Att föda barn

Att föda barn är något av det häftigaste jag gjort! Det är fruktansvärt smärtsamt och jobbigt för stunden men värt all möda och slit för det man sedan får upp på sitt bröst, ett litet knyte som gråter men blir lugn av att ligga på bröstet. Man sliter i timmar och kroppen får stå ut med mycket. Men när det är över så har man ett litet underverk som man älskar gränslöst. Jag har länge sagt att 3 barn känns bra, men ska vara helt ärlig och säga att jag är så nöjd med 2!
Ledsamt får alla inte uppleva detta, men alla barn är underverk och fantastiska och just ditt oavsett hur det kom till din famn! Jag önskar att jag kunde ge något av det jag kunnat göra till dem som inte kan. Jag önskar av hela mitt hjärta att detta gick, att ens tankar och önskan var så starka att de slog in. Men trots det så slutar jag inte hoppas eller önskar, en liten bit av mig vill behålla den tron!


Helgen!

En känsloladdad och smärtsam vecka börjar lida mot sitt slut. Min mjölkstockning från hell som kom i tisdags verkade vara påväg bort den pang kom tillbaka i lördags eftermiddag, inte lika full smärtsam men ack så kännbar. Line fick sig en släng av feber och allmänt slö så en tur in till sjukan för övervakning fick det bli. Vi hann iaf med denna helg Lillerudsdagarna där det fanns mycket skoj att testa och titta på! Irma har också hunnit med att kolla igenom alla sina böcker, 2 gånger...visserligen med lite hjälp 😉

Imorgon startar en ny vecka, sista pappa-veckan innan jobbet drar igång för Danne. Irma ska förhoppningsvis få gå till förskolan imorn. Som hon har längtat!! Jag tror att efter dryga 10veckors ledighet är man i behov av miljöombyte för en kort stund! :) Att få träffa alla kompisar och leka.

Nu; försöka få en blund innan mat-klockan ringer :)


Klagomur

Jag gillar inte att vara sjuk, att inte kunna ta hand om sig själv utan vara beroende av någon annan är det värsta jag vet. Tur är har jag bästa sambon som hjälper mig när det stormar.

Igår kom mjölkstockningen från hell. Liter av tårar föll innan jag däckade i sängen med hög feber. Än är inte faran över, rodnad och knölar finns kvar. Massera, pumpa, amma och värme om vart annat gäller nu! Febern är tack och lov borta och energin till att göra något eller umgås med Irma på ett kul sätt finns inte heller. Resultat; dåligt samvete mot Irma. Saknar att kunna umgås med henne som jag gjorde innan.

Min högsta önskan, att amningen fungerar smärtfritt och att jag får lust till att göra saker tillbaka. Som en liten morot har jag att när detta händer blir det hotellfrukost med familjen :) Fram till dess får det bli en dag i sänder.


Hemma!

I fredags eftermiddag blev vi utskrivna. Det var så skönt att få komma hem och börja det riktiga livet som 4!

Dagarna hemma har hittills gått bra, Irma har mer energi än vanligt men är go mot din syster och hjälper gärna till vid blöjbyten! Jag brottas med skuldkänslor mot Irma, känns som jag har övergivit henne men försöker hitta på så mycket som jag kan med henne. Men gissar att detta är övergående. 2v till är vi hemma hela familjen sen blir det förskolan för Irma, vilket jag tror kommer vara toppen!! Line hon sover och äter med långa mellanrum, hinner vara lite vaken och lyssna på alla ljud.


Line

Vår tisdagskväll blev inte som vi tänkt, alltså slappa hemma i soffan och försöka natta Irma. Dagen började dock som vanligt och även kvällen...ända fram till kl.21.
 
Vid 21-tiden sa det bara pang och vattnet gick. Med Irma gick aldrig vattnet så det var lite som en chock och jag förstod först inte först vad som hände. Efter samtal med förlossningen åkte vi raskt in, utan värre smärtor, men som bara blev värre. Vid 02.00 tiden kom narkosläkaren för att bara hinna sticka mig i ryggen för att sen behöva avbryta, lilla pyret var nu på väg.
 
Vår älskade lilla hjärta Line kom till världen 02.29. 51cm och 3955g av kärlek! Irma som fick komma i onsdags var så stolt och go mot sin syster och delade genast ut en bamsekram och en bamsepuss.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ut med rumpan!

Pyret gör sig till känna. Ut med rumpan och ställer magen på sned! Helmysigt. Imorgon är det BF och med tanke på att Irma kom +6 räknar jag med något liknande denna gång!

Semestern börjar också ta slut, på onsdag går mannen tillbaka till jobbet! 8 sköna fina veckor har vi haft denna sommar! Helt otroligt vilka fina dagar, lite jobbiga med värmen, men har nog aldrig fått så mycket sol! :) Solen får gärna fortsätta skina ett tag så vi får en såndär fin höst.

Nu blir det natten och försöka få en bra sömn!


V.40

Sådär, är inne på sista veckan! Gött. Nu längtar jag som en tok efter pyret!! Magen växer och hon är nu fast. Mina fötter växer också, nu är det precis så Dannes Foppa-tofflor passar, mindre skoj. Men snart är väl dessa ett minne blott.

Idag fick även vårt pyre en kompis, så Grattis till fam. Lanäs!



Sista semestertrippen!

En mulen dag kan allt hända! Tror närmare det var i tisdags denna molniga dag var här och jag och Irma bestämde att vi skulle åka till Liseberg en dag!

Så i torsdags kl. 05.55 hoppade vi hela familjen på tåget till Göteborg,över dagen, och gjorde både Liseberg och Universeum! Irma var överlycklig över att titta på hajar och dinosaurier. Även att åka karusell var skoj. Vädret var perfekt, mulet och lagomt varmt!

Så det blev vår sista semestertripp denna sommar, för nu väntar vi på storken! :)


RSS 2.0