Träning



Det börjar dra ihop sig för efterkontroll och jag längtar något enormt efter att få sätta min fot på gymmet för att lyfta skrot eller uppe i skogen för en löprunda. Jag hoppas att jag får klartecken att börja träna! Saknaden blev inte mindre för att anmälan till stadsloppet damp ner i brevlådan igår. Förra året vart det inget stadlopp då jag vart sjuk och med 90% säkerhet berodde säkert detta på grund av att Irma hade flyttat in i min mage! Helt otroligt! :) Jag och Irma står vid sidan av i år och hejar fram pappa! Men jag hinner nu ladda om inför nästa års stadslopp (på inlines) och då ska jag banne mig in på dryga 25min och självklart klå Daniel!!

Vårpromenad

Även denna onsdag ägnade Irma åt att "leka" med Liam. Idag var det träning i gymmet som gällde men Liam och Irma tyckte det var mycket roligare att ligga och prata med varandra. De söta små!
Efter
besöket tog jag och Irma en långpromenad i vårsolen, som var så härligt! Irma blev superglad när hon insåg att vi skulle gå ut och slocknade direkt hon såg vagnen!




Sång



Irma ansåg att melodin behövde en text och stämde därför in i sång! Goaste!

Knasiga familjen


Medan den ene bakar bullar med vinflaska springer den andre runt med blåa tussar om skorna! Skoj har vi i denna familj iaf!

(Orsaken till detta knas är att vi slängde brödkaveln då den flisade av sig och inte har vi köpt någon ny, den andra orsaken är att jag orkade inte ta av mig skorna för jag sprang både in och ut!)

Jag och Irma sitter ute och myser i solen ...

bild0341 (MMS)

Jag och Irma sitter ute och myser i solen efter att ha städat i förrådet!


Vårstädning



Vad är det för dag?
Det var det första jag frågade Daniel imorse, jag börjar med andra ord bli lite dagvilsen. Men än så länge kommer jag iaf ihåg vad jag har gjort under dagarna! :) I lördags påbörjade vårstädning i form av att rensa pärmar och skåp inne i lägenheten, i går var det vanlig städning av lägenheten som gällde! Idag är det vårstädning ute i förrådet som står högst på listan. Irma får dock inte hänga på mig utan får ligga och sola i sin vagn!



"Det går undan när mamma städar så det är bäst att hålla i sig"


Barnvakt



I fredagskväll var det lite ensamtid med Daniel som gällde. Irma var hos morbror Patrik och "moster" Elisa och hade det gör gott medan jag och Daniel var ute och åt på restaurang. Tack P o E! Jag och Elisa hann även med en tur till barnmässan, som jag inte tyckte var något speciellt att ha, förutom alla gratisgrejor som fick följa med hem! Sånt gillar vi. Irma passade på att sova sig igenom hela mässan! Gott! Annars har vi kalasat hela helgen! Så nu blir det lite mer allvar! Städning!


Grattis


Grattis till min älskade mormor som fyller år!
Vi har hunnit med ett firande idag och slår på stort och firar även imorgon!



Tänd ett ljus
...eller två, ikväll var det som ni alla vet Earth hour och vi släkte självklart ner hela lägenheten och lät värmeljusen sprida ljus.


Bärsele

Premiär-häng! Irma fick ikväll sin första tur i bärselen, och om hon gillade det. Det gick på tre röda så sov skruttan gött! Perfekt, då jag nu under dagarna kan bära och ha henne nära samtidigt som jag får nytta gjort här hemma!


Killpolare


Igår var det fullt upp. Jag och Irma var först till Madde där Irma träffade sin killpolare Liam! De passade på att hänga lite på golvet och konversera! Efter det trevliga besöket var det dags för nästa stopp, tygfabriken! Vi hann även med att förfriska oss på Friskis innan bilen styrde hemåt...



..och att åka från det ena stället till det andra och tredje tar musten ur en, så Irma såg sin chans och passade på att sova där emellan. Tur att jag har köpt en lite större mössa som mörklägger ibland! :)


Missar



Jag erkänner att innan jag själv blev förälder så tyckte jag att man även som småbarnsförälder borde kunna komma i tid till div saker. Igår slog det tillbaka på mig! Jag fick det bevisat att det inte är lätt alla gånger och inte bara en gång utan 3 gånger på mindre än en timme! Vi missade nämligen bbussen 3 gånger!! Första gången var ren miss, vi hann inte då jag var sent ute, andra gången var det blöjbyte och tredje gången var det mat! Efter tredje gången gav jag upp och stannade hemma istället och tog en promenad :)

Irma



Kärt barn har många namn! Vår älskade dotter, alias skruttan, har nu fått sitt namn! Det var svårare än vad jag trodde att ge henne ett namn, fast vi bara har haft två som vi har valt mellan. Till en början tyckte jag att det var en Liv men så en morgon när skruttan slog upp sina blå så bara slog det mig att hon faktiskt är en Irma! Liv försvinner dock inte, hon får det självklart som andranamn.


Gymmet



Det är inte bara jag och Daniel som går till gymmet, även vår goding håller sig i form, fast på sitt sätt i sitt gym :)
Än så länge har hon inte riktigt kommit på att man kan veva med armarna uppåt men hon är på god väg! Det sparkas och vevas hit och dit iaf med ben och armar! Blicken den är som klistrad på leksakerna! Goa unge!

Sommartid



Amningshjärna?! Ja tydligen är detta ett uttryck som man som nybliven mamma har rätt att använda.. Jag kan definitivt använda det då jag idag redan har gått på sommartid! Jag trodde klockan var 1 timme mer än vad den var, vilket resulterade i att jag gav skruttan mat lite väl tätt inpå  från senaste matningen...inte konstigt att hon inte var speciellt hungrig eller visade tecken på mat! :) Men bättre ett mål mat mer än ett mål mat mindre!


Nattetid



De första dygnen utanför min mage fick skruttan sova mellan oss i sängen. Det gick jätte bra, de 5-7 första dygnen, tills jag blev allt mer bekväm med att ha henne där och lyckades lägga armbågen precis bredvid henne, då sa jag stopp, nu får hon sova själv eller bara bredvid dig Daniel! Det tog visserligen ytterligare några dagar innan vi kom på hur hon sov bäst, som är på sin varma fäll. Sagt och gjort så hamnade hon i sin vagn även nattetid och det fungerade hur bra som helst! Men att sova i sin vagn dygnet runt fungerar ju inte och vi har ju köpt en spjälsäng, så utan förhoppningar la vi ner henne, självklart med fällen, i spjälsängen och även det fungerade! SKÖNT! Så numera sover hon helt själv i sin egen säng! :)

Det ska bli spännande och se hur det går att låta henne sova i sitt eget rum framöver...


Mysmorgon

Det är strålande sol ute och vi sitter inne, inne och väntar på att några gubbar från NCC ska dyka upp och kolla badrummet. Eftersom jag var smart och sa att jag var hemma lämnade vi aldrig ifrån oss någon nyckel. Smart av mig, men tur är har jag en altan som jag tror jag får rulla ut och hänga på innan solen försvinner.

Annars tror jag dagen bara bjuder på hemmamys. Har inga planer idag, vilket är ganska skönt då dagarna bara springer förbi och jag har näst intill något inplanerat varje dag! Men å andra sidan har jag inte haft en tråkig dag! :)


Skruttan 1 månad

Färgning



Ikväll medan skruttan tog en sovstund passade vi på att färga mitt hår. Daniel skötte färgningen och jag såg till att nappen fanns tillgänglig och att vagnen rullade i behov för lilla godingen! Det kallar jag teamwork! Resultatet blev strålande, av både färgning och kontroll av skruttans sovstund!



Att sova borde innebära att man ligger på kudden och inte rör på sig så mycket...vår lilla goding tycker dock att röra på sig är bättre, hon har ju iof mina gener, så det kan bli lite hursomhelst när hon sover. Efter att ha vevat lite på armarna lyckades hon dra kudden över huvudet, goding!


Axeln med klapp


Häng på Bettan & Tommy

Ibland har vi här hemma lite magknip som inte är så rolig. Tack och lov kommer den inte ofta men det händer, framför allt på kvällen. Förutom att jag undviker viss mat beprövas olika metoder och en metod som fungerar gör bra just nu är häng över axeln med lite klapp.  Det är inte lätt att vara liten. Vi får inte glömma bort att det är en stor omställning för skruttan att vara här ute i världen i jämförelse med att ligga inne mammas mage. Men då finns vi här för henne och hjälper till!

Tur är kommer denna magknip i stort sett bara på kvällen i en timme eller två och vi alla tre får sova om nätterna vilket är ett stort plus! Nu får det bli en promenad, även detta en metod som gör underverk, innan denna vårsol försvinner!

Vi har som sagt för övrigt en väldigt nöjd skrutta som gärna är med och kikar vad som händer.

 


Lattemamma?



I fredags var det premiär för mig och två mammor till att ta upp centrums gator med våra barnvagnar! Vi lyckades riktigt bra. Nästa prov var att ta sig in på ett café för att käka lunch, vilket var lättare sagt än gjort. Vi tog första bästa, minsta, café  och tryckte in oss..lyckades även här gör bra! Så numera kan jag gasa runt på centrums gator och caféer utan problem. hann även med att träna på att åka rulltrappa med vagnen, ett mindre projekt om man jämför med att hitta ett stort café! Men någon lattemamma blir det inte av mig, kanske bara en temamma!

 
Vagnar här och var. Det är tur att ligginsatsen går att ta ur!


Stark


Vår lilla tjej visar redan tecken på att hon är en stark tjej! :)

Blått


sovstund


fikastund för mig

Tema-blått är det som gäller här hemma denna eftermiddag, det är tur att man har många ombyten till lillan då det är både det ena och det andra som fastnar på kläderna! Att tvätta är numera min specialitet. Vi har precis myst i soffan till O.C och nu ska jag sätta igång med lite husgöra medan skruttan sover vidare i soffan!



Tidigare idag har jag och skruttan tillsammans med Anna hunnit med en runda på stan och Ikea där inte bara saker fick följa med hem utan även en lunch för bara 16kr slank ner! En mycket trevlig fm med andra ord. Att parkera på Ikea är nu ganska lätt, vi är tacksamma för att det finns familjeparkering, vilket underlättar när man ska i och ur med barn och barnvagn. Men tydligen fungerar även den parkeringen för de som bara är lata och inte alls är i behov av en sån parkering! :) 


Nallebjörn



Jag har en go liten nallebjörn här hos mig. Hela morgonen har vi myst i soffan och ska nu strax bege oss ut på äventyr, och då passar vädret på att ställa till med snöstorm, fint de!

Välkommen till världen



Skruttan har fått en kompis! Ett stort grattis till Madde och familjen som fick sin son idag! Vi ser fram mot att få komma och hälsa på längre fram.

Vagn



Det är praktiskt att ha en barnvagn i huset nu. Självklart är den menad för skruttan i första hand men ska man iväg och handla och har en massa kassar får man passa på att utnyttja sina resurser. Skruttan sov så gott i bilbarnstolen ändå!



Förutom lite shopping idag hann vi även med ett BVC besök där utvecklingen och vikt kontrollerades. Nu växer hon på i ryslig fart. Hon är snart uppe i 3500g och snart hela 52cm lång, nu gäller det att hänga med! Gällande utvecklingen var det test som innebar att hon skulle följa en leksak med blicken som gällde, vilket hon gjorde med bravur med tanke på att hon inte ens är 3v, men mycket snart 3v! Sköterskan tyckte hon var jätte duktig så självklart vart vi lite stolta :) Vi har även fått lyx hos gammelmormor-morfar idag, toppen! Så nu förtjänar skruttan att slappa gott i soffan!

Rutiner och fotbojor



Chips, choklad, pizza och cola får avsluta denna vecka! Det känns gött för kroppen att få i sig allt detta, framför allt när allt slinker ner på samma kväll såhär ;) Jag har alltså en riktig fet-söndag. Med fet-söndag kommer också "nyttighetsveckan" som innebär att jag ska försöka få till mer rutiner gällande mattider och matalternativ. Nu när vi har varit hemma båda två i hela 3 veckor med vår skrutta har det inte existerat några bra mattider och matalternativ, bland annat har vi startat dagarna vid kl.10-11 men imorgon får vi börja dagen tidigare.



Efter en förlossning får man inte börja träna direkt, vilket är lite trist, men fullt förståeligt. Men för att inte halka efter allt för mycket har jag plockat fram mina "fotbojor", så numera när jag är ute och går lägger jag på mig 3kilo, som åker av lika fort som de åker på! Tur är!! Så som sagt, imrogon börjar "nyttighetsveckan" med rutiner och fotbojor.

Mor och dotter



Idag har vi spenderat vår tid ute i stugan. Visserligen vart det inte mycket utevistelse för vår del då det blåste rejält men vi fick lite miljöombyte iaf. Medan Daniel var ute med min pappa och fiskade passade jag och skruttan på att mysa, även skruttans mormor fick mysa med henne. Och eftersom både jag och skruttan var på strålande humör passade vi på att få till några bilder som visar våra bästa sidor!

Skruttan har i stort sett sovit hela dagen då hon i natt tyckte det var passande att vara vaken en stund. Skönt var att det inte varade för länge + att det var Daniel som fick ta den stora biten, jag matade och somnade sedan om :)

Våra bästa sidor





Mormor mys


Släktdrag



Hon må vara liten så det är svårt att hitta stora likheter mellan henne och mig och mellan henne och pappa Daniel. Men vissa likheter finns det ju självklart redan nu. Därför passade vi på att föreviga denna likhet med en bild! Förutom att hitta likheter i bilder och föreviga dem ska vi imorgon föreviga att Daniel är pappa och att vi ska ha gemensam vårdnad om henne! och allt detta bara för att vi inte är gifta...än ;)


Efter

Att gå runt med en stor mage vänjer man sig ganska snabbt vid. Det är även mysigt och man tycker man är fin! Det är en konstig känsla. Men det är tur att det bara varar i 9 månader, för i slutet var man rätt trött på att vara osmidig. Det är rätt skönt att få tillbaka sin "normala" figur efteråt och känna sig smidig. Just nu längtar jag efter att få träna, men det bör inte dröja allt för länge!

Dock är jag ganska nöjd med att ha "gått tillbaka" rätt ok såhär 2v efter förlossningen! :)


Det är tur att gravidtröjan passar även utan mage, visserligen lite uttöjd...


2 veckor





Tänk att för 2 veckor sen kom vår ängel! Klockan 08,49 var graviditeten över och livet som förälder, på riktigt, började! Det var med en spännande och pirrande känsla som vi åkte hem från förlossningen. Hittills går allt bra och skruttan växer på, hon har nu hunnit blivit 51cm och väger nästan 3200g. Det är otroligt vad fort tiden går och vi tar tillvara på varje sekund av dagen!


RSS 2.0