Stugan

Irma och jag har spenderat denna härliga soliga dag ute i stugan med både mormor o morfar och gammelmormor-morfar. Medan Daniel var kvar hemma på fastlandet och grejade myste vi ute i det friska! Irma passade på att vila upp sig ordentligt och jag passade på att lapa sol och få lite fräknar, gött!


Ibland kan man tro att vagnen är för liten men icke! Irma hasar sig
nedåt och har kanten som fotstöd


Nyvaken och på strålande humör, som alltid!


Sitta eller flyga

Irma har nu kommit på att det är mycket roligare att försöka sitta rakt upp än att halv-ligga ner. Så nu försöker hon sätta sig upp så fort hon får tillfälle, vilket är när man håller henne i händerna. Att flyga är mer spännande, inte fullt lika roligt :)






Storlekar

Här hemma förnyar vi Irmas garderob säkert 1 gång i veckan. Dels för att det finns så mycket fint och sen för att skruttan växer på. Dock hänger vi kvar i stl 56 från vissa butiker. Idag kom jag på att Irmas mysiga PO.P plagget är märkt 0-1mån, Irma kan som nu är 2,5mån kan fortf ha den! Jag väljer att tro på att det är deras stl som är lite större :)






Mamma/barn-jympa

Denna termin hann jag och Irma med ett pass på mamma/barn-jympan. Jag hade fått för mig att de passet slutade sista maj men det slutade visst sista april :) Men men, nu får vi hänga i gymmet istället och det fungerar lika bra!




Glad påsk


(Tur att det finns paint på datorn)

Här hemma har det varit påskfirande med Irmas farmor och farbröder. Irma har i stort sett sovit hela dagen och bara haft det gött. Men vi har även hunnit med att mysa en stund i soffan. Irma fick även av gammelmormor-morfar sitt allra första påskägg igår. I ägget låg en jättefin kofta! En kofta som kommer passa bra under sommaren.


Underbara Du!


Stora tjejen

Vår lilla skrutta bara växer och växer och blir allt mer stadigare. Idag passade vi på att stå och sitta i soffan!


Kusinbesök

Ikväll hade vi besök av Irmas goa och härliga kusin från Norge!

 


Inbjudan

Vi har nu äntligen börjat förberett inför Irmas namnfest. Inbjudningskorten är skrivna och allt är planerat. Det enda som ska göras är att inhandla div. saker och självklart baka! Men det får blir närmare inpå.


Nina-träff

I tisdag passade jag och Irma på att åka ut till Nina som var hemma och  hälsade på. Det gäller att passa på att träffas när hon är i stan! Vi tog oss en lånpromenad med våra barn och jag fick den briljanta idén att styra in på en skogsstig som ledde ner till vänern! För Nina gick det utmärkt att köra över rötter och kottar och pinnar då hennes vagn är mer anpassad för det, medan jag kämpade på med min. Men det gick över förväntan bra ändå och Irma sov mycket gott!




Benträning! Är för tillfället i gymmet och...

bild0373 (MMS)

Benträning! Är för tillfället i gymmet och snyggar till mina ben medan Irma är hos Elisa och har det roligt! Är så tacksam för att få hjälp med barnvakt!


Första skorna

Irma har fått sina första skor!


Frisk luft

Igår på förmiddagen hade vi städdag här i föreningen och jag och Irma var ett moraliskt stöd till Daniel som fick lov att städa lite. Senare på eftermiddagen packade vi in oss i bilen och åkte ut till stugan där Irmas mormor o morfar väntade. Ute i stugan passade vi på att vila upp oss med att äta gott, sova gott och länge! och Daniel o morfar tog sig även ett kvällsbad i badtunnan. Idag var det lite mera fart i oss, jag och Daniel tog oss en tur på fyrhjulingen, alltid lika skoj. Nu har vi laddat om batterierna för en ny vecka med bland annat läkarbesök!


Tjejkväll

Igår åkte jag och Irma till Isabell för en kväll med bara tjejer! Vi lyxade till det och fixade tapas och medan de andra sippade vin sippade jag lite fruktsoda och vanligt vatten! Men det gjorde absolut ingenting, jag har ju världens bästa Irma!




Det är fredag och vi är påväg till Kaviar ...

bild0366 (MMS)

Det är fredag och vi är påväg till Kaviar för att lyxa till det med frukost!


Fotbollsspelare?

Irma har redan börjat testa olika sportstilar, som idag är det fotbollsstrumpor!


Bebisar

Idag hade vi första träffen med föräldragruppen inklusive bebisar, 9 fina bebisar är det i gruppen! Den först födde i dec och den sist födde i mars! Det var mycket roligt att se alla små liv och höra allas förlossningar och hur det har gått. De kommer bli ett härligt gäng när de blir stora!


Stan





Jag och Irma har återigen vart på stan. Ibland känns det som om det är det enda vi gör! Jag tror vi får komma på något annat att göra framöver... Vi träffade Isabell och shoppade såklart lite kläder och andra nyttigheter som XX. Istället för att måla Irmas rum rosa som ett tecken på att det är ett tjejrum köpte jag två X som ska sättas upp på väggen. Dessa X får symbolisera att det är ett tjejrum! Självklart får hon lite rosa, i form av hennes första bokstav I som ska pryda väggen.

Telefonsamtal



I lördags hade Irma sitt första telefonsamtal, med pappa! Eftersom vi saknade pappa så ringde vi honom på jobbet och fick prata lite. Vi har även hunnit med lite shopping på ikea och har bygt om skötbordet! Förutom telefonsamtal har vi vårstädat ute med bland annat att planterat blommor. Blommor som något djur är och äter på!! Vi har i alla fall haft en riktig bra helg med massor av vårkänslor!

Sommarfin

Nu när våren kommer med stormsteg passade vi på att prova både vår- och sommaraccessoarer idag! Jag och Irma tog en sväng in till stan och träffade Linda. Vi hann även med en promenad som slutade med att vi fick försöka gå runt ett stort regnmoln, vilket vi lyckades med! Jag och Irma tyckte ävven att en mor och dotter tröja skulle passa oss. Nu ikväll blir det soffmys och imorgon väntas det frukost på Kaviar!

 

 

Onsdagsvänner

Onsdagshäng på friskis i receptionen är något som jag och Irma har anammat! När vi inte har något annat inplanerat eller är för bekväma för att lämna gården tar vi oss en tur och besöker våra kära vänner! En sådan tur blev det idag, och idag slog vi på stort och hade med en kladdkaka!

 

Blickfång

Här hemma finns det saker som gärna fastnar i Irmas blickfång. Hon ser helt fascinerad ut och kan inte sluta titta. Alla saker är av färgerna svart/vita.


Babyträff

En fullbokad tisdag har jag och Irma haft. I förmiddags dök Malin och Emma upp med sin små godingar! Medan vi vuxna fick äta lunch låg de små och vilade upp sig inför gymmet ;) När de hade vaknat var det dags att börja lära känna varandra, vilket gick sådär, de var inte speciellt intresserade av varandra. Men lite goa var de allt mot varandra, en klapp och lite armkrok blev det tillslut!

 


God gärning


Idag har jag påbörjat en, förhoppningsvis, god gärning! Ibland krävs det en längre period för att den goda gärningen ska gälla. I mitt fall handlar det om mat, mat till de som föds alldeles för tidigt. Eftersom jag har mat så det räcker och blir över så ringde jag sjukhuset för att höra om de fortfarande är i behov av mjölkdonatorer. Tyvärr kunde jag inte prata med hon som är ansvarig utan får vänta tills onsdag.Innan den goda gärningen kan klubbas igenom måste jag göra tester på mjölken, så jag hoppas det går bra! Och ja, det finns självklart lite positivt för mig också, om min mjölk godkännes så får jag betalt för x antal liter. Men som sagt, en god gärning är påbörjad i alla fall!

Redigerar

Ombyggnad pågår...ombyggnation klar!

Förlossningskalender



Sitter och rensar och ordnar bland mina bilder och hittade en bild på denna kalender som jag gjorde dagarna innan Irma föddes. Jag missade att kryssa för en dag, måndagen... Detta är en kort version av vår förlossning:

På måndag morgon började mina värkar komma, de kom med 1 till 2 timmars mellanrum. På måndagkväll efter firandet av min kära mor kom värkarna tätare och kraftigare, Kl.00,50 var det dags att in till förlossningen, efter kl.03,00 påbörjades det stora förlossningsarbetet. Kl.08,00 på tisdagmorgonen är startskottet för själva krystvärkarna. Det magiska hände kl.08,49 då Irma kom och hela vår värld förändrades, till något varmt kärleksfullt och underbart!


Frekvens



Fram till idag har Irma alltid sovit middag, och andra stunder inne hos mig, antingen i soffan eller i sin vagn. Men som sagt idag blev det något nytt, Irma sov middag ute i sin vagn, tacka jag vet markplan! Men för att ha lite koll la vi en babyvakt i vagnen, det fungerade gör bra efter lite inställningar...

Nu till det roliga! kruxet var att grannens barn också sov ute med en babyvakt, fast av ett annat märke. Eftersom jag la ut fel först och på kanal 1 hörde grannen oss i sin babyvakt! Så vips så stod vi där ute båda två och funderade! Tydligen gick det inte att ha samma kanal på fast det var från olika märken så jag ställde in vår på en annan kanal och vi kunde lugnt lyssna till våra egna barn! Men lite roligt vart det! :)


God natt

Äntligen slog Irma igen sina blå. Att somna tidigt ikväll var inget som hon ansåg som en bra idé. Så nu passar jag på att göra detsamma, tur att det dröjer tills det är dags för käk! Sov gott

Skogspromenad



I förmiddags tog hela familjen en kort tur uppe i skogen. Eftersom vägen där inte är gjord för en barnvagn fick Irma hänga i bärselen. Det var lite jobbigt att gå på grund av att snön inte var borta helt utan det var isliknande underlag, lite rädsla att ramla med henne i selen fanns, men det gick bra! Jag blev även positivt överraskad, först trodde jag att det skulle vara tungt att ha henne frampå men det visade sig vara ganska lätt. Så fler skogspromenader får det bli!

Nu väntas en biltur ut till S för att kika på tomt!

Halv nio hos mig


 
God morgon.


Denna fredag startas med leenden och morgonprat, ( här behövs iaf ingen radio som kör morgonprat) från skruttan och Halv åtta hos mig på datorn. Självklart är vi kvar i sängen och tar en mys-sovmorgon!

RSS 2.0