Brunch och shopping

En lång lördag har jag och Irma haft, eller har fortfarande egentligen :) Vi startade redan imorse vid 08 med att börja städa och tvätta hemma, Danne håller sig borta på utbildning hela helgen så jag och Irmisen får roa oss så gott vi kan! vilket inte är spec svårt med den godingen, vid lunch for vi ner och käkade brunch med kusin vitamin Valle o familj, även lite shopping hann vi med. Dock väntar några tvätthögar kvar hemma så det är dags att fara hem och göra det sista!
Trevlig helg

Att bära och gömma

Det nya hos Irma är nu att bära runt på allt som går att bära, härom dan fick hon tag på ett minst sagt olämpligt paket att bära på som ettåring, ett 6-pack lättöl.

Förutom att bära runt på saker är det väldigt roligt att stoppa ner saker i olika påsar, hinkar, korgar ja allt som går att stoppa i. I lördags hade jag snällt tagit fram kläder till henne och lagt dem inne i badrummet då vi hängde där... Irma fick syn på papperskorgen och stoppade ner sina strumpbyxor och stängde locket. Idag gjorde hon samma sak, fast med snuttisen! Tok unge :)


Kaffe

I födelsedagspresent fick Danne av oss en Tassimo, en maskin som framför allt bjuder på div kaffe. Men den gör en och annan varm choklad också, så ikväll blev jag bjuden på en, en god sådan!


Kalas

Irma tackar för alla presenter och för allt besök.

  














Förberedelser

En intensiv, bra, vecka är snart över. Då både Daniel och Irma hade födelsedag i onsdags var det en del som skulle fixas. Det skulle handlas, det skulle bakas, det skulle städas, det skulle fixas här hemma och vi hann allt! Tur va de :) För att kunna fixa allt var vi tvugna att åka till affären både en och två gånger och för att Irma inte skulle bli allt för uttråkad fick jag komma på sätt som roade henne...till en viss del

 
 

Efter allt handlande var det bara att sätta igång... en trippelsats med chokladbollar, en dubbelsats med bullar och en sats med kolasnittar och småkakor bakades. Vi har nu kvar en massa kakor och bullar. Vilket iof inte är så dumt då vi ahr om någon kommer på besök! Men trots mycket slit har vi haft 3 bra kalas och Irma har efter varje kalas vart helt slut. Idag när alla kompisar åkt hem somnade hon snabbt och sover förhoppningsvis hela natten...


Grattis

Det är inte bara Irma som får uppmärksamhet här hemma idag. Idag fyller även min bättre hälft, älskade sambo, darling, min älskling helt enkelt år! Så samtidigt som vi firara Irmas 1 års dag firara vi även Daniels 32års dag!

Grattis älskling!



Jag älskar dig

365 dagar 1år, Grattis!

Idag är det en stor dag här hemma. Vår lilla hjärta fyller 1 år! Det har gått 1 helt underbart år med mycket upplevelser och lärdomar. För exakt 1 år sedan fick jag för första gången ha Irma i min famn. Efter några timmars slit inne på rum 7, om jag inte minns fel :) dök hon äntligen upp, vår ängel! Att få sitt barn på bröstet var en otroligt magisk upplevelse, att sedan få vara med varje dag vid hennes sida är fantastiskt.

Irma ger oss så himla mycket och vi älskar henne otroligt mycket!

Grattis älskade du!

 

 



 

Grattis

Idag säger vi Grattis till min älskade mamma och Irmas bästa mormor! Kram


Inför den stora dagen

Ikväll fixas det för fullt här hemma,



imorgon är den stora dagen. För 1 års sen gick jag hemma i vardagsrummet fram och tillbaka, som en pingvin enligt Danne, och försökte ta mig igenom div smärtor. Det var visserligen inte förens vid 01-tiden som vi fick nog och åkte in...

Pysseldag

Igår spenderade jag hela dagen på mitt andra jobb, hann och gosa och busa med en jätte förkyld Irma strax innan läggdags. Att vara liten och förkyld är mindre roligt, stackars liten, svårt att äta och svårt att sova. Nu dock börjar det bli bättre.

Denna fag blrjade bra, jag fick sovmorgon till 10 imorse, lyx, medan Irma och Danne fick gå upp redan 07. Irma tycker det är en bra tid att gå upp på ;) Annars har vi pysslat här hemma, uträttat en massa ärenden och åter igen stökat till här hemma. Men men är man nyinflyttad i hus så är man :)

Irma på pappa Daniels jobb, gäller att skydda hörseln!


Fredagkväll

Det är fredagkväll och mysdag hemma hos oss. Varje fredag turas vi om att laga en hemlig rätt, denna fredag är det Danne som står för middagen. Medan han fixar käket busade och gosade jag och Irma. Eftersom det blev läggdags för vårt lilla hjärta för en stund sen får vi avnjuta middagen själva. Och just i detta ögonblick kom maten in :) Perfekt start på helgen!


Ny kärra

En ny kärra har kommit i vår ägo, för att inte slita sönder vår Teutonia köpte vi en begagnad Emmaljunga scooter. En liten mindre variant av en vanlig Emmaljunga. Denna blir perfekt som vår andra vagn för att gå skogspromenader med och ha ute i stugan!


Hinder och möjligheter

Irma fortsätter att stöta på hinder här hemma, då vi inte riktigt är klara med trappen har vi inte kunnat sätta upp grindarna utan har fått stängt av trappen med en pall och en låda. Denna lösning fungerade gör bra i några dagar, tills hon tröttnade på att hon inte kom upp på trappan och kom på ett sätt, att flytta undan lådan helt enkelt. Man behövde heller inte flytta undan lådan utan kliva ner i lådan och sen upp på trappsteget.... så nu får vi jobba fort fort med att få klar trappan :) Smarta unge!

 


Älskade Daisy

För 9 år sen hämtade vi hem en utav Baloos döttrar, Daisy, en gullig busig liten valp. En valp som växte och blev en allt goare hund som vi alla älskade. Daisy var en hund som älskade att bada bastu och leka, var alltid glad när man kom och följde gladeligen viftandes på svansen med på allt. Hon älskade att busa i snön och hoppa och bita i den! 

Ikväll var det med tunga steg som jag klev in genom mamma o pappas dörr. Ett jobbigt avsked av vår älskade Daisy skulle tas. Vid 20-tiden ikväll somnade hon fridfullt in och lämnade en stor sorg hos oss.

Älskade hund!


Skjuts



Godingar!!

Ikea

Oj oj vad helgerna går fort. Denna helg har vi till 90% gjort klart all renovering med trappen, räckena är målade, nu ska vi bara bestämma oss för vilken matta som ska ligga i stegen.. Hela familjen startade helgen med bad på Hammarö badhus, en trevlig mysig liten stund. Det märktes att det var länge sen Irma badade, lite extra klängig och gnällig till en början vilket sen vändes till glada läten och med sprattlande ben och armar.

Igår tog jag och Irma oss en sväng till till Ikea och shoppade loss, en ny lampa till hallen och lite handdukar och annat smått och gott fick följa med hem. Som sällskap hade vi kusin Valle och morbro Patrik o ELisa. Vi avslutade kvällen hemma hos Irma kompis Elle med lite godis och titt på melodifestivalen.. :)

Söndag söndag söndag, en vilo dag eller!? Icke hemma hos oss, bus med farmor på fm och sen bus med kusin Valle igen! Nu tar vi ny vecka och räknar dagar till sportlovet! :D




Att läsa

Irma har alltid gillat, och gör än, att titta i böcker och tidningar. Hon har nu mer eller mindre slutat riva sönder allt i bokform, visst händer det men inte alltid! Att bläddra i något lite varstans är skoj, det nya som lilla godingen gör är att hon lägger sig ner på mage och "läser".

Förutom att läsa har hon nu knäckt koden för att kunna gå, det blir fler och fler steg för var dag. Och att se sitt hjärta tulta fram är fantastiskt, sött! Efter all träning på att gå passar det utmärkt att käka lite och slappa :)


RSS 2.0