5 min-metoden

Go kväll. Idag är första dagen som vi på allvar har satt igång 5min-metoden. Och det är inte det lättaste fast man vet att ens barn inte far illa, så gör det ont i hjärta på en att höra henne gråta och ligga där inne och snyfta! Fy!! Hon är van att vi har fått henne att somna genom att ligga bredvid henne och nu funderar man på om hon kan vara mörkrädd också... Men förhoppningsvis kommer det inom en snar framtid vara mycket bättre. Tidigare ikväll trodde jag att vi skulle slippa detta då hon var supertrött och somnade direkt efter vällingen, men icke, ganska snart hade vi en vaken liten skrutt! Godingen!

Är det någon utav er som har erfarenhet av metoden och hur fungerade isf för er?


Ett glas vitt

Igår kväll var vi bjudna på middag och efter att ha avstått alkohol i lite mer än över ett år var det igår premiär för mitt första glas vin, ett glas vitt! Det smakade bra men blev dock inte mer än bara några små klunkar. Men jag hann iaf smaka på de :)


Lördagsgöra

Lördagsgöra har vi, mannen har snickrat hela fm och jag och Irma har snickrat ihop lite shopping på maxi. Men nu har vi alla tre tagit av oss jobboutfiten och hoppat i finkläderna, om bara 10 min väntas dop och senare i kväll väntas god mat med goda vänner!

Trevlig kväll


Till föregående bild

En underbar långpromenad fick jag Irma Emma och Adrian i förmiddags. En runda på hela 5 km i terräng blev det och av det att döma så rekommenderar jag inte att gå med en så kallad city-vagn, visst det funkade men det optimala är nog en mer klassisk vagn! Runt kom vi iaf och med strålande sol fick vi mycket ny energi vilket kan behövas då skruttisen blivit förkyld! Men det ska vi nog råda bot på snart :)


SMS-inlägg

bild0551 (MMS)


Långa dagar

Här är det långa dagar för hela familjen. Vi brukar starta den sådär runt 08 och stänger runt ni, 23... Även Irma har haft några långa dagar som ikväll slog hon igen sina blå för bara 30 min sen! På tok för sent men å andra sidan verkar hon inte må speciellt dåligt över de! Till veckan när förhoppningsvis all stora renovering har lagt sig så ska vi komma i rutin-ordning igen!

Men tur är i denna röriga vardag att jag och Irma gör lite skojiga saker. Igår var vi till öppna förskolan och fick bland annat göra handavtryck på I. Idag var det sista gången på rytmiken så nu får vi hänga extra mycket på öppna förskolan, vilket är lika trevligt och sång får vi där med :)

Som en lite kvällsbild bjuder jag på när Irma klappar kusin Jessicas guldfisk Elsa! Den firren gillar Irma, tror dock inte vice versa ;)

Gonatt


Att lära

Visst är det imponerande hur snabbt och hur mycket våra små godingar lär sig. Här hemma tränas det för fullt med att gå med lära-gå-vagnen och stå helt själv utan stöd. Det är lite vingligt och hon sätter sig ner ganska snart igen men det går framåt! :)


Grinigt

Vår älskade dotter bara växer och växer och det är underbart att se vilka framsteg hon gör oavsett om hon ibland kan lägga till med tjurig stil. Det har nämligen kommit till hennes kännedom att man kan bli lite tjurig om man inte får dom man vill, men icke, det är sällan det fungerar!

Förutom sina härliga miner tränar hon nu på att stå själv och gå med sin lära gå vagn! Idag stod hon flera sekunder helt själv! Häftigt!!


Vi lever

Vi lever och har inte lagt ner bloggen. Vi har bara haft oturen med oss och inte beställt något bredband i tid innan vi flyttade så vi är både utan nät och tv. Tur är har Danne antenn via dator så vi kan få lite ljud och bild :) och eftersom jag lever med en gammal mobil har jag inget nät utan får vänta tills mannen kommer hem, men det går det med! :) vi är snart på banan igen!


Lärdom

Att fostra barn är något helt unikt och ibland svårt. Jag fick idag höra något tänkvärt och lite roligt

Vi lär barn att rapa efter maten ochnär de kan de lär vi dem att de inte får rapa vid matbordet
Vi lär barn att gå och när de kan det ber dem sedan att sitta still en stund
Vi lär barn att prata och när de kan det ber dem sedan att vara tysta för en liten stund

image description

:)


Grattis bästa pappor

Idag glömmer vi inte att säga grattis och ge en go och varm kram till våra bästa pappor. Jag ger en till min bästa pappa som alltid ställer upp och hjälper till om man behöver det. Irma och jag ger också en kram till pappa Danne, en underbar pappa och sambo!!




Flyttat från torpet till berget men bor tillfälligt i hamnen

Denna vecka har min sagt varit annorlunda, jag och Irma har ingen vanlig vardag och kvällstiderna är desamma. I onsdags gick första flyttlasset och idag lämnade vi över nycklarna till vår, numera fd, lägenhet.

Vårt hus är en enda röra,lite börjar dock komma på plats och Danne och Irma går fortsätta städa upp imorgon, jag slår ihjäl några timmar på jobbet.

Ikväll har vi en mys-familjekväll med lugn och ro! Irma passade på att leka i hundskålen med vatten och bjöd även på dina snacks :) goaste!


Kvällsmat

Att äta kan man göra på olika sätt. Ikväll fick Irma en tallrik köttbullar, delikatess, och potatis och även lite gröt! Kusinen Valle satt bredvid och käkade gröt lite mer städat än vad busfröet Irma gjorde, som valde efter en stund att välta tallriken upp och ned :)


26 underbara år

Ja à grattis till mig är det idag :) i några minuter till kan jag fira ;) Jag har iaf haft en underbar dag med kompisträff för både mig och Irma, babysim och kalas ikväll med familjen! Av Irma fick jag sovmorgon imorse, inte senare än 10 gick vi upp!! Annars har jag haft en jätte bra dag, tack alla som gjort den!


Kompisar

Tidigare i veckan var vi iväg och träffade kompisar. Vår veckotradition med lunch och lek gör vardagen lite extra rolig, så istället för halv åtta hos mig är det halv tolv hos mig som gäller. Denna gång var vi hemma hos Lucas och busade och Irma hittade vad hon tyckte en skojig hatt/titt-ut hatt :) och jag kände mig som mamman i Emil när han sätter huvudet i sopp-skålen. (Irma fastnade inte dock!)

 


Dumblings och 6 månader

Ikväll softar vi i soffan hos kusinen Valle, som firar sin 6 månaders dag, istället för tacos blev det Dumblings till kvällsmat! En spännande maträtt från det japanska/koreanska köket! NU soffmys :)


HusetRöd

Du glömmer väl inte att kika in hos mitt andra jag :) vår husblogg, HusetRöd

Välkommen!

En helt vanlig lördag...

Det börjar dra ihop sig mot kvällen och denna dag har bara flygit förbi..som alla dagar gör just nu. Tidigt imorse, eller tidigare än igår iaf, försvann gubben till huset och jag Irma kom lite senare. Medan Danne sågade och målade damsög och torkade vi rummen på övervåningen! För att Irma inte ska flänga allt för mycket i bilen och hos nära och kära försöker jag vara hemma med henne och Danne får slita. Efter lite huspyssel med lunch packade vi, igen, in oss i bilen och for för att tända ljus på våra älskade släktningars gravar. Men nu snart är det slut på allt flängt, skönt! Ikväll har vi hemma-tid i soffan!




Jobb-outfiten

Det är fredagkväll och jag sitter på jobbet, är inne på de sista minuterna så det börjar dra ihop sig för stängning. tänkte passa på att visa vår jobb-outfit, idag pryds våra röd/vita kläder av en vit huvudbonad! :) Nej faktiskt så satt den aldrig på mer än under kortet, ville inte skrämma folk! :)

 

Sovmorgon

En nyvaken familj har vi här. Vi tog alla sovmorgon idag och vaknade nyss, underbart och välbehövd. Det var knappt så jag trodde mina ögon när jag tittade på klockan och insåg att den var halv tio och skruttan sov. Hon och jag var visserligen uppe och käkade välling vid sju imorse men somnade sen snabbt igen! Men nu får det bli lite ordning på torpet, vi har ett hus som ska renoveras färdigt!

God morgon på er!


Babar

Go morgon. Det är bara torsdag och har vi helgkänsla här hemma. Jag och Irma startade denna morgon med att kika lite på babar, eller hon gjorde jag halvsov bredvid, tacka jag vet iphone! Mannen har höstlov så vi får nu en långhelg tillsammans, mer eller mindre. Dock spenderar vi halva dagen ifrån varandra idag då han och min pappa snickrar i huset medan jag och Irma träffar polare :)

Ha en skön höst torsdag!


How do you measure, a year in the life?

Ett år går fort, ett år av kärlek, lek allvar, skratt, tårar, glädje, sorg, önskningar med mera. För snart 9 månader sen, en graviditet borta kom vår skatt, det är bara dryga 3 månader kvar tills det har gått 1 helt år! När jag tänker tillbaka på dessa underbara glädjefulla månader blir jag ledsen, det känns som jag har missat så mycket men ändå inte, samtidigt som jag är så glad. Irma utvecklas snabbt och vi har många roliga dagar tillsammans.

Innan Irma kom hade jag föreställningen om att vi kommer hinna med så mycket och att tiden kommer inte alls gå fort och att vi kommer kunna göra massor av spännande saker tillsammans innan mitt år hemma med henne är över, idag vet jag bättre. Vi hinner med en hel del men inte så som jag hade tänkt, tiden går alldeles för fort. Jag vill heller inte ha något varje dag, vilket vi inte har, men som sagt innan Irma kom mätte jag mitt kommande år i mycket kärlek och mys och roliga äventyr...och jag tror faktiskt att jag kommer fortsätta att tänka om kommande år på samma sätt, men nu med lite mer större utmaningar så som dagis.

Jämför jag året nu med de innan ens Irma var påtänkt mätte jag nog åren i jobb och äventyr med min bättre hälft. Nu skulle man skulle kunna säga att jag mäter åren med utveckling, Irmas utveckling och Kärlek!

Hur eller med vad mäter du ett år?

(Låten som inspirerade mina tankar)


RSS 2.0