Matkrig

Go kväll på er där ute!

Ännu en dag med renovering och lite lek börjat gå mot sitt slut. Jag sitter i soffan och latar mig, Irma sover gott i sängen och Danne viker tvätt :) Jag och Irma har vart en kort stund i huset under dagen och fixat med nytt golv. När vi kom hem var det dags för lite mellanmål.

I godan ro sitter jag och Irmisen där vid bordet och käkar tillsammans, Irma får små bitar smörgås och lite äppelmos och pillar med de små mackbitarna själv. Hon gillar att äta själv och då är små bitar perfekta, men så till det som kunde senare liknas vid ett mindre matkrig, av en ren slump tittar jag ner på golvet och upptäcker ett gäng småbitar smörgås... Irma sitter alltså och missar munnen men hon ser ut att få in dem då hon glatt "tuggar" på :) Det är inte lätt att vara liten och lära sig nya saker. Hon fick iaf in mer än vad hon tappade! Goding!




Living inside the box

Irmas rum, som är nedpackad, här i lägenheten fylls nu på med fulla flyttkartonger. Jag och Irma plockar i en eller två kartonger varje dag nu för att det ska vara så gott som klart tills den 9 nov. Irma som gladeligen är med och kikar skulle mer än gärna hjälpa till, men då med att plocka ur kartongerna igen om hon fick. Tur att det är tunga saker som ligger däri :)

 

 


Ikea

När Daniel jobbar passar vi på att spendera pengar. Idag tog vi oss en tur till bergvik och Ikea med kusinen Valle och morbror Patrik och Elisa. Å när morbror är med får man göra busiga saker typ som att sitta på axlarna och ha bästa utsikten. Fynden som vi gjorde var två plagg till min garderob och en häst, en gossehäst, till Irma och julstrumpor till oss all tre! Julstrumporna ska dekoreras med namn eller en bokstav och ska till jul hängas upp i huset.

 

Grötpuss

God morgon!

Vilket vi har haft iaf, både jag och Irma tog sovmorgon och märkte knappt att mannen i huset försvann på jobb. Väl uppe satte vi oss för att käka lite frukost och eftersom mörkret är här och det idag är ett ruskväder tände vi några värmeljus och hade en liten mysstund. Irma tyckte t.om att jag förtjänade en grötpuss, kladdigt! :) Idag ska vi bege oss ut i affärer och shoppa lite höstkläder och skor. Garderoben behöver kompletteras!


I min väska just nu




När jag stod och packade skötväskan slog det mig precis vad jag alltid har med mig iväskan. Förutom nödvändigheter till Irma finner man min kalender, min mobil och en tumstock. Jag tror också att man kan hitta ett läppsyl och ett läppglans, det måste ju finnas lite saker som höjer upp tjejvärdet på väskan :) Men att nu för tiden åka iväg utan tumstocken går inte, för när man är mitt uppe i renovering av ett hus är denna pryl ett måste! Vips så står man där i huset eller på affären och ska mäta något! Perfekt att ha! (Självklart brukar plånboken följa med)


Bad med dyk



Irma, ska vi dyka? Åh så kommer det vatten!
En mening som hon nu börjar bli van på babysimmet. Nästa gång är vår sista gång och då ska där dykas ordentligt. Igår tränade vi på att dyka från kanten och att doppa hela ansiktet. Hon gör det jätte bra och har fattat att stänga munnen och ögonen. Visst händer det att hon råkar ha munnen öppen och får sig en kallsup men hostar snabbt upp det. Ibland måste det hända också!

 


BVC-kontroll


Passar på att leka med leksakerna

En gång i månaden packar vi in oss i bilen och styr mot BVC för att kolla vikt och längd. Idag var det dags igen, de två senaste gångerna var det inte tummen upp för vikten så idag hoppades vi på de. Dock var det lite mer tummen upp förra gången så idag var det spännande och se vad som hade hänt. Men det märks att hon går upp, en rund och go liten mage och kinder börjar komma fram! Vågen stannade idag på 7500g kärlek och en längd på 68,5cm. Vår goding de!


Grattis 25-år

bild0536 (MMS)

Idag firar 25-år på Friskis. Jag har äran att få jobba och då med min goa kollega Malin. Det hänger ballonger lite här och där och jag får med detta träna på min ballong-skräck! Lite rädd att de ska panga. Förutom alal glada människor och trevliga gästledare inväntar vi Martin Lidberg för ett fyspass. Hoppas på jobbigt pass! Välkomna in


Brädar facebook

Att facebook är beroende framkallande är ingen hemlighet. Det finns många andra sidor som är det också. Några sidor som toppar min dagliga-webb-kontroll-sidor och som har brädat facebook är dessa 3:

Hammarö Auktionsverk

Tradera

Blocket


Jag bara kan inte sluta gå in, det är himla skoj att sitta och leta fynd, har dock inte fyndat något från auktionsverket än men snart kanske :)

Har du några bra tips på andra sidor med auktionsverk eller liknande?


Mys fredag

 

Idag har vi en riktig fredag här hemma! Daniel sitter i soffan och grejar med sin mobil och jag sitter här framför datorn precis som det ska, nej skämt å sido :) (visserligen gör vi det men!) vi har käkat en härlig middag tillsammans med vårt charmtroll och det råder nu bara mys. Skruttan har tagit natten efter att ha busat idag och tränat på att lalala-med handen framför munnen! Något mer stök och bök har vi inte gjort i huset idag, mer än att jag hämtade lite skräp imorse som resulterade i hela bilen full med gips och damm! Men även den är städad nu!

Så nu tar jag en efterlängtad myskväll med mannen och laddar för en jobbhelg!


För att det inte ska bli en total onyttighet här hemma balanserar Daniel upp mitt cola-drickande med mjölk! Gött :)



Foppa-tofflor

Ibland är vår lilla goding väldigt lätt road, något som hon tycker är himlans lajbans är gammel-mormors foppa toffler. De är blå och har hål! Irma är som en liten svans på hennes fötter när hon har dem på sig. Går hon iväg kryper Irma efter illa kvickt och pillar i hålen och skrattar när skon rör sig. Det är fascinerande att se vad så lite och enkelt kan göra för ett litet barn. Hon är för go vår Irma!




Det är inte bara tofflorna som roar, lite skoj och bus roar också. Här tror jag minsann att de leker hund :) Vi är mycket glada att ha min mormor och morfar med i Irmas liv. De ger så mycket!

 

Utökat

Jag har utökat min blogg med en till!! För att lättare hålla isär livet som förälder och allt skoj mot mitt liv i renovering och styling skaffade jag bloggen HusetRöd.

Klicka på länken nedan för att komma dit direkt!
HusetRöd (husetrod.blogg.se)

Välkomna in!

Farorna är här! Vi är i huset och ska grej...

bild0520 (MMS)

Farorna är här! Vi är i huset och ska greja och Irma har redan börjat ta sig an trappan! Tur att vi har fått grindar som vi kan sätta för :)


God morgon

God morgon säger vi från ett kallt fint soligt Göteborg!


Tomt

Det ekar tomt här hemma i Irmas säng. Saknar henne redan! Irma sover natten hos sin mormor & morfar och ska även spendera dagen imorn där, vi, ansvarsfulla föräldrar ;) styr bilen söder ut, närmare bestämt till Ullared! Leksaker och annat skoj till vår goding och lite div. prylar till oss ska inhandlas! Så det är hög tid att somna nu! Go natt


Hästbesök

Härliga fredagen är igång kickad! Här hemma startade vi med lite bus och mys inne på morgonkvisten och tog sen strax innan lunch en kort promenad runt hörnet och hälsade på hästarna! Irma vågar och är modig ochs toppar gärna fram handen för att känna lite på dem, och de är självklart nyfikna och kommer fram! Irma provade även att mata dem, vilket gick sådär, mestadels av allt gräs hamnade framför dem då hon släppte taget om gräset! Höjdpunkten var när det kom en ryttare ridandes på en häst förbi, spännande! Kanske blir det en hästtjej?!

 


Walk in closet

Idag, om 3 timmar och 30min får vi nyckeln till vårt nya hem, ett hem som har en walk in closet-garderob :) Den må inte vara lika stor som Carries i SATC men den duger gott och väl till oss! Det är iaf en garderob som man kan gå i! Lyx! Renovering av huset börjar redan idag!


Kvällsbus

Irma tar vara på varje vaken stund. Trots att hon är jätte trött och gnuggar sig ögonen så passar hon på att busa, och ikväll var det extra roligt då blöjlådan stod i lagom höjd bredvid sängen för att nå! Skruttis!


Berusad pippi

Härom dan satt det en fågel ute på uteplats. Till en början trodde jag att den bara satt och vila sig så när jag skulle visa Irma så smög vi fram till fönstret, vanligtvis brukar fåglar som sätter sig där flyga när man närmar sig, vilket denna inte gjorde... Eftersom pippin inte flög iväg utan bara satt och gapade så öppnade vi dörren, petade lite lätt med en pinne på den, men icke, inga rörelser. Irma tittade och undrade säkert vad det var för konstig liten figur som satt där ute, vilket jag också gjorde för den delen!

Efter en stund började den röra på sig, tryckte lite och bajsade ut blåa bär! Blåa stora, förmodligen, jästa bär! Det verkade som pippin var berusad! Kort efter vände den sig mot oss tittade och flög sen iväg!






En gränslös kärlek


Era råd

Irmas nya begagnade gunghäst är så gott som klar, sadeln är på och det är nu ni kommer in.

Ska hästen få ögon, mun och man? Jag har även varit inne på att sätta på remmar som tyglar... (se den bilden  före)

Gunghästen före


Gunghästen efter


 


Grattis kära bror

Igår firade vi min bästa bror, Irmas älskade morbror som fyllde år! Ett stort grattis såhär dagen efter också :)

 

(Efter lite tekniska fel med blogg-appen fick jag ta den vanliga vägen, och en dag efter till och med!)

Lära-gå-vagn

Nu är det fritt fram för Irma att lära sig att gå, till hjälp har hon sin nya lära-gå-vagn! Ett fynd som fick sig en makeover!

Vagnen före


Vagnen efter
 


Stickat

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! En efterlängtad hemstickad filt är nu i vår ägo! Filten är stickad av vår goa vän Annika och den tillhör självklart Irma, och den passar utmärkt i vagnen nu när det börjar bli kyligt! Förutom denna fina filt fick Irma en, av samma garn, en mindre när hon var nyfödd.

 


Filten är ca 120*50



Maxi och mega!

Lika bra att slå på stort när man har vägarna förbi ÖoB!


Vart är maten?

Istället för att sjunga "vart är alla barnen" sjunger vi ikväll " vart är maten?" Vi är på besök hos Irmas farmor och ska få kvällsmat! Irma undrar självklart vart maten är och vrider och vänder på tallriken :)


Varför sova?

Och bara sådär så hade vi en vaken liten tjej, som nu inte kan somna om, fast att hon är SÅ trött! Det är mycket roligare att se på när pappa läser eller stå upp i sängen! Men med släckta lampor och välling hoppas vi att John blund gör sitt! Go natt!


Ge ett bidrag

Det var under en paus på jobbet som jag läste tidningen på nätet och kom till en artikel som handlade om ung cancer, i artikeln fanns även filmen "Det är okej att känna" . Det finns alldeles för många där ute som drabbas av denna hemska sjukdom! Det borde inte få vara så!

Det finns många cancer-organisationer där ute att stödja! Att köpa Rosa-bandet eller en mustasch-pin eller en pin från ungCancer är aldrig fel. Det kostar inte mer än 25kr!


Karl-Alfred biceps

I veckan nu var jag ner till gymmet och träffade Malin för att knåpa ihop ett nytt träningsupplägg. Igår körde jag mitt första pass som består av bröst & biceps. En av övningarna under biceps är som en stege, först 7 till halva, sen 7 från halva och upp och sen 7 hela vägen och allt detta x3! Denna övning resulterade i att jag idag har näst intill Karl-Alfred muskler,känns det som! Gött!


RSS 2.0