Att stödja!

31 oktober betyder sen några år tillbaka bröstcancergala! I hela oktober har man kunnat köpa rosa bandet. Jag är gärna med och stödjer denna kampanj, i år blev det det rosa armbandet från Lindex.

Det är inte bara rosa bandet som pryder min arm och får ett bidrag, ett fint pärlarmband från CHILDHOOD har också blivit mitt favorit smycke. Ett pärlarmband som gör mig påmind om de olika artiklarna i barnkonventionen och som ger ett bidrag till CHILDHOODs jobb.

Ja det finns många kampanjer att stödja! Välj ett eller två! :)


Vår stora tjej!

Tänk att ett sånt litet liv innehåller ger så mycket! Irma lär sig saker varje dag och slår sig också varje dag! Men så t hör till. Det nya roliga nu är att stå på en stol framför diskbänken och greja. Men idag blev hon nog störst, ikväll rök ena sidan på sängen och trots att hon var ganska pigg stannade hon kvar i sängen när jag gick. En annan ny sak är att ligga och lyssna på en saga, vilket kan idag hjälpt henne att ligga kvar. Så nu hoppas vi på att resterande kvällar går lika lätt :))

Men nog med skryt om lill-hjärtat. Det är höstlov för hela familjen! Ur gött. Sen att det inte blir en bara-vara-ledighet är som vanligt! Men den kommer till jul ;)

Å btw, första snön låg på backen i 5min imorse, julkänslorna infann sig direkt! Härligt!


Fredag till söndag!

Go kväll!

Vilken dag vi har haft. Underbart väder! Är ett big fan av hösten, med rätt kläder så går allt! :) Vi startade vår helg i fredags med en massa bilåkning, först en tur till Väse för att hämta tak till förrådet, sen till gamla jobbet och hämta ett skåp och sen till Säffle för att fynda en pall till hallen! Efter de turerna landade vi i soffan hos brorsan.

Efter detta stannade vi på hemmaplan. Vi tog visserligen en tur ut till färjestad idag för att hälsa på hästarna. Annars har jag i omgångar målat skåpet som förhoppningsvis hamnar i Irmas rum sen. Medans jag har målat har mannen snickrat, nu är det bara en sida och en dörr kvar! Sen står förrådet redo för att fyllas! :)

Vår höstlovs-vecka blir allt mer än tom! ;)


En långpaus!

Hej världen!
Känns det lite som just nu, en vecka proppad med sena kvällsmöten, träning och hinna umgås med familjen gör att skrivandet kommer i andra hand. Bristen på inspiration är också en del, men nu vänder trenden igen :)

Det är torsdag vilket innebär mysdag för mig och Irma. Vi startade denna torsdag med att gå en stadsvandring med klassen. Sen mötte vi upp kusin Valle och morbror Patrik! Nu sover pyrena och vi fikar loss med paj. Bäst att ladda för bara om 1 timme drar vi till leklandet!! :) Sen ikväll väntar ett mer fysiskt jobbigt pass i form av cirkelfys!

Så ni, ha en skön torsdag!


Barnfri helg!

Det är så tyst och lugnt här hemma nu! På ett både bra och dåligt sätt! Idag åkte Irma ut till sin mormor och morfar ute i stugan för att vi ska få lite egentid med varandra. Men egentid å egentid vette katten då vi har vart på stan med tusen andra! Trots regn :) planen var att få så många julklappar som möjligt köpta och faktiskt så är det nu bara 3 kvar!! Lika bra att vara ute i tid så kan man fika i lugn och ro när resten av folket yrar runt som höns! Även lite höst nytt till oss i kläd- och skoväg blev det! Ikväll blir det bio och gott käk!

Ha en skön lördag!


Vardagsmotion!

För mig räcker det inte med enkel vardagsmotion, att springa i trapporna på jobbet eller att gå ut på en promenad i skogen är inte tillräckligt! I 3 veckor har jag vilat från träning och igår var det dags för nya tag. Åh jag bara älskar känslan av att få göra av med energi! En kort löprunda och lite lätt styrketräning hemma toppas idag med ett gympass! Ända sen Irma började fsk och div byggprojekt startat har vi inte fått till det med att gå på gymmet. Men nu börjar alla bitar falla på plats så våra besök på gymmet kan ordnas. Jag funkar helt enkelt inte utan träning! :)


Tävlingsnerver!

Ikväll är tävlingsnerverna på högspänning! Jag har blivit en riktig frågesports-nörd! Älskar alla program där man får tänka och sen lära sig något! Ikväll sitter både jag och min man och tävlar på appen Pengarna på bordet! Nu hoppas jag bara på att jag vinner!! :)
 
(bild från tv4.se)

Lördagsnöje!

En riktig grå och dyster höstdag får vi dras med idag! Någon gång är ok men annars gillar jag när solen är framme och ger mer energi och ger rättvisa åt höstens härliga färger! Vi kickade igång vår dag med soffmys men gick ganska snart ut i skogen medan mannen fortsatte på snickeriet ute i trädgården! Och att gå ute i skogen är så mysigt, Irma är superduktig och går mycket själv, tittar efter pippin och pratar på!

Nu är det sovtider och lunchtime sen blir det ut en sväng med bilen och leta ytterkrukor!

Ha en skön lördag!


En tur till Ikea..

Slutade i minst sagt kaos! Jag och Irma fick följe av morbror Patrik och Valle till Ikea idag. Att vara på Ikea när de öppnar på en vardag är klart bäst, lugnt och inte trångt! Irma och Valle röjde inne på barnavd och jag måste säga att det är himla smart att ha lagt avd glas bara runt hörnet från barnavd. Nu hade inte vi sönder något men Valle såg chansen och sparkade (läs putta) in en mjuk fotboll, Uj Uj kunde blivit dyrt :)

Vi kom iaf genom hela Ikea utan skador, väl framme vid kassan startar kaoset! Herregud, är fortfarande helt chockad. Det hela började med att Irma springer in i kanten på ett bord och fixar en snygg blåtira och minuten efter häver sig Valle ur kundvagnen och landar på golvet! Jisses, så det vart både en skallning och en golvad! Men allt gick bra och båda barnen har skrattat efter :)

Vi passade även på att hälsa på hos mormor på vägen hem och käka kaka!


En god nattsömn!

Go kväll.

Har precis landat i sängen efter en minst sagt upp-och-ner dag på jobbet! Men så blir det ibland! Imorn är iaf jag och Irmisen lediga och kan bara njuta och leka och hämta ny energi. Slipper städa huset gör vi också då min älskade sambo gjorde det idag!

Efter jobbet var det raka spåret hem för att sätta igång med bakningen, 2 fil-limpor och några dumlekakor fick det bli. Imorn ska jag ge mig på macarons!! Oh my! :) Medans brödet stod i ugnen gick jag och Irma till skogen och lekparken, man bara måste älska skogen nu. Så härliga färger och skön luft! En perfekt avslutning på dagen!


Utmanad!

Blev utmanad av Teresia på bloggen och eftersom jag mer än sällan, typ aldrig :) gör egna såna här listor och lägger ut är det extra roligt att göra en när man blir utmanad!
 

Du heter? Johanna Therese Björkman 

 

Smeknamn? har faktiskt aldrig haft något, därav bloggnamnet ;) 

 

Beroende av? min dotter, träning, onyttigheter 

 

Favoritmärken? i klädväg blir det oftast Lindex och H&M, skor Converse  

 

Vad får du oftast komplimanger för? att jag alltid har ett projekt och att jag orkar med! Ibland för mitt smile ;)

 

Familj? Sambo Daniel, dottern Irma, mor o far och bror med familj och en herrans massa andra 

 

Kör? Toyota avensis och peugeot 

 

3 färger i höst? blått, mossgrön och rött

 

Sprit, cider, vin eller öl? Nu när man är vuxen är det mer ett glas vin som slinker ner 

 

Hatar? när det inte riktigt går som jag tänkt mig :) och att vara sjuk! 

 

Hur svarar du i mobilen? Hallå" Tjena" Hej" Ja det är Therese" 

 

Brukar du komma i tid? Ja, trots min morgontrötthet! Går upp in i det sista! 

 

När mår du bra? När jag har fått tränat och sen käkat lite godis. Men det bästa är när man får en såndär ritkig mys-skojstund med Irma och Danne.

 

Vad tycker du om fötter? Läskiga, hatar fötter rent ut sagt :) 

 

Är du blyg? :) ja, ibland. Men VILL INTE...kanske ska ändra mig helt enkelt!? 

 

Vad längtar du tillbaks till? Svårt! Kommer inte på något faktiskt! 

 

Har du bra vänner och äkta vänskap? Absolut! Älskade vänner! 

 

Hur gammal är du? inom kort, 27 härliga år! 

 

Är det okej att gråta? Ja absolut! Gråter ju varje gång ett hysteriskt skratt bryter ut så ;) 

 

Vill du gifta dig? Ja! Och som jag väntar på frågan...men snart så ;) 

 

Barn? (om, vill du ha fler?) Ja, och tänker skaffa fler... :) 

 

Är du bra på att laga mat? Ibland.. 

 

Intressen? Träna, inredning, pyssla, leka med Irma ;) 

 

Det visste ni inte om mig? Att jag skulle vilja bli pilot :) och att jag älskar att spela sällskapsspel, brädspel med andra ord!

 

Är du flygrädd? Hehe, med tanke på mitt drömjobb så borde jag inte vara de, men ibland tar rädslan över, men oftast nej!

 

Jag utmanar? Madde, Karin A, Mia och Jenny

 


Rent mjöl i påsen!

Hade inte vi idag!! Baksugen som jag var handlade jag med mig hem alla produkter som behövdes för att baka alla verk! När jag väl började rota bland mjölet fick jag till en fasa se att allt mjöl var gammal! En mjölpåse som jag hittade gick ut 2009!! Yeah! Påsen var också full så det mjölet köps inte mer eftersom det aldrig användes! Så imorn blir det en ny tur till affären för att köpa rent och fräscht mjöl, sen blir det av att baka!! När jag ändå var i farten med att rensa fick sig hela skafferiet en omgång. Och tydligen äter inte vi så mycket som vi köper!

Vårt berikade äppelträd ska bevaras. Idag kom vår snälla granne med äppellådor, så de ska packas fulla och sen in i förrådet för vinterförvaring :))

Nu; lata mig i soffan! ;)


Grattis!

Idag säger vi GRATTIS till min bästa bror! En speciell födelsedag då han kliver upp på 30 strecket. Så som igår har vi idag frossat i smörgårdstårta och tårta och kakor. Kaloriförrådet är påfyllt, igen :)

Grattis brorsan!


40år!

Hej, ett snabb-hej får det bli denna fm. Idag rullar vi nämligen in i grannlandet Norge för att fira Stefan som fyller 40! Grattis! Imorgon fortsätter vi med firandet fast på hemmaplan och då är det min kära bror som kliver upp på 30 strecket! Grattis!

Så nu ska jag frossa i mig en massa kalorier och vänta på att de etsar sig fast ;) träningen får ligga på paus ett tag till! Gött!

Skön lördag på Er!


En perfekt rubrik!

Det blir ingen perfekt rubrik för detta inlägg ikväll, de har liksom tagit slut. Något som inte har tagit slut är smärtorna i magen. Stramande och kliande sår på magen gör inte saken bättre, att hosta på detta är ännu värre. För att klaga riktigt mycket så lägger jag till att jag varje gång måste hosta får jag resa mig upp och stå. Mindre skönt! Jag vet att det finns värre än två sår från en titthålsoperation men tro mig dessa har slagit ut min kropp totalt!

Idag var det ju min hemma-mys-dag med Irma vilket inte blev sådär jätte mysig. Så stort tack till min kära mormor o morfar som kom och underhöll och hjälpte mig med Irma under fm. Ni är guld värda!

Nu hoppas jag att jag känner mig bättre imorn. Ni anar inte hur mycket jag längtar efter att känna mig helt återställd, kunna gå ut och springa och leka med Irma!


Hemma!

Mitt "icke akuta" besök på sjukan blev längre än vad jag trodde och även lite mer akut än vad som till en början verkade vara lite sträckta magmuskler. Efter att läkaren känt och klämt på magen blev diagnosen, troligen blindtarmen, så jag rullades iväg till avd 6 för att igår morse göra en titthålsoperation... och blindtarmen sitter kvar. Det fanns andra faktorer som sätter fart på mina magsmärtor! Men lugn, helt ofarligt sägs det vara ;)

Nu ligger jag hemma i soffan och känner mig mörbultad men imorn är en annan dag och mer smärta kommer vara borta :) Morgondagen är ibland bättre!


McDreamy...

På onsdag är det premiär för Grey och alla de andra! Göttans! Jag däremot smyg startar sjukhus-feelingen med att göra ett "snabbt" besök på akuten ikväll. Efter att ha samtalat om mina magsmärtor med 1177 fick jag rådet att åka in, jaha, så nu ligger jag här. Jag däremot tycker inte alls att läget är akut men det är väl lika bra att lyssna på dem som kan... Nu tänker jag försöka sova en stund och samla energi inför imorn :))

Sov gott vänner!


RSS 2.0