Fredagsmys

Det är fredag och vi är på fredagsmys hos kusinen Valle, och eftersom det är myskväll och bus med kusinen får Irma vara uppe lite längre! Vad gör man inte för de små liven :)


Kompisgungan

Igår var det kompisträff för både mig och Irma. Det var en härlig lunchdejt vi hade som sedan slutade med en fika i parken, och vilken värme! Rena sommaren! I parken fanns gungor så Irma och Adrian passade på att dela gunga, perfekt! I gungställningen fanns även en kompisgunga som jag och Irmisen la oss i, det gungade rätt skönt faktiskt, och inte helt dumt var det att ligga där och titta upp bland alla färger på träden och den blåa himlen! Skön torsdag!

 


Klurigt

Härom dan gav jag Irma en skål med rivet äpple i, jag ställde den framför henne för att se om hon kunde klura ut hur hon skulle göra för att få upp de. Det gick sådär, de var lite väl klurigt tyckte hon. Fingrarna åkte ner i skålen ibland men de fick inte med sig något upp och eftersom det inte fungerade provade hon en annan variant... :)

 

 

Efter en kort kämpande fick hon det på sked och fick sen en majkrok, och allt var frid och fröjd :) Skruttan!


Eating with style

Det är väl självklart att man ska äta med stil! Istället för att köpa haklappar fick jag inspiration av min goda vän Madde att göra egna, så igår tog jag och Irma en tur till tygfabriken och inhandlade 3 varianter av vaxduk och lite snören och kardborreband. Måtten tog jag från en halklapp från Ikea. Irma blev nöjd och jag med + att de var superlätta att göra. Tack Madde för idén!



De två vita är inte bara vita, den ena är lite mer silvrig och har blommor och den andra har fjärilar, de va svårt att få dem att synas!

Skryt

Vi har svårt att inte älska hennes vackra stora blå! Älskade unge!







Gaddar



Så var de små vita vassa gaddarna här! De växer så det knakar och Irma verkar ta det med ro. Inte mycket gnäll här inte! Det känns både tur och skönt att inte längre amma! Men att ha dessa tänder innebär en hel del gnagande, trots den goa kalla bitringen föredrar Irma tv-dosorna eller mobiltelefonen. Och kommer det gaddar så kommer det också tandbortsning, vilket även det verkar gå hem!  

Förutom gaddarna har Irma börjat med att rynka näsan och fnysa lite, inte för att hon är arg eller ledsen utan hon gör det mest för att hon tycker det är skoj och att hon kan. Det är vår Goding de!




Nedre plan

Så fick Irma ikväll flytta ner till nedre plan i sin säng. Och gissa om det var mer skoj att vara i sängen nu än förut. Vips så hittade hon en liten bit av spegeln och stod och speglade sig istället för att sova! Busfrö!



Förresten, 1 fynd till denna helg, en skaljacka från pop för hela 180kr! Helt klart ok!

Vinkar adjö

Man väljer att tro att sitt barn kan! Därav påstår vi att Irma kan nu vinka :) Ikväll när Daniel gick till jobbet stod jag och Irma i hallen och sa hejdå, samtidigt som vi sa de hade Irma fullt schå med att vinka med ena armen! Trollunge!




Marknad

Idag drog vi till Årjäng för att kika lite på marknaden och en sväng ångrade jag valet av att ta barnvagnen ist för bärselen!! Men över lag gick det faktiskt över förväntan bra! Inga speciella fynd mer än 3l platspåsar och engelsk kola kom med hem! Både jag och Danne konstaterade att marknader idag är tråkiga med alla dessa stånd med nitar, t-shirt, strumpor och allt vet jag! VART ÄR ALL HEMSLÖJD OCH MER PERSONLIGA SAKER?! Nej någon mer marknad för oss blir det då inte.


Irma hängde i bra och var nog både lite chockad och fascinerad över alla karuseller som fanns och for runt.

Fyndhelg

Ibland har man tur. Denna helg har varit en riktig fyndhelg. Igår startade fynden med att jag hittade och självklart shoppade 2 par jenas för under 500kr! Helt perfekt, JC stod för denna fyndhörna!


Senare igår kom nästa fynd, en begagnad lära gå vagn för 50kr och idag kom mitt tredje fynd! en gunghäst i trä för 30Kr!!! Galet! :) Så imorgon börjar förvandligen av iaf lära gå vagnen och gunghästen! Tur är så är inte helgen över utan jag har ju hela dan på mig imorn att fynda!



 


Växlande molnighet

Himlen bjöd på en fin växlande molnighet under kvällspromenaden! En kvällspromenad som fick Irma att somna för natten, kanske så vi ska göra med nattningen framöver. Gå ut och gå precis innan! :)

 


Studier

Idag började mitt program på universitet, ett program om 60hp som löper över 2 år. Denna termin har vi bara två närträffar så det innebär att Irma är med. så idag gjorde vi första dagen uppe på universitet och Irma skötte sig med stor bravur! Klagade inte en minut och fann sig i alla situationer. Hon fick många fina komplimanger om att hon var så fin men framför allt att hon var så lugn å skötte sig bra! Man kan inte bli annat än stolt över henne!

 
första föreläsningen tröttnade hon och tog sig en powernap! Sen på lunchen var det visst musik och uppträdande vilket fascinerade henne. Det var den rytmiken vi fick idag eftersom vi missade babyrytmiken!

En blandning av det goda


Eftersom det nu händer så mycket med Irma blir det nu en blandning av alla de goa saker som hon och jag hittar på om dagarna! Det som ligger etta på hennes lista just nu är att krypa iväg och försöka resa sig upp med hjälp. Härom dagen kom hon på att hon kunde känna på tv:n så just nu står den i en farozon, tur vi flyttar snart så den kan monteras upp på väggen! MEN idag precis när Daniel klev innanför dörren hände det, helt plötsligt stod hon upp i sin säng! Så flytt ner till nedersta våningen blir det nu!

Eftersom Irma nu är stora tjejen, hela 7 månader på tors, provade vi en babysmörgås till mellanmål idag! det var kladdigt och skumt! Men några små bitar gick iaf ner! Idag var det även lekdag med Liam! Uppskattat.

Nu börjar det bli för långt, näst intill roman! Imorn är det universitetet för mig och Irmisen. Bäst att ladda plugghuvudet!


Restaurangbesök

Jag har ägnat hela helgen åt att jobba på F&S Ett helgjobb som jag har var tredje helg för att spara in på lite föräldrapenning! Irma har haft pappa-mys, härligt! Efter jobbet igår hann jag lägga in ett restaurangbesök med några från Daniels fam. Vi var medbjudna för att fira ett 1-års bröllopsdag för Mona & Stefan! Det blev en mycket trevlig kväll. Irma var självklart med på detta firande och skötte sig jätte bra, trots att john-blund kom senare på kvällen, men 2 skedar kan göra susen! (Iaf för en liten stund)


Bara Therese

För några timmar ikväll har jag bara vart Therese och inte mamma-therese. Jag är tillbaka på mitt extra jobb och gör nu min första jobbhelg för denna termin. Det känns bra och kul! Här på jobbet har du nu under senare timmen vart väldigt lugnt så jag passade på att göra mitt egna träningsprogram som jag har använding för hemma! Ett träningsprogram som består av balansboll och en kettlebell, som inte är inhandlad än, men snart!

DinTräning är platsen som hjälper dig att göra ditt eget program. En bra gratis sida som berättar och visar vad övningen gör! Hoppas du hittar något som passar! :)

Väckarklocka

Nu för tiden behöver jag inte ställa min klocka. jag har en underbar väckning varje morgon sådär runt 08-tiden. Det är absolut den bästa väckarklockan jag har haft/har! Här har hon visserligen en konversation med Barbaflink, men annars ligger hon och kikar på oss mellan spjälorna och låter såhär! :)


Babyrytmik

Nu när skruttan har blivit så stor får man också åka iväg på en massa skojiga saker så som, babysim och rytmik! Idag var det premiär för rytmiken. Och om vår lilla Irmis gillade det! Idag var en stor succé, hon var helnöjd och satt stundvis som ett lljus och lyssnade på vad som sjöngs och tittade på vad som hände. Det blir inte bara ett pass för henne utan även för mig då det tillkommer rörelser till låtarna! :) Eftersom jag glömde kameran tar vi ett kort som vi tog härom dan när vi hade lite mamma-Irma-bus!


Cirkelfys

Det var svettigt, det var tufft, det var roligt och man känner att hela kroppen är tränad! Det är en underbar känsla efteråt! Jag kommer nog få äta upp det imorgon, MEN träningsvärk är ingen farlig värk säger de som vet ;) Jag var ikväll iväg och körde cirkelfys på F&S. Ett pass jag kan rekomendera till er som har tränat och är vana vid att köra med vikter. Självklart kan man och ska gå dit och prova, man kör alltid efter sin egen förmåga!

3 rundor om ca 9 stationer på 30min med en rund-vila på 1min och varje station körs på 45sek. Jag fann direkt tre stations favoriter, benböj på Boso-boll, upphopp på stepbräda samt kettlebells! Ett helt klart godkänt pass!

Något som jag har fastnat för är kettlebells, så en sådan liten tygnd blir inhandlad här inom kort!


Källa: www.teamsportia.se


Jag och Irma är och storhandlar. Irma har ...

bild0487 (MMS)

Jag och Irma är och storhandlar. Irma har koll på inköpslappen och jag har koll på vagnen :)


Ett framtida mål

Av en ren slump slank jag in på en blogg som gav mig inspiration, träningsinspiration. Jag må ha kommit igång bra med träningen efter Irmas födsel och tid i magen men nu blev jag ännu mer taggad för att fortsätta och verkligen komma i form, och nu menar jag i form av att få till mer muskler, tajta till dem som min kära bästa vän Jenny skulle säga :) Jag kanske ska ge kroppen från och med idag ett år och se om jag verkligen kan lyckas!
 
Så ett tips till alla er mammor där ute som vill komma igång men vet inte riktigt hur, kika in hos OLGA och få lite motivation och inspiration. Det går bara man vill! Lycka till! 

Ett efterlängtat paket

 


Idag äntligen kom vårt efterlängtade paket. På Irmas namngivningsceremoni fick alla svara på några frågor och sen vara med på kort. De svaren är nu förevigade i Irmas namngivningsbok. Till varje svar finns ett kort på dem som har svarat. Längst fram i boken finns texten av den sång som spelades och en berättelse om hur namngivningsceremonin gick till samt vilka namn hon har fått och varför samt vad de betyder.

Vi hoppas att hon kommer uppskatta boken när hon blir äldre. Vi gör det nu i alla fall!

Vattenlek




Det är inte bara ur ett miljötänk och ett pengatänk som vi efter varje måltid går in och tvättar händer och mun i badrummet, vi gör det för att Irma ska lära sig att det är så man gör... Men det näst viktigaste men dock det allra roligaste är att Irma gillar att leka med vattnet. Bara en sån sak gör att det är roligt att gå in i badrummet och tvätta henne. Hon gillar att sitta på kanten och stoppa ner händerna i skålen.

Senare idag blir det mer vattenlek för Irma, när Daniel kommer hem bär det av till badhuset för lite babysim! Familjeskoj!


Kom kom kom

Loppis idag! Perfekt väder, fika finns, prylar finns! Kom och fynda :D

Jägartorpsvägen! Varmt välkomna!


På upptäcktsfärd

Att ta sig framåt utan gåstål eller med hjälp av sina föräldrar måste vara fantastiskt för ett litet barn. Irma har nu kommit till det stadiet där hon har lärt sig att på egen förmåga ta sig framåt, med ena benet under sig och armarna stabila kryper hon fram i en väldans fart. Det roligaste är att krypa ut i hallen och känna på korgarna, skorna eller glaslyktan! Våra föräldrahjärtan blir så stolta över henne, över vad hon lär sig och kan! Lilla skruttis!




En hälsning från Irma :)

bild0478 (MMS)

En hälsning från Irma :)


LOPPIS


Ett numera ostädat vardagsrum med kök

Det är i lugnets stund som jag nu passar på att göra ett inlägg, Irma sover lunch men ska strax få komma upp och busa vidare. Imorse begav vi oss ner till gymmet för att träna lite bröst och axlar, eller ja, jag och Linda. Irma passade på att somna och sov medan vi tränade, det är lyx att kunna träna och ha med sitt barn tycker jag! Världens bästa Irma!

Här hemma har vi ett mindre ostädat vardagsrum, att plocka bort leksakerna varje dag känns onödigt eftersom de ändå kommer fram varje dag. Vi försöker dock hålla alla leksaker på ett och samma ställe, vilket just nu är på Irmas lekmatta mitt i vardagsrummet! Ett städat vardagsrum kan jag kräva om några år! Men en snygg liten låda eller korg till alla leksaker vore ju inte så dumt...jag är på span efter en kista så om du har någon till övers så ;)


RSS 2.0