällen slet min älskade med hallen på övervåningen! Ny tapet skulle upp och medan han fixade den skrev jag en massa jobbansökningar! Så inte förens 01:00 kom vi i säng. Lite väl tokigt sent men men :) Så innan allt är färdigt får ni en tjuvtitt!


Trädgårdsarbete!

Go kväll!
Ännu en kväll ute i trädgården har gjorts. Igår slet vi upp trädrötter och ikväll jämnade vi till hålen! När man är ute och grejar och gör fint så ska man också få lida pin, lite bränna på smalbenet från en brännässla! Men med lite kylbalsam så är smärtan borta!

Det är inte bara växter som har lämnat röda spår på mig idag, en mycket varm och solig dag har satt sina spår! Så nu väntar jag bara att det röda ska nyanseras till brunt! :)

Nu blir det jobbsök och lite Greys!

Sov gott!


Möhippa

Idag är det möhippa för Emma. Vi startade imorse ute i regnet men gick sedan in för att äta en mindre lyxfrukost inne!! Temat idag är sport och en massa uppdrag ska utföras, första uppdraget, Zumba, är avklarat! Nu väntas nya äventyr :))


Skolavslutning!

Go kväll!
För vissa är det en vanlig fredag för mig är det en skolavslutningsfredag, vilket alltid ger en speciell känsla. Idag släppte jag och mina kollegor iväg våra goa 6-7åringar på sommarlov. Helt underbara barn! Årets skolavslutning var lite speciell då skolan jag jobbar på ska läggas ner och flyttas till en annan, så för att göra det hela lite extra festligt hade vi komp-hjälp av Top Cats! :))

Förutom att avsluta terminen avslutade jag mitt uppdrag som fritidspedagog, mitt under fikat hade jag ett snack med rektorn och lämnade in min avskedsansökan! Känns både bra och jobbigt, men till hösten startar jag på spåret som lärare, mot nya mål!

Ikväll hänger jag och Irma hos moster några hus ner och käkar jordgubbar! En bra start på helgen!

Jag önskar Er alla en bra helg!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1149023/images/2012/pic_206740612.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1149023/images/2012/pic_206740682.jpg" class="image">


En krok för de stora och en för de små!

Äntligen blev Irmas klädhängare klar i helgen. Grejerna var inhandlade för flera månader sen men i helgen fanns det både tid och motivation för att göra den. Och den skulle självklart gå i stil med den stora! :)


Kladd och klättring!

Tänk att vara nyfiken på allt, våga prova, inte vara rädd för att det ska gå åt skogen eller att något ska hända, utan bara köra! Visst vore det roligt? Irma provar mer och mer saker, häromdagen fick hon tag i en bläckpenna och använde sitt ben som papper, snyggt, njae inte direkt. Men hon gör inte bara tokiga saker att titta i en kikare var himla spännande när vi var ute i stugan. Sen har vi de här lite mer äventyrligare sakerna, så som att klättra upp för en stol och sitta där. Men har man bara två ögon i nacken så brukar det gå bra ;)


En stund i lugnet!

Ibland packar vi in oss i bilen och åker ut till stugan för att få lite av det lugna. I tisdags förra veckan åkte Irma med sin mormor o morfar ut och sov därmed borta för första gången. När vi kom ut på onsdagsmorgonen möttes vi av Irma som började gråta, jaha och vad nu?! Men det gick som tur var snabbt över och en bamsekram och pussar bjöds det senare på. :)

Irma passade på att hjälpa mormor att klippa gräset och titta till inne i växthuset med morfar!

Äntligen sommarlov!

Ikväll skickade jag in den sista tentan. Det känns otroligt skönt att nu vara pluggfri och att alla måsten är borta. Sommarlov från plugget har jag men kör 3v till på jobbet, sen blir det sköna semester!! Redan förra veckan började det krypa i kroppen på mig, sådär som det gör när man blir lite rastlös..men det ska jag nog kunna bota med en massa projekt här i trädgården. (Som jag startar redan imorgon)

Helgen som var spenderade vi på hemmaplan, vi var ute en sväng på shoppingäventyr i lördags men fick snabbt åka hem då Irma hade feber. En ny tand är på g och då dyker febern upp. Tur var försvann den under natten till söndag så på söndag var det full fart igen, skönt!

Nu ska jag fortsätta att heja passivt på Sverige :))


Lite ledighet!

Go kväll!
Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag. Istället för att vara på skolan idag tog vi en tur till Rottnerospark och hade det trevligt. Senare ikväll gjorde jag sista lektionen på kursen så nu ska bara tentan in sen är det över.

Det som visserligen är lite mindre kul är att jag har inte hunnit träffa Irma mer än bara några minuter innan hon for till sin mormor och morfar! Hon ska för första fången sova borta, vilket jag tror inte alla blir några problem, det är nog värre för oss! Men tur är så är jag nu ledig i 2 dagar!

Ha en bra nationaldag imorgon!


Mamma på heltid


Lekstund i Mariebergsskogen!

Oj vad tiden går! Som jag skrev i förra inlägget är jag inne på slutspurten på kursen och sitter med den sista tentan! Det ser ljust ut. Förutom tentaplugg har jag gjort min sista helg på Friskis. Det känns faktiskt bra, nu ska jag vara mamma på heltid och ha lediga helger att göra vad jag vill på! Inte alls dumt!

Någon mil i löparspåret blev det inte denna vecka, back på 6km istället! MEn ibland sker det saker som gör att man får prioritera om. Men jag får ta en extra utmaningen till veckan ist ;)

Till sist önskar jag er en skön ny vecka!

RSS 2.0