Perfekt kvällsväder var det ja...helt plöt...

Perfekt kvällsväder var det ja...helt plötsligt öppnade sig himlen och regnet faller ner..


Idag kör vi nattning ute på altan! Det är ...

bild0431 (MMS)

Idag kör vi nattning ute på altan! Det är underbart kvällsväder ute, så medans vi sitter å mumsar ost o kex ligger Irma och myser bredvid mig. Älskade barn!


Jympagolvet

Under vårterminen som gick på F&S hann jag och Irma med ett mamma/jympa pass. Irma verkar ha blivit inspirerad av ledaren, eller helt enkelt redan påverkad från oss, och testade härom dagen själv på att ligga i mitten! Hon gjorde det riktigt bra. Av bästa Malin fick hon låna ett pannband och ett linne! Så vi får se om det blir någon F&S ledare av vår goding!








Hopp å sving

Irma har nu två roliga leksaker att växa i :) Så numera hoppas det och svingas det här hemma! Hon tycker de är så festliga...vi tycker desamma!




Kullerbytta

Vårt lilla busfrö fick idag för sig att ge sig på en kullerbytta. Jag satt i soffan med henne i knäet och vips så slängde hon sig framåt och ner med huvudet i mina lår och tryckte upp rumpan, (låter väldigt roligt detta). Samtidigit gjorde hon ett spännande ljud, ett ljud som gjorde att man förstod att hon tog i, ansträngde sig. Förutom detta lilla bus tycker Irma om att stå i knäet och pilla på mitt halsband, det är grejer de! :)


OBS: Jag hjälper inte till! Hon står så på eget bevåg.

Svävar högt i det blå

Daniel svävade idag högt i det blå, bokstavligen också, han hade nämligen fått äran att "köra" segelflyg. Vilket passade utmärkt en dag som denna, lite moln och mycket sol! jag och Irma satt tryggt nere på marken och hoppades på att få tillbaka honom hel :) Det fick vi också!


För att få lite mer TopGun känsla åkte pilotbrillorna på ;)


Sittläge

Premiärtur i sittdelen är gjord idag! Liggdelen passar dock fortfarande men eftersom vår lilla troll vill se omvärlden tyckte vi att det var rätt att hon skulle få de, så nu har vi börjat med sittdelen. Men det var inte bara å bara utan det krånglades med kuddar och filtar innan vi hittade en bra lösning, för att sitta utan sele är inget alt då hon gärna slänger sig framåt eller åt sidan :)


Färjestad BK

Så var det bestämt vilket hockeylag Irma ska heja på, Färjestad. Idag kom nämlig en av hennes farbröder med en Färjestad-body, även maskoten Ture Varg kom med! Tackar!


Mys. Jag har en klarvaken goding i mitt kn...

bild0428 (MMS)

Mys. Jag har en klarvaken goding i mitt knä. Helt plötsligt tyckte Irma att hon inte behövde sova mer...så nu ligger vi här i sängen och försöker bli trötta. Känns som det kan bli svårt ikväll.. Min lilla Stig-Helmer :)


Tankar till Norge

Idag, och från igår, går alla våra tankar till de drabbade, anhöriga i Norge efter det allra hemskaste. Det gör ont i hjärtat på oss!  

Vår semester som är inplanerad till just Norge och bara någon mil utanför Oslo känns väldigt avlägsen just nu. Det känns mindre bra att åka dit och roa oss och må gott... samtidigt som jag inte vill att detta attentat ska ta över hand och förstöra våra planer för att träffa släkt och förstöra Norges skönhet..men det är svårt...






Steg för steg

Irma blir som sagt allt stadigare och att sitta eller ligga ner nu är inte prio ett. istället är det stå som gäller. Lite steg har vi också börjat träna på, framför allt med bästa morfar! :)


Spinning

Efter att vilat upp mig under torsdagen ute i stugan blev det i förmiddags ett spinpass. Det var första spinpasset på 1 år, efter att Irma kom! Det kändes gött i mammamusklerna det! :) Men nu vet jag att det fungerar så nu kan det nog tänkas bli ett å annat pass framöver!


Det är min napp!!

Irma utvecklas nu i en ryslig takt framåt. Hon kan nu mkt korta stunder sitta helt själv, äta gröt men framför allt ta tillbaka nappen! Det är så roligt och se hur det förbättras för var dag som går. Stoppar man in nappen i sin egen mun tar hon snabbt tillbaka den och stoppar den i sin egen :)






En tur på Vänern

Denna sommar satsar vi på att göra små korta minisemestrar här i omnejd. Igår var det en tur ute på Vänern med båtbussen som gällde. Irma gillade att titta på vattnet och vågorna som yrde om båten. Det blev ett kort stopp på Långholmen där vi hann iaf med en snabb-fika och jag och Irma hann och kika lite i skogen för att se om det fanns något ovanligt kul där :)










Båtbuss! Idag passar vi på att åka båtbus...

bild0423 (MMS)

Båtbuss! Idag passar vi på att åka båtbussen, en 3 timmars tur på fina Vänern. Turen bjuder på även på nyplockade gubbar som jag och Daniel var och fixade i fm! Vi har semester :)


Välkommen till världen

Tidigare i veckan fick Irma ytterligare en kompis. Det var vackra Elle som kom ut till världen.(och oj så stor vår lilla skrutt blev helt plötsligt) Grattis till nya familjen!




NWT

Irma tycker det är extra roligt att sitta hos pappa när han läser NWT, eftersom den inte innehåller några barn/baby-vänliga sidor river hon sönder tidningen! Det är en jätte rolig "leksak" + att Daniel får läsa tidningen ultra snabbt för att hinna innan allt är sönder! Det kan ju annars bli väldigt konstiga artiklar ;)







Receptionist

Både igår och idag har Irma provat på att vara receptionist på mitt jobb. Hon klarade det galant. Det är nämligen så lyxigat att när både jag och Daniel är inne och tränar finns det så snälla och goa kollegor som ställer upp! Denna gång var dte Malin som hängde bakom disk och fick lite sällkap :) Tusen tusen tack för hjälpen! Irma trivdes jättebra och såg till att motionärer som kom fick ännu en orsak, förutom träningen, att le!

 

Irma tränar på att sitta upp själv. Efters...

bild0422 (MMS)

Irma tränar på att sitta upp själv. Eftersom hon fortfarande är för liten för sittdelen fungerar det utmärkt att sitta i liggdelen :) Så här går vi runt på stan medan Daniel röjer loss på svensexa! Ikväll blir det kusinbus..igen!


Bus

Såhär kan det gå när inte mamma är hemma :) då passar Irma o pappa på att busa lite!


Paket

Ett litet vitt paket med rosa prickar på fick Irma av mig idag. Jag tog nämligen en runda på stan med Linda i fm medan Irma var hemma och sov och busade med pappa. Irma blev självklart superglad för sitt paket och försökte öppna det på en gång ;) visserligen var snöret mest intressant och att smaka på paketet var också en höjdare. I paketet låg en charmerande apa i flera färger. Den pryder nu en hylla i Irmas rum. Men det var inte bara Irma som fick ett paket, Daniel fick en strömbrytare, dock inte inslagen, och jag fick mig ett nytt plagg och tyg för att göra en fin duk!




Stugbesök

Återigen packade vi in oss i bilen men styrde denna gång mot stugan, ibland behövs det lite frisk luft. Där ute väntade Irmas mormor o morfar med våra goa husdjur Baloo o Daisy. Även Irmas allra bästa kusin vitamin Valle hade tagit med sina föräldrar ut :) Trevligt!



   
(För större bild klicka på bilden)
 

 







Irmas inlägg

eåwwwwwwws--------------------s5655TV3AS-SAAÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ


6 år

Idag har det vart kalas för världens bästa lilla, som nu är stor, T. Hon har nu blivit 6år och detta skulle självklart firas med tårta och presenter. Irma som gillar T passade på att mysa i Ts famn en liten stund innan hon slog igen sina blå för att hämta ny energi. Trollunge!




Örebro

Imorse packade jag och Irma in oss i bilen och styrde mot Örebro. Där väntade inte mindre än Jenny, självklart träffade vi herr R också :). Jag, Irma o Jenny passade på att ta en sväng in till stan där vi fixade lunch och glass!! Vi har haft en jätte skön dag med en otrolig värme. Någon större shopping blev det inte, men att lämna Örebro tomhänta kändes inte bra så vi köpte två tesilar!




Irma helt fascinerad av Jenny, stirrade, rent ut sagt, ut henne! ;)


Ett kapitel om dagen! Ligger nu i sängen o...

img_6989 (MMS)

Ett kapitel om dagen! Ligger nu i sängen och ska ge mig på ett kapitel, får se hur länge det går innan jag börjar läsa samma mening flera gånger! Så inom 2.v ska boken vara utläst. Helst tidigare!  Sov gott till er där ute!


Solstråle

Tänk att få vakna upp till ett leende. Det får vi göra varje dag tack vare Irma! Efter varje vila vaknar Irma med ett leende på läpparna. Solstråle!

 


Älvpromenad

Eftersom vi redan från Vattentornet var uppvärmda med att gå passade vi ikväll på att ta en promenad in till stan och tillbaka. Efter dryga milen blev det ett stopp för ett svalkande dopp för Daniel. Jag och Irma, som sov gott, höll oss på det torra och dokumenterade det hela! Känslan efteråt är härlig!

 


Vatten

234 trappsteg och 3 miljoner liter vatten har förgyllt delar av vår dag. Vi tog oss nämligen en tur upp till Karlstad vattentorn, där vår privata guide Linda fanns! Ner med Irma i bärselen och sen är var det bara att börja stegringen uppför, tur var var det tipspromenad påvägen upp. Väl uppe väntade en fin utsikt över hela Karlstad.









Soffhäng

Irma hade lite soffhäng förut... Skruttiluttan!


(Vi har ej arrangerat detta, helt spontant av henne själv :)

Potatis

Ikväll var det premiär för smakprovet, potatis! Hon satt och spanade länge på vad jag gjorde och såg mycket nyfiken ut. Det kom en å annan liten grimas men det vart inte värre än så. Att spotta ut maten brukar ju vara populärt men Irma smaskade på och svalde! *Misstänker att det kommer komma* Duktig :)


Pussar i stl 56

Igår bjöd Irma på en massa pussar. Hon gapar allt vad hon kan och när man sätter dit kinden så får man sig en puss. Förutom en massa pussar har vi fått rensa i hennes garderob, kläderna med stl 44 åkte ut ganska snabbt men stl 56 hänger faktiskt kvar än, iaf en del byxor och den här lila bodyn, men de är nog på väg ut ur garderoben dessa också! Jag har nu under sommaren satt ett shoppingförbud till Irma då hon inte använder speciellt många kläder pga värmen. Men till hösten får det allt bli ett och annat nytt plagg! Nästa vecka är det vägning och mätning somg äller,så då hoppas vi på att lillskruttan är en bra bit uppe på 6kg! Pussgurkan!

 


Ängel

Ängel var hennes allra första namn och som en ängel hon är för oss, får denna sköna docka pryda hennes hylla! Det var igår som jag inne på Boulevard sprang på denna sköning, tvekade inte en sekund över att köpa den!


Morgonmys med en död

God morgon, eller iaf för oss! mindre god morgon för den döde fågel som ligger på vår uteplats. Jag och Irma klev upp extra tidigt idag och bänkade oss i soffan för att ha lite morgonmys innan vi börjar med att fixa till en storslagen frukost. Vi får nämligen fin-besök, av Irmas mormor o morfar nu på morgonen! Irma har även hunnit med att bläddra lite i ELLOS tidningen ;) Men slår nu igen sina blå! Sömntutan!




Sovstil

Att Irma har lärt sig att rulla över till mage är jätte kul, iaf när hon är vaken, jag tycker det är mindre roligt när hon gör det på natten när hon sover. Min skräck är att hon ska somna med ansiktet nedåt, men hon är duktig och lägger huvudet på sne, men ändå. Man är rädd om sin lilla skatt!



Slår på stort och sover med båda snuttisarna!

Glad

Så var ännu ett pass ute i skogen med crossen gjord idag. Det är en härlig känsla efteråt efter att ha sprungit fram och tillbaka och upp o ner för en backe. Efter att ha vart borta i dryga 1,5h kom jag hem till världens leende! När jag möts utav hennes leende spelar det ingen roll hur jobbigt passet har vart. Det är som bortblåst! Hon gav mig inte bara ett leende, hela hon blev sprallig och ivrig av att se mig, härlig känsla! Men leendet byttes snabbt till lite mer ledsamt uttryck när hon insåg att jag skulle försvinna in i duschen. Tur var fick jag samma leende när jag var klar och kunde i lugn och ro ge henne mat! Trollunge!


Hårdrock

Medan Irma sover gott i sin säng är jag och Danne på konsert med Metallica, i vår egen soffa, med te å kaffe, känns väldigt rockigt! Men för att få lite känsla grävde jag fram min Metallica t-shirt! Rock on!






Nya läten

Denna värme tär på oss alla här i familjen. Jag och Irmisien har precis vaknat från en timmes vilostund i soffan, det är så mysigt att somna bredvid skrutten. Förutom vilostunder har Irma börjat med nya läten och hon testar sin röst varje dag. Får försöka fånga det på video. Skruttan! 

 


Det blev en dag på stranden

Idag packade vi in oss i bilen och for genast efter frukosten till stranden och vattnet! För mig och Daniel vankades det sol medan Irma fick njuta i skuggan. Jag tror vi fick flytta runt henne 4 gånger för att hon skulle ha skuggplats, ändå hade vi med UV-tält men som tyvärr blev varm inuti efter ett tag. Och för att Irma inte skulle bli uttorkad var det mat och vatten om varannat hela dan! Några dopp hann vi även med, eller snarare Daniel, jag passade på att kyla benen! Passade mig perfekt!







Nu blir det sömn till ljudet av regn! Härligt!


RSS 2.0