God fortsättning!

Här lyser solen och vårkänslor har dykt upp. Lika snabbt som julsakerna kom på plats har de nu börjat försvinna. En tomte här och en tomte där. Granen får dock stå kvar ett tag till.

Här hemma är det julledigt ett tag till. Den 7 jan ställer vi om klockan och hjärnan till arbetstid! Fram tills dess ska det bli en å annan pulka-åkning och lite snickeri. Ett projekt i Irmas rum ska färdigställas!

Passar på att önska Er alla ett Gott Nytt År!


Tips och råd tack!

Ni som har gått igenom fasen med att få erat barn att somna i sin egen säng utan att behöva stanna kvar tills de somnat, samt hur man får dem att inte kliva ur sängen så fort man lämnar rummet... Vad är trixet hur gjorde ni?


Irma ska nu prova på att bli större och somna i sin säng utan ena sidan. När sidan satt på var det inga problem för då stannade hon ju kvar, hon klättrade inte men nu finns det en flyktväg ur sängen...

Råd och tips mottags gärna!


Jullov!

God kväll!

Hela familjen har nu tagit jullov, en 2veckors ledighet ligger framför oss! Underbart!

Förra helgen var det bakstuga igen, fast den årliga jul-traditionen hemma hos mor o far. Så mycket godis blev det visserligen inte (tur de!) utan 2 ifina pepparkakshus bakades! Denna helg laddar vi inför stora klappdagen med att bara njuta! Annars den här veckan har det inte hänt så mycket, mer än det vanliga jobb och hem och pyssla och mysa!

Så till Er alla från oss alla en riktig god jul!


Bakstuga!

Äntligen fredag! Efter att ha slitit hårt med lucia hela veckan var det skönt att ha en vanlig dag idag och sen vid 2 stämpla ut för helg!

Jag och Irma for direkt hem och började baka! Ett gäng pepparkakor skulle bakas. Irma bakade och smakade på, så en å annan kaka har lite bortryck ;) En välsmakande fika blev det iaf! Nu är försöka sova för en uppskruvad skrutt!

Vi, hänger i soffan och käkar vindruvor!
Ha en skön helg!


Sul mare luccica...

Vilken fin dag! Imorse tidigt gled vi iväg till dagis och jag och Danne fick för första gången känna den här magiska lucia morgonen som känns lite extra när man har egna barn som firar! Irmas avd gick visserligen inget tåg men hade en lucia samling med sång! Å de va för söta alla små!

Några som däremot gick ett fint tåg var mina elever! Å som de sjöng, med både stämmor och på italienska och trumma på djembe i takt! Ja en stor eloge till dem och till musik-Yvonne som har komponerat ihop allt och får dem att sjunga så bra! Och eftersom jag och Irma var lediga idag satt vi på andra sidan för en gång skull och tittade på! Eller ja, Irma kikade mest på kort under tiden ;)

Nu laddar vi om batterierna och kör imorn en vanlig fredag!


Juletider!

Någon inspiration till att skriva finns just nu inte. Vad ska jag skriva om? Vad vill ni veta? Vad vill jag ha sagt? Ja lite så känns det! Men gör ändå ett försök såhär på måndagskvällen!

Ikväll fyndade vi en fin fin gran, en ädelgran som inte ska barra eller sticka oss i fingrarna. Så in med granen. Blir det i helgen! Lite julstämning börjar nu infinna sig i huset! Älskar julen! För att få lite mer julstämning var vi på julmarknaden i mariebergsskogen under helgen.

Men nu spar vi lite på julstämningen och ställer om till tävlingsnerver! Pengarna på bordet ska spelas! *har tydligen blivit en frågesport-nörd* :)


Första advent!

I lördags skrev vi första december, idag skriver vi den tredje! Tiden går i rasande fart nu tycker jag. I lördags morse satte vi oss på tåget tillsammans med fam. Pettersson för att rulla till Stockholm. Julmarknaden på Skansen och lite shopping i icke existerande Karlstad-butiker stod på schemat!

Bara tanken på julmarknad gör att julkänslorna kommer, och att sen stå där med en massa snö runt om en och snöflingorna faller sakta ner var som en dröm. Dock var det ingen dröm för vår älskade skrutt som sov igenom hela helgen i vagnen med feber. Men har idag återhämtat sig och är pigg nog för dagis imorn!

 

 

 


RSS 2.0