Krasslig

Vår lilla skrutt har gått och blivit förkyld, hostig och snuvig. Men trots denna förkylning är hon pigg och glad mellan varven, eller till största delen faktiskt. Idag fick hon mysa hos gammelmorfar en stund.



Lite bus med mormor blev det också. Hon skrattade så gott åt hennes hår. Värmer i hjärtat!


Irmas träd

Ett äppelträd som är Irmas är nu planterat i trädgården ute i stugan. Irma fick detta träd igår på sin namngivningsceremoni av sin mormor & morfar. Så nu hoppas vi att det växer snabbt och får många äpplen.


Välkommen till jorden

Det går inte att beskriva med ord hur mycket kärlek vi har till Irma och hur mycket hon ger till oss. Vi valde denna låt till hennes namngivningsceremoni då den passar så otroligt bra in på vårt liv! Som en ängel har du landat, här i vårat hem, välkommen till jorden min vän, välkommen hem! Älskade dotter!


Namngivningsceremoni

Så börjar Irmas dag ta slut. Irma har nu fått sitt namn på riktigt. Vi har idag haft namngivningsceremoni för Irma, som bestod av att släkt och vänner kom och firade henne. Jag och Daniel presenterade vilka namn och varför hon hade fått dem, vi berättade även vad hennes tilltalsnamn betyder. Irma var så lugn genom hela ceremonin men somnade snabbt därefter. Tack till alla som kom och gjorde Irmas dag fantastisk!



Som tecken på att Irma fått sitt namn fick hon sitt namnsmycke runt halsen av sina "extra föräldrar" :)

 

Irma fick även en jättefin skyddsängel av sin mormor och morfar





Övningskör

Tidigare idag fick Irma känna på att sitta bakom ratten.


Gott

Nu är allt färdigt inför Irmas stora dag imorgon! Kylen och frysen är proppade :)


Inskolning

Jag och Irma har precis kommit hem från en timme eller två på skolan, det vill säga mitt jobb. Saknaden av mina kollegor och elever är stor men som tur är botas med lite besök ibland. Irma är lika faccinerad av alla varje gång vi kommer och vice versa. Idag provsatt även Irma en bänk, hon tyckte dock att det var lite för tidigt att börja skolan, så hon fick hänga på Anna istället. Mycket uppskattat!


Bageri

Ibland har man dagar, till och med veckor som är fullbokade. Denna vecka är en sådan! Just nu är det bageri för fullt här hemma och inte bara här utan även hos några nära o kära! På lördag vankas det nämligen namngivningsceremoni för vår goding! Så just denna vecka är fullbokad åt att ordna allt till det. Det kommer bli toppen!


Mys

Jag och Irma ligger i sängen och kollar på En unge i minuten på tlf. Både jag och Irma får minnen tror ja :)





Föräldrabio

Pirater, sjöjungfruar, skepp och äventyr i 3D mötte vi igår ikväll när jag och Daniel tillsammans med två föräldrar u gruppen var på bio. Eftersom Irma tar natten kl.20,30 på kvällarna passade vi på att boka in ett sent biobesök. Irma sov så gott o tryggt hemma hos sin mormor o morfar.


Vaccination

1 stick i vardera lår resulterade i en mycket trött Irma. Sprutorna som hon fick var vaccin mot div sjukdomar. Irma skötte sig utmärkt hos doktorn och protesterade inte speciellt mycket när hon fick sprutan, jag tror dock att jag led mer. Sprutorna fick hon i förmiddags och nu på kvällen blev hon lite gnällig men mest trött och sover nu gott. Lilla hjärtat.

Det bästa idag var iaf att pappa kom hem. Jag och Irma har fått prova på att vara själva i 3 dagar och vi klarade det galant. Vi saknade dock pappa Daniel mycket. Men tidigare ikväll kom han äntligen hem och Irma fick självklart en present.


Konversation

Det otroligt mysigt att bara sitta bredvid och lyssna på när Irma "pratar".


Cross

På måndagar kl.18 och 75min framåt hänger jag och Daniel, barnfritt, i skogen. Irma hon har då måndagsmys med mormor, stort TACK! Under dessa 75min hinner vi både springa/jogga och köra stryka, det är nämligen F&S cross-pass som står på schemat. Det är helt underbart att få vara ute och springa, eller ja mer jogga, igen! Så jag har lovat mig själv att i ur och skur vara med på alla cross-pass. Det bästa med passet är att man får komma hem och snosa och gosa med Irma!


3 månader

För 3 underbara månader sen låg vi inne på förlossning och fick för första gången träffa vår skrutta/ängel/dotter/älskling, Irma. Känslan idag är speciell! Idag blir Irmas 3 första månader har gått i en snabb takt framåt. På denna tid har Irma lärt sig en hel del, så som att jollra högre och mer, sitta med stöd av oss, fått en sovrutin och en massa massa annat!  Älskar dig så Irma!


Gripreflexen

Irma har nu börjat använda sina händer till att gripa efter saker, hon tittar på bamsefiguerna i gymmet och sträcker upp handen och griper tag. Idag fick hon tag på både lilleskutt och bamse och när hon väl fick tag så drog hon :) Lilla hjärtat!





Fredagsmys

Igår var det fredagsmys med lilla kusinen Valle och självkart med Patrik o Elisa också! Vi göttade till oss med "vuxenmat" tacos men Irma fick nöja sig med sin vanliga mat, dock klagade hon inte ;)




 


Grattis morfar/pappa

Morfar/pappa har fyllt år! Detta firades självklart med hela familjen.



Irma delar också intresse med morfar, hockey!
Här helt inne i matchen! Vem vet det kanske blir en hockeytjej ;)



UV-tält

Nu äntligen kan vi alla vara ute och Irma slipper vara "fast" i sin vagn. Idag var det premiär för  UV-tältet och Irma såg ut att tycka det var ett helt ok inköp! Det fina är att baby-gymmet får plats, så det är kanon!



Jag tyckte även idag att det var för varmt med strumpor så stora delar av dagen fick Irma vara barfota.


Solhatt

"Sol i hjärta och sinne...sol ute!" För att skydda Irma från solen inhandlade vi en solhatt under helgen. Vi har hunnit använda den mycket korta stunder hittills, men jag är övertygad om att den kommer att användas flitigt framöver! Ikväll ska vi även fixa ett UV-tält så vi kan vara ute mer :)






4kr

Så var travkvällen över för min del och jag vann hela 4kr! :) De går oavkortat till Irmas konto, många bäckar små sägs det! Jag hade iaf en trevlig kväll med mina kollegor!


Ikväll har jag lite egentid, denna tid spe...

bild0376 (MMS)

Ikväll har jag lite egentid, denna tid spenderar jag på travet med mina kollegor från x-tra jobbet. Självklart har jag tippat och hoppas på att få in lite till Irma :)


Hund

I lördags tog vi oss en tur till Örebro för att hälsa på Jenny o Rickard. Självklart stannade vi till på Marieberg köpcentrum och fick bland annat med oss en hund hem. Irma har spanat in denna hund länge så nu fick hon den av pappa! Just nu får den stå på bänken in rummet men den kommer förhoppningsvis att kunna "gå" inom ett par månader!




Valle

Igår var vi och hälsade på och snosade på Irmas nya kusinen, Valle! Han är en riktig goding, så fin! Av oss fick han min egengjorda namntavla! Vi hoppas han blir nöjd med den! :)




Spegel

"Spegel spegel på golvet där sig mig vem som vackrast är" Irma såklart! Vi har introducerat spegeln för Irma och hon tycker den är väldigt spännande och skrattar när hon ser sig själv. Det är även spännande att komma nära spegeln :) Min goa fina tjej!


Kusin

Imorse äntligen kom Irmas kusin! Vi är så glada och nyfikna på att träffa det lilla underverket!


Mitt barn

Mitt barn, min dotter, min älskade skrutta växer på! Hon är nu 2,5 månad och det går i ryslig takt framåt. Hon har börjat insett att sitta upp och att vända sig från mage till rygg är roligt. igår var vi ner till BVC för att kolla vikt och längd, hela 59cm och strax över 5kg. Att Irma växer på innebär också att vissa kläder krymper, så som hennes pyjamas, vissa av dem som var för långa för några veckor sen är nu för korta. Men vad gör det, nu när det börjar bli varmt passar de utmärkt ;)




Dagens eftermiddag spenderar jag på Tingva...

bild0374 (MMS)

Dagens eftermiddag spenderar jag på Tingvalla IP med fotboll. Irma är hemma och har pappamys!


RSS 2.0