En dag som denna...

..har bjudit på många bra och glada ting. Den tråkiga väntan imorse var som bortblåst när jag klev ut från tentasalen, lättnaden inföll sig! Det var direkt hem och piffa till sig och sen iväg till FORMmässan, vilket enligt vår mening inte var speciellt mycket ha. Allt du kunde hitta där kan du hitta i butikerna i stan eller i närheten. Entrépriset var dock humant men som sagt innehållet var det dessvärre minuspoäng på. Jag hade hoppats på lite mer udda saker som man inte kan få tag i i en butik här i stan eller i närheten.



Nu hängde vi inte läpp för detta utan styrde istället bilen hem med färg från Stuvbutiken och satte igång med utemöblerna istället. En stycke Grythyttesoffa med två tillhörande stolar fick sig en makeover. De svarta medarna med de röda ryggstöden och sittplats målades om till den moderna vita nyansen! Härligt fräscht! Imorgon ska lager nr 2 dit, sen är man välkommen på en utefika! ;) Danne fortsatte att riva upp rötter, så nu ska vi fixa ner muren!

Efter att ha målat och fått en rygg som en gammal dam ställde jag mig redo att slava framför spisen. Ikväll var det min tur att fixa hemliga middag, men innan dess passade jag och Irma på att baka dumlekakor! Irma var för kvällen inte bara mitt pratsällskap utan hade också lite modevisning med en bunke på huvudet varvat med mössa och mina solglasögon!



Nu ska jag gotta ner mig i soffan och Önskar dig en fortsatt trevlig kväll!


Lördagsmorgon!

Go morgon sköna lördag!

Sitter på universitetet och väntar på att min omtenta ska börja. Dagen började ganska bra men gled in på fel spår då det visar sig att tentan börjar 0900 och inte 0815 som de har skrivit! Det positiva är att jag har ca halvtimmen på mig att repetera!

Hemma ligger Irma och mannen kvar i sängen, Irma har haft en uppochner natt . Det verkar som om mardrömsliknande sömn är fast hos henne. Sover men ändå är vaken och gråter och vill ha närhet. Så igår fick hon sova bredvid oss och de va tätt tätt tätt, samtidigt lite mysigt ;)

Någon som har vart med om detta? Vad kan man i så fall göra och vad är det?


Spanar in!

Jag spanar på mycket saker och mycket hamnar inte i min spanar in lista här! Ska jobba på de! Det som spanas in just nu är iddéer till vår trädgård samt lite finurliga och unika inredningsdetaljer till hemmet. Tur var kom min kära man, även kallad man utan äktenskap, på att det är trädgårdsmässa, eller liknande i helgen. Så imorgon bär det av till Racketcenter för form-mässan!



Bildkälla

Trevlig helg!

I en trött värld!

Go kväll.

Ytterligare en kväll med plugg är här. Denna vecka har tid ägnats mycket åt plugg, anledningen är den som händer på lördag, tenta. En tråkigt nog omtenta/komplettering. Visserligen känner jag mig ganska lugn och förberedd inför omtentan så det känns skönt. Samtidigt känns det himla trist att behöva komplettera en uppgift när jag från början ahde chansen att visa min bästa sida! Tur är är jag inte själv med att plugga, Danne ägnar också kvällstid åt att plugga så det är tur att vi båda är på samma linje! :) Romantiska familjen!


En trött Irmis efter kvällshandling!

Här hemma har vi en fortfarande förkyld Irma men som verkar vara på bättringsväg. För att vara förkyld stoppar inte vår lilla skrutt från att vara glad och busig och röja runt! Förutom feber och snor kommer också mardrömmar, mardrömmar som gör henne ledsen och orolig. Vi får hoppas på att de inte dyker upp allt för tätt. 

Skön senkväll! 

Live från klassrummet!

Hej på er!
Sänder direkt från klassrummet ikväll :) Är på min vanliga tisdags kvällsaktivitet, SvA här på universitet. Ikväll ägnar vi tid åt läromedelsexkursion, men nog om detta. Ska inte tråka ut er med detta!

Hemma myser en förkyld Irma med mormor då Danne också är ute på vift. Jag hade turen idag att komma hem tidigare så vi hann med lite pyssel i trädgården samtidigt som vi hämtade Irma påväg till lekparken x antal gånger! Och nu fortsätter turen, lektion avslutad så nu blir det att åka hem och kanske plugga lite mer inför tentan på lördag!

Må gott!


Härliga måndag!

Härliga måndag är här, eller vad säger Ni!
Min måndag är sådär skön kort, gör en inte allt för lång dag på jobbet utan slutar redan vid 15 och hinner hem och umgås. Idag hade vi familjefest ute i trädgården med att slita upp stora tjocka rötter! Tur man har en man som är stark och kan hugga av dem, själv tyckte jag motorsågen skulle passa!

Ikväll var det premiär för terminens första cross-pass ute i Tyr med Friskis & Svettis, en total sträcka om ca 4,5km med blandad styrkeövning blev kvällens pass för mig och mannen. Äntligen är man igång igen med cross-passet. Jag bara älskar den är känslan som infinner sig efteråt, att känna sig slut i alla muskler, fast på ett bra sätt. Veckan kickas igång mycket bättre efter detta pass! Jag rekommenderar det varmt! Nu blir det att fylla på med energi och sen avnjuta en film i soffan. Det är vi värda!


Ton i ton, toppar med rosa fejja och rosa skor!

Ha de gott!

I väntan

Hej på er!
Sitter här i köket helt ensam hemma och kikar ut på vagnen och väntar på att godingen ska vakna. Irma har vart med moster och lekt i lekparken och även hunnit med att hälsat på sin tremänning Vilmer!

Ikväll blir det tacomys med kusin vitamin och mormor o morfar!


Min underbara lilla hjälpreda!

Med två extra jobbande förälder får Irma ibland hänga med till våra jobb. Igår fick jag äran att ha henne vid min sida. Hon charmade alla och var så duktig och heja på alla som kom. Hon kallade även de flesta män som kom för bappa (pappa). det gick också hem. :)

Mellan all välkomnande var det upptäcktsfärd som gällde. Det fann mycket skoj att titta och känna på och mellan varven av hej och kika satt vi och tittade på lite barnprogram.


Tjejkväll med tapas!

Go kväll på er!
Sitter i soffan och har precis avnjutit en tapas middag hos min kära vän Anna tillsammans med Joanna. En tjejjväll deluxe! En passade kväll efter att ha slitigt hårt på jobbet hela dan, hade visserligen min underbara hjälpreda Irma tillhands. Nu blir det att fortsätta stoppa magen full med choklad och nötter.

Ha en bra lördag!


Fredagsmys med bad!

Go kväll!
Fredagsmyset är igång, vi kickade igång den redan efter jobbet vid 14 och åkte till Sundsta badhus och lekte med kusin Valle en stund. Både Irma och Valle busade, skvätte vatten och åkte lite motorbåt! Jag hann även med att simma hela 200m! Eftersom det inte blev någon lunchlöpning simmade jag lite extra idag, åh hej vad jobbigt. Simning är inte att underskatta! Nu snart ska vi dra igång fredagskäket, ikväll är det Dannes tur att stå för den hemliga rätten..men jag tror jag vet vad som kommer serveras ;)


                                                                   


De svarta strecken under ögonen är inte något till försök till att se ut som en pirat, de kom med på köpet när vi plaskade ;)

Ha en skön helg!


Lite mer semester-feelings!

Såhär en regnig sen torsdagskväll, har precis pluggat färdigt tar jag fram lite mer semesterbilder. Ibland måste man plocka fram bilder igen för att få en sån där bra känsla ni vet! Därför bjuder jag på dessa godingar i en lekpark!



I vår lilla vrå!


Har slagit mig ner på en pall med två stora tjocka kuddar i vår lilla vrå. Här längst in i klädkammaren har vi placerat vårt "arbetsrum". Det är nog första gången sen vi fick iordning detta som det används, vi har annars haft båda datorerna nere i vardagsrummet och stökat till. Men ikväll när det stundades hockey på tv och Danne skulle plugga han med gjorde jag slag i saken och flyttade upp! Himla mysigt ändå måste jag säga!

Min plan var att jag skulle hinna plugga lite Sv2 innan det är dags för natten, men känner mig sådär motiverad efter att ha jobbat + haft kvällsmöte till 20! Men bättre att göra en sida plugg än inget...eller?! :) Förutom en massa jobb idag hann jag och 2 kollegor med shopping på nyöppnade outleten Lager157. Blev positivt överraskad över sortimentet, då det fanns mycket smått och gott. Fyndade med mig en vit stickad tröja, 3 pack underkläder (för 60 riksdaler!!) , en t-shirt till mig och en tröja till Irmisen. Mycket nöjd över fynden så en och annan tur dit blir nog av framöver ;)



Nu får jag ta tag i pluggandet! Trevlig kväll!


En spontantripp och lill-lördag!

Efter jobbet idag åkte jag ner till stan och mötte upp Danne och Irma. Jag och Irma tog en kort runda på stan, inhandlade en pyjamas, medan Danne åkte på möte.

På väg hem svängde vi förbi min mormor & morfar och där var moster med familj och Irmas mormor & morfar! Trevligt! Så helt plötsligt hade vår ensamma oplanerade onsdagskväll förvandlats till en trevlig lill-lördag :)

Hoppas ni haft en lika bra onsdagskväll som vi. Sov gott!


Mammas lilla flört!

Det ska väl börjas i tid? Irma tränade på att flörta medan vi käkade mellis igår och gjorde underbara miner sådär som bara barn kan!




Inredningsinspiration!

Kommer ni ihåg min frustation och tipssökande inlägg om inredning till barnrum!? Jag har hittat lite på Styleroom men när jag surfade in på Hannah Graafs blogg fick jag upp ögonen för en ny sida. Flickr. Där hittade jag b.la dessa inspirerande bilder!  





Ska genast ge mig ut och leta upp ett fallet litet trä! :)


Det fanns en hel del bilder att titta igenom. För att komma till sidan klicka här

Ryggsäcken kommer på!

Nu är det officiellt. Plats på förskolan för Irma är klart! I augusti lämnar vi över en del av ansvaret till helt okända människor. Ja, det känns hemskt, trots att jag själv jobbar i samma yrke och har jobbat på förskola och vet att det är till 99% bra känns det ändå lite otäckt! Samtidigt som det ska bli lite skoj att få se henne utvecklas ännu mer! Så nu, nu njuter vi av att ha henne hemma!


Pappamys i Lysekil under sem!

30grader varmt!

God för middag på er! Jag hoppas ni har det lite svalare än vad jag har det för tillfället. Sitter i badhuset och är med på simskolan. Det är otroligt varmt här inne, man bara längtar tills man får komma ut, det är en sån där värme som det kan vara i utlandet, stilla och kvavt!

Att vara här gör mig påmind om att Irma inte fått bada på länge. Det får bli en tur hit nu mycket snart! Hon gillar det så mycket!


Minisemester i Uddevalla!

Under veckan tog vi som skrivet en tur till Uddevalla och hälsade på familjen Nina. vi hade två mycket bra dagar med mycket bus och lek och tjöt! Eftersom vädret bjöd på regn togt vi oss en tur till Lysekil och Havets hus där vi träffade många roliga konstiga och lite äckliga filurer. Shopping på Torp hann vi också med och en tur till lekparken efter allt regn fick det bli. Irma och Alice röjde gärnet och hade buskul!






Det kunde vara svårt att se fiskarna ibland!


Dä dä dä...däääär dääär, var ord som användes flitigt ;)





När Irma surfar!



Det händer, då ganska ofta, att Irma får tag i våra telefoner och eftersom vi lever i en prylvärld har hon redan skaffat sig ett iPhone-finger. Detta gör att hon öppnar telefonerna utan större problem och trycker sig fram lite här och där, imorse hade hon lyckats fått fram info om orientering. Framtida sporten tro?!


Två små coolingar på en ö!


Igår åkte vi ut till stugan för att njuta av vårsolen. Vi hade som sällskap kusinen Valle och mormor o morfar, en alldeles perfekt dag!



Bästa kusinerna!


Tema blått och lila!


  
Ibland blir färgsättningen på sitt mode enkelriktat, idag var det nyansen blått på mig och lila på Irma.

Vi börjar avsluta en fantastisk påsklovsvecka. Vi har hunnit med det mesta, påskmiddag, tripp till Uddevalla, stugbesök och en del fix och trix här hemma. Vi har bland annat tagit tag i att städa iordning förrådet och röja ute i trädgården. Vi har också varit ute och letat tapet och vi fortsätter med tema blått i tapetväg! En veckas ledighet lite då och då på ett år är inte alls fel. En veckas ledighet för mig ger tid åt att återhämta mig och samla nya krafter och ny inspiration. imorgon väntar en annan vecka!

Skön söndagkväll!


En rosa och blå värld!

Idag var vi inne i den mest sektionsdelade värld som finns, nämligen leksaksaffären! Det är synd att det ska vara så uppdelat. En förändring i leksaksvärlden, gällande färg och leksak, borde vara på sin plats!

Medan pappa Danne var inne på Biltema roade vi oss inne på Toys'R'us. Irma gillade att gå runt bland de färgglada prylarna och kika och känna. Tur var var det inga sura miner när vi gick därifrån utan någon leksak, den tiden lär väl komma! Välkommen ;)


Hemma!

Så var vi hemma igen efter två härliga dagar i Uddevalla. Irma och Alice har lekt från morgon till kväll och vi vuxna har tjötat från morgon till kväll! Mer om den resan om en stund. Väl hemma var det bara att sätta igång med lite plock, jag har hunnit varit väldigt effektiv, tränat, tvättat, städat och dragit upp buskar. Ibland har man både tiden och lusten på sin sida! Nu däremot blir det häng i soffan.

Skön torsdagskväll på er!


Gamla fönster!

Daniel kör, Irma sover och jag roar mig genom att leta fönster. Ibland snöar man in på saker totalt och fyller alla utrymmen man kan med denna pryl, en sådan pryl är nu gamla fönster! Det hänger ett redan nere i hallen och i vardagsrummet så varför inte fylla på med ett till uppe i hallen?! :)

Nu har jag ingen bild på väggen som jag vill ha den på men väggen är inte stor och på varsin sida hänger två ljusstakar i smide. Ni kanske har något bra förslag på vad man kan ha där i mitten?


Hej!

Vi säger hej från bilen idag! En tripp till Uddevalla blir det idag! Trist med regnväder men vi sitter ganska mysigt här i bilen trots allt!

Ha en skön tisdag kära ni!


Att skydda huvudet!

Här hemma provas det både mössor, pannband, vantar och skor, ja allt som går att ha på sig provas. Igår fick vi av moster en slalomhjälm, även denna prövades. Å den fungerar utmärkt att ha bakochfram också! ;)

 

Vår lilla goding som en astronaut.


På insidan!

Här hemma går tankarna om vilken tapet vi ska ha som fond och framför allt vart den ska sitta. Vi är ganska överens om att det ska vara sjötema på tapeten och att den ska gå i nyans blått. Vi är också överens om att den inte kommer gå över hela väggen som en vanlig fond utan dra in den både på höjd och längd, en större variant av en tavla helt enkelt.

En tapet som vi lurar på just nu är denna från Midbec,


REGATTA.

Vi sitter i samma båt!

Ingen påskparad för Irma idag, men det blev sång och dans på torget istället. Ett inslag som Irma gillade. Självklart har vi hunnit med att dela ut påskbrev och ätit påsklunch. Nu väntar vi in tant Jenny och Rickard för kvällshäng!

Glad påsk på er!


Photo a day - tiny

Det må vara litet men det känns. Ett blåmärke på underarmen, som kom illa kvickt precis efter att jag kört ett träningspass med kablar i gymmet. Till en början såg det bara ut att vara ett rött märke...men som övergick till ett blåmärke. Men lite får man också tåla ;)


Kladd

Irma älskar att äta själv. Gegga och söla är höjdpunkten av måltiden. Ibland får vi hjälpa till att mata men för det medta kan hon själv. Men det är vän så det ska vara när man är barn!

Idag tog jag nu en veckas påskledigt! Känns så skönt att få mycket hemmatid med familjen. Självklart blir det en tur till stan på lördag för påskparaden. Någon mer som ska gå påskparad?


Photo a day- Someone who makes you happy

Det finns många som gör mig lycklig. Det är svårt att bara välja en, men eftersom överskriften lyder someone så får jag välja en. Irma är liten bit av mig och en liten bit av Daniel, hon gör mig lycklig varje dag.


Hockeykväll

Jag och Irma på promenad på väg till mormor o morfar. Igår kväll var det hockeykväll hemma hos mor o far. Vi gottade oss med både tacos och snacks! Ibland behövs det också.


Photo a day - colour

Underbara färger och dofter hittar man i blomsteraffären! Av alla shoppingställen så är det nog ett av mina favoritställen! Idag hade jag turen att få vara i en!


PHOTO A DAY APRIL

Fastnade för utmaningen AnnaMalin. Jag hänger på!



Källa: Mom spark

Ett litet bidrag!

Det var efter att ha sett Sofias änglar i dag som jag utan tvekan gav ett bidrag till barncancerfonden. Det var med tårar och starka känslor som jag tog mig igenom programmet. Inget barn ska behöva bli så sjuk att det kostar livet. Vill du också ge ett bidrag? gå då in på Lilla Elsa och läs hur du gör! Tips: se programmet!




RSS 2.0