Spring i benen!

Hej på er!

Sitter i soffan och delar filt med min bättre hälft, vi har ikväll sprungit Friskis-loppet på 5km. För min del gick urdåligt! Åh jag skäms, det var som att springa med cement i benen! För Danne gick det bättre. I mål stod Irma med mormor och hejade, hon och momo hade hälsat på hästarna under tiden. Efteråt firade vi loppet med att grilla korv! Det var vår måndagskväll de!

Nu, kvällsmys!


KLaddigt kladdigt

Imorse tog jag fram de nyinköpta färgerna och den nya vaxduken! Här skulle det kladdas och det kladdades. Irma var överlycklig..fingerfärger var en hit!
 
Ren och fin
 
Kladdig och fin

Egen tid!

Go kväll
Sitter här framför datorn fast jag egentligen bara vill hänga i soffan och dricka te och käka ost o kex! Men lite jobb behövdes göra och även så lite blogginlägg, ibland händer det att bloggen blir vilande mitt i livet och även egen tid också. Så var det där djupare inlägget gjort också :)
 
Just nu är jag fast besluten vid att försöka springa minst 1 mil/vecka och jag ligger redan back...men säger som jag har sagt tusen gånger innan, imorn, imorn börjar jag! Imorgon är dock en väldigt bra dag att börja då det är cross-loppet på 5km.Förutom löpning har jag cokså lovat mig själv att läsa klart boken..hej busy life! Tur är har jag ett litet hjärta som gärna hjälper till så städningen går undan! 
 
 
 
 

Uppfräschning

Go kväll
Hoppas ni haft en fin dag. Det har jag, hämtade hem skruttan tidigt från förskolan och åkte hem och busade och myste en sväng innan det var dags att sätta fart på benen. Joggingskorna stod klara utanför dörren så det var bara att ge sig ut...ett långt och fort mål väntar nästa sommar :) lite annan uppfräschning är nya naglar, eller nya å nya, nytt utseende iaf! Och så mycket fräschare man känner sig, bort med det fula och slitna och in med nya! Så min dag har vart toppen!

Nu, somna intill en närsjuk skrutta!


De är tillbaka!

Go kväll!
Har precis landat i soffan efter en heldag och kväll på jobbet, en jobbdag som avslutades med mingel med ost och kex i personalrummet, gott! Tur var hann jag med lite kvalitetstid med hjärtat ! Jobbet är i full gång med planering av lektioner och schemaläggning. Nu har vi en dag på oss att justera en del sen är det allvar! Irma är också tillbaka på sitt, busa och lära sig saker på förskolan! Lilla godingen, så mycket hon kan och lär sig!

Nu, lata sig i soffan!
Trevlig kväll!


En ny värld!

En arbetsvecka är gjord, en helg är snart till ända och vi laddar för en by arbetsvecka! Lite gött är det att vara tillbaka på jobbet och få in vardagsrutiner samtidigt som jag skulle kunna gå hemma med Irma och leva livet. Men som vanligt när man är ifrån varandra så får sakna och längta och uppskatta tiden tillsammans mer när man väl ses! Som start på vår helg begav jag mig och Irma till bibblan och lånade nya böcker. Perfekt, gratis och tonvis med alternativ plus att ett lugn infaller när man kliver innanför portarna. Efter bibblan for vi hem till kusin Valle på fredagsmys, annars har vi bara njutit av sommarvädret här i stan!

Nu, sova! Önskar dig en fin start på en ny vecka!


Trädgårdsmästare sökes!!

När vi köpte huset fanns det en del jobb med framsidan, bland annat att såga ner ett träd och ta ner en stor och övervuxen häck, trädet försvann men lämnade en liten plätt kal, en kal plätt som jag precis lyckas fått gräs på. Man skulle kunna tro att detta var allt men icke, mossan bekämpades också men nu så gav sig mannen i huset på ogräset. Men något gick  snett och delar av gräsmattan har nu vissnat, så snälla om någon av Er är trädgårdsmästare, hur gör vi nu? Kommer gräset tillbaka!?
 


Observera grannens fina gröna gräsmatta, precis så såg vår ut innan denna "olycka" skedde...
 
 
En liten detalj som missades...

Mellanmål.

Mellanmål kan ibland vara svårt att hitta på tycker jag, speciellt när Irma inte vill äta allt. Men något som går hem är smoothie, perfekt när man är kräsen på vad som stoppas i mun, nu får hon i sig både frukt, yoghurt och bär på samma gång och allt kladd med att äta ur en skål är borta + att man kan ta det med sig lättare! :) Häromdan lyxade vi till det med två smaker, en med  jordgubb/äpple och en med kiwi/äpple!
 
 
 

En gnutta sommarliv!

Äntligen blev det en riktig sommardag, en sommardag som vi har längtat efter under alla de 3 magiska månaderna, juni-juli-augusti, jaja augusti är ju kvar men ni förstår :) Direkt efter att vi hämtat busfröt på förskolan åkte vi till Mariebergsskogen och Irma måste också tyckt att det var en riktig sommardag då hon frivilligt gick i till magen i vattnet! Så med lite glass, bad och plask och sandlek fick vi lite sommarliv i våra kroppar, behövligt då jobbet startar imorgon, och det spås bli lika fint väder imorgon...så pass på vettja!
 
Trevlig kväll på er!
 

På nya äventyr!

Ibland kryddar vi till vår vardag med små äventyr, idag blev det ett nytt äventyr. Fast, äventyr å äventyr var det inte riktigt idag, efter 40min bilfärd var vi i Kristinehamn och för att kolla på ny vagn. Jag har fått för mig att jag vill byta till en Bugaboo men vi kunde inte bestämma oss... vi passade även på att stanna till på den lantliga inredningsbutiken Lev Vackert och efterosm vi inte blev någon vagn rikare köpte jag 3 stora kottar :) Det är alltid något! Men å andra sidan räckte det med att kika i skärgården i k-hamn, blev grön av avund! Himla vackert, det är att leva vackert de!

 

 


Sliten

Äntligen måndag igen... eller :) Både jag och Danne har 2 dagar kvar innan vi kickar igång vår vardag igen på torsdag. Skönt att börja sådär på en torsdag och få en kortvecka. En kortvecka för Irma blir det dock inte, imorse var det dags för förskolan igen men nu med mycket kortare dagar!  Trots det var det en sliten skrutta vi fick hem, så sliten att hon nu mot kvällskvisten orkade knappt leka med kusin Valle som var på besök. MEn nu sover hon gott och samlar in nya krafter för en ny dag på fsk! :)


20 kronors fynd!

Loppis loppis loppis..visst hittar man både bakluckeloppis och etablerade loppisar överallt nu! Kul tycker jag, men ska erkänna att jag är lite dålig på att åka iväg på loppis utanför stan. Jag älskar att fynda och speciellt när det blir fynd som man känner ett starkt "måste ha"! Ett sådant fynd blev det idag när vi gjorde ett besök på Karlstad bakluckeloppis på I2. Efter en kort promenad genom skogen och ett stopp hos en säljare var jag 20 bakformar rikare! Men något bakverk i dem får det bli en annan dag, de får vara vackra genom en burk så länge! :)
 


Fint ska're va oavsett miljö!


En mysstund!

Ville bara kila in och skryta lite ;) Sitter i Mariebergsskogen, dinglar med benen från bryggan, kikar efter gammelgäddan som kommer upp då å då och käkar fruktsallad! Jag har en riktig mysstund med mina hjärtan och Emma o Adrian. Vi har en sån där dag där vi inte har något inplanerat och bara är. Så himla gött!


På riktigt idag!

God morgon!

Vi har visserligen fortfarande semester men eftersom lillskruttan skulle till förskolan var det lika bra att gå upp! Idag lämnas hon och ska vara helt själv för första gången, en hel dag. Men enligt rapporten från Danne vinkade hon och sprang in och började leka glatt. Vilket känns mycket bättre för mig! Jag har också planerat in en massa saker idag för att få dagen att gå så det ska nog inte bli några problem! Ett plus är att solen lyser och höstdagarna är borta!

Ha en skön torsdag!

Skruttan igår på förskolan!



Dör av längtan!

Om 40min dyker mina godingar upp och som jag längtar efter dem. De är visserligen bara ett stenkast bort men ändå!! Idag blev det liten egentid då Danne sköter inskolningen. Att sitta i soffan, kika lite på tv slappa och dricka te är precis vad jag ska ägna mig åt nu innan de kommer hem! :)) Skön tisdag på er!


Inskolning

Första dagen på inskolningen är gjord, på väg hem i vagnen och somnar vilken sekund som helst. Och vilket väder vi vakna upp till, en riktig höstdag kändes det som! Att vara på förskolan var skoj, inga tårar och inte mammig och pappig, så detta ska vi nog klara av! Nu är det bara jag som ska försöka gilla läget för på torsdag vankas det heldag ensam för Irma! Vår stora tjej!


Väskan packas igen.

Imorgon är en speciell dag för hela familjen, mitt hjärta bara rusar nu av bara tanken! Imorgon är det första dagen av inskolningen på förskolan för Irma. Väskan packas återigen med behövligheter, men bara till Irma denna gång! Som ett "avslut" av denna semester har vi idag vart ute till fam.Olsson/Andersson och busat och käkat gott och hunnit göra saft! Det blev även en tur till stallet för att hälsa på Star, My's häst, Irma fick även prova på att rida men tyckte att det var läskigt, att klappa och ge hö var tillräckligt :)) Nu blir det OS-finaler i friidrott!


Nu är vi trygga!

Igår åkte jag och Irma iväg på en liten spontantripp till Mariebergsskogen och träffade My och Liam. Goa My hjälpte Irma att åka i den stora rutschkanan, både en och två gånger. Vi hann även med ett besök hos djuren och avslutade med en pannkakelunch på Naturum. Väl hemma tog jag tag i trädgården som idag avslutades. Två grindar är nu på plats och vi kan vara trygga med att Irma inte snurrar ut på gatan och ner på lekparken... :))


Problemfritt!

Hej vänner! Har precis landat på en köksstol hemma. Underbart! Borta bra men hemma bäst, så är det! Dagarna på Getterönscamping har varit toppen. Igår kväll gick jag och Daniel på en kvällspromenad längs havet för att få vår underbara dotter till att somna! Och som vi älskar havet, både jag och Danne vill egentligen bo vid havet men lite svårt med Karlstadläget, vi får nöja oss med älven en bit ner ;) Att gå längs med havet är så lugnt och skönt och alla problem bara försvinner. Och några problem här på campingen har vi inte stött på. Jag och Linda shoppade också loss på Ullared, av alla mina 3 kassar var 90% leksaker till Irma :) Efter Ullared åkte vi hela familjen in till Varberg med en oavsiktlig smygtitt på manligt kallbad... Hur som helst så är det en mysig stad. Nu laddar vi om för middag hemma hos fam. Pettersson! Trevlig afton på Er!


Varberg!

Hastigt och olustigt lämnade vi snabbt campingen i Ulricehamn igår morse. Ett våldsamt bråk i en husvagn var anledningen till att vi flydde fältet. Efter att ha tillkallat polis packades inte bara vårt tält ner, några husvagnar var snabbt därifrån också! Men att riskera att vara kvar fanns inte, rädd för Irmas liv och bara den otäcka känslan av att vara i närheten av ett våldsamt par var nog jobbigt! Vi styrde mot Borås och letade lite shopping men fann inte mer än mat. Sen bar det av till Varberg för att nu campa de 2 sista nätterna på en stor och tillsynes trevlig familjecamping. Igår kväll var det yatzy som stod för underhållningen och ikväll blir det ett mexikanskt spel tror jag :)) Det känns hur som helst bättre här! Och eftersom det blev helt ändrade planer åker jag och Linda idag ner till Ullared! Närmare och mer tid för shopping ;) Trevlig onsdag!


RSS 2.0