Vit ängel

Efter mycket skoj och bus och självklart mycket nytt att utforska idag ute i stugan har jag äntligen fått min ängel till att sova! Dagen har nämligen inte genererat i så mycket vila som den borde egentligen men men, kul har hon haft det iaf. Förutom att ha lekt i babygymmet inhängnat i resesängen, perfekt, har det badats i badtunnan som inte var speciellt uppsakattat... Godingen har även plockat, (dragit av) och luktat (kanske mer försökt smaka) på blommor idag. Min ängel!

 

  


Jag har lyckats skapa mig ränder, snyggt!, och Daniel har tagit sig en vandringstur på ön, även han skaffade sig en rand, i nacken :) 

Och det är inte bara vi som har njutit av dagen, Daisy passade på att ta en och annan sim- och badtur. Jag skulle gärna gjort detsamma men tyckte inte det passade idag ;) Baloo han njöt i skuggan i svalkan inne!


God morgon

Vi har det fortfarande gott. Vaknade upp till tysthet och solsken, underbart. Medan Irma körde lite konster i sängen och försökte väcka sin far som sov gick jag ut för att njuta en stund av morgonsolen! Nu dock laddar vi för en varm dag! Sommar!

 


Vi har det gott :) riktigt gott!

img_5707 (MMS)

Vi har det gott :) riktigt gott!


Konstig huvudform

Irma tycker det är helroligt att jag lite då och då får en annorlunda huvudform, i form av en stor handduk. Hon tittar ihärdigt på den och skrattar gott!


Från rygg till mage

Irma har fått in tekniken att rulla från rygg till mage och hon tar chansen så fort hon får den, så nu gäller det att ha ett extar öga. Än kryper hon inte iväg men hon kan dock ta sig ett helt varv runt sig själv och förflytta sig i sidled. BusIrma!


Bak o fram

Ibland kan det bli lite tokigt, lite bak o fram vart det idag. Istället för volanger bak fick Irma volangerna frampå. Vi tyckte alla tre att det var roligt, Irma skrattade så gott åt det hela!


Midsommar

Borta bra men hemma bäst! I torsdagskväll styrde vi bilen ner mot kusten, ner till Orust för att fira midsommar med goa vänner. På ett mer lantligt ställe hade vi det mycket trevligt med god mat och sällskap. Det blev dock ingen dans kring någon midsommarstång men en midsommarkrans till Irma, gjord av älskade pappa/sambo. Jag tror vi satasar på dans nästa år!

 




Anti rosa - Gilla rosa

Mitt hela anti-rosa koncept håller på att falla sönder! Ju mer rosa, och då mer av gammeldags- eller ljusrosa ibland lite lila, saker jag ser ju mer gillar jag de! Jag har en väldigt lång tid nu vart anti rosa på saker och ting och framför allt när det kommer till Irma och hennes rum. Visserligen är jag inte helt emot rosa till henne utan kan köpa lite rosa saker och kläder men kör nog annars så neutralt det går. Jag kommer förvisso inte tapetsera hela hennes rum i rosa, eller blått, till sin högst kan hon få en liten fondvägg med lite rosa på.

MEN som sagt så börjar jag släppa allt mer på anti-rosa och börjar gilla färgen... den kanske inte är så dum som jag tänkt mig. Och NEJ jag köper inte rosa bara för att det kan anses vara tjejigt, jag gillar färgen! :) Och med det sagt har jag spanat in lite kökstillbehör i just färgen ROSA!






(Bilder: www.zbh.se)


Puls

Efter ett halvårs frånvaro på jympagolvet var det ikväll permiär för ett jympapass, för inte mindre än Puls/medel. Och oj vad jobbigt det var, men så gött!  Att äntligen få köra slut på kroppen och gå därifrån genomsvett är rätt härligt (lite äckligt opå samma gång)! Jag kände att när jag klev ut genom dörren efter passet så hade jag samma färg i ansiktet som F&S har på sin logga!




Paket

"Ett litet rött paket..", nej mer brunt var det faktiskt och inte riktigt sådär paketmysigt, det var ett tjockt kuvert som låg i brevlådan imorse, adresserat till Irma. I paketet låg spöket Laban, med ett liten lapp från kommunen. Trevligt att få ett paket sådär på tisdagsmorgon :) Ett paket som passade utmärkt just idag då Irma hade kläder med Labolina på! Lättroat ;)






Janssons Café

Tidigare idag for jag och Irma iväg på en mamma-bebisträff. Eftersom vi är så många i vår grupp har vi fått spanat ut ställen som har plats för alla 10 vagnar, ett sådant ställe är bland annat Janssons Café. Ett mycket trevligt litet café med platser både inne och ute i trädgården. KAn nog tänkas bli fler fik där :)




Mammamys

Trots att vi nu varje dag har pappa hemma tog jag med mig Irma ut till Bergvik för lite mammamys, som sällskap hade vi Emma och Adrian. Irma och Adrian fann varandra och hade mycket roligt åt att de såg en anna liten person! Godingar! Förvånatsvärt nog kom vi inte hem med en massa kassar, bara EN med ETT plagg i, och  inga kläder inköpta till Irma! Som avslut på dagen sprang jag upp i skogen och körde cross, då fick Irma passa på att få lite pappamys!




Älskade barn!

Mjölkdonation

För några månader sen påbörjade jag en god gärning, en god gärning som innebär att för tidigt födda barn får möjlighet till att få bröstmjölk. Nu är denna goda gärning slut och det gör ont i hela mig att behöva avsluta, jag avslutar inte på grund av att jag inte längre får utan för att jag måste. Jag måste för min egen dotters skull samt att det har blivit mycket mindre donation de senaste dagarna. Jag hoppas iaf att jag har kunnat hjälpa några för tidigt födda!

MEN TILL ALLA ER NYBLIVNA MAMMOR SOM HAR FÖR MYCKET MAT, FUNDERA PÅ DETTA; ATT BÖRJA GE MJÖLK TILL MJÖlKBANKEN. DE ÄR I BEHOV AV DONATORER!




Jag och Irma flyr fastlandet idag för lite...

bild0398 (MMS)

Jag och Irma flyr fastlandet idag för lite renare natur ute i stugan. Mys ska vi ha :)


Ny kompis

2 snuttisar har Irma och desto fler gosedjur. Ibland överger hon sin ena snuttis när hon ska sova och tar till sin nya polare, Barbaflink!


4 månader

Helt plötsligt fyllde vår skrutt 4 månader! Igår var det dagen D för 4 månaders starten. Att fylla 4 månader brukar ju innebära att man börja få lite smakportioner...än har vi inte börjat med de men det kommer! Något vi har börjat med är vatten :) Irma tycker dock fortfarande att det smakar skumt men dricker gärna. Idag var det även såpass så hon försökte "hålla flaska själv", mer eller mindre ;) Goa Skruttibangbang!


Till en början var det svårt att greppa...
 


Men med lite hjälp så löste sig det också!




 


Högläsning

Att lyssna till när vi läser högt ur en bok är mycket roligt tycker Irma, hon sprattlar och vevar med ben och armar när det är dags. Igår efter frukosten slog vi till och läste 3 böcker, 2 samtidigt ibland :) Roligast tycker hon det är när man gör lite skojiga ljud till. Sen är det också väldigt gott och roligt att smaka på boken. Irma vår skatt!






Gladiatorerna! Jag och Daniel är i LLA och...

bild0394 (MMS)

Gladiatorerna! Jag och Daniel är i LLA och kikar på hur vi i framtiden kommer se ut efter vår träning. Nej, skämt och sido, vi är ju självklart här för att vara tv-publik. Skoj. Men oj så liten man känner sig jämfört med dessa gladiatorer! Tur är har vi världens bästa mormor hemma som passar Irma.


Tår

Att dra i sina fötter/tår är roligt. Så fort hon får tillfälle sträcker hon ner händerna mot fossingarna och greppar tag i tårna och drar. Sötaste Irma.

 




Pappamys

Lite pappamys innan han försvann på jobb.


Vår dag

Idag har vi hunnit med mycket. Imorse bar det av till jobbet för att vara med på en jätte fin skolavslutning och säga hejdå till eleverna som går upp till högstadiet. Efter det var det tandläkarbesök för min del, det visade sig att jag har en förkylningen i tanden, mer eller mindre, tur det så det inte var hål! Väl hos tandläkaren fick också Irma sin första tandborste, som uppskattades.


Till en början var det lite svårt att veta åt vilket håll man skulle ha den och vad den skulle användas till...


Men efter lite träning satt tekniken och det "borstades" hej vilt!


Glassigt i s(t)olen

Vi tog oss ikväll en tur ut till bilhandlaren för att spana in en ny bil och även en tur till Barnens hus för att kika på en hoppgunga och en vanlig gunga. Det blev varken någon bil eller gunga, det blev en glass, för mig och Daniel såklart, och en provsittning i en liten fåtölj för Irma.

 


Vatten

Nu när det är så varmt har vi fått rådet att ge Irma lite vatten i en flaska, igår hann vi inte hälla upp i hennes flaska förens hon sög tag i min, snabbt därefter fick hon vatten i sin flaska. Hon tycker dock inte att det smakar så gott, än, så hon rynkar lite på näsan. Så nu är det både vattenflaskor till oss och till Irma som gäller.




Vädergudarna

Från totalt ösregn med åska till tryckande värme och sol. Idag är det en liten upp och ner dag gällande vädret. Både jag och Irmisen hade hoppats på lite svalkande vindar och mer syre, men vi får stå ut i några dagar till. Förutom väderomslag har vi hunnit med en träff med f-grp. Irma är nu totalt utslagen och vilar gott.




Rädda hörseln

Ikväll blev det först en tur till andra sidan älven för lite grillat med 4 andra föräldrar, senare på kvällen styrde vi bilen mot stan för att få livemusik, av självaste Starboys. Och vi var självklart förberedda på högt ljud för Irma, så hon fick på sig ett par PeltorKid. Till en början såg hon helt skräckslagen ut men tillslut så fann hon det ganska bra, log och skrattade när man pratade med henne, trots att hon inte hörde vad vi sa! Fantastiska goding!


Färdigt

Vårt lilla projekt är nu färdigt!

 

Snickeri

En solig varm dag som denna hänger vi ute och snickrar! en trapphylla ska byggas! Så vår altan och vårt bord, trots att vi har en omonterat byggbord, har förvandlats till en mindre verkstad! Men det fungerar utmärkt det också.

Irma som just nu sover lite lunch ska strax få komma upp och också vara med och bygga! Tur att jag köpte ett parasoll igår så vi kan skugga uteplatsen så hon också kan njuta av att vara ute.




Egen stol

Irma premiär sitter sin stol! Eftersom hon har nu de senaste dagarna, mer veckor, velat sitta upp åkte vi iväg idag och köpte en stol till henne. Med hjälp av lite filtar och kuddar sitter hon perfekt med leksaker precis framför näsan, oss ser hon jätte bra också!


Shortsväder och förkylning

Igår var det absolut shorts- och linneväder. Dock kunde jag inte klä Irma för lite då hon som jag är förkyld. Men frampå eftermiddagen fick det allt bli ett par shorts på skruttan i alla fall, det var alldeles för varmt! Idag hänger vi mer inne, och letar efter hennes solhatt...som mystiskt nog är borta!